1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Italiaans
Kookboek "Italiaans"

Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Hmmmm.....¬† weer eens wat anders in de winter want had trek in zomerse smaken. Dubbele laag kaas en lekker gegratineerd in de heteluchtoven. Dit schoteltje is ruim voldoende voor 3 personen en is een volwaardige Italiaanse maaltijd. Makkelijk en snel te maken en heerlijk samen van genieten. Voor 4 personen neem je de dubbele hoeveelheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is weer eens een andere versie die ik vond, maar wel een hele lekkere. Het is in feite een eenpansgerecht waarmee je helemaal in herfstige sferen komt. De zongedroogde tomaatjes doen de paddenstoelen lekker vlezig smaken. Echt niet moeilijk te maken, maar heb geduld en blijf erbij! Deze risotto is best wel restaurantwaardig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk romige, kruidige spaghetti met paddenstoelen. Nu de herfst nadert en het paddenstoelentijd is moet je dit beslist eens proberen. Ik zag dit gerecht een poos geleden op tv gemaakt worden door een bekende chefkok en mijn interesse was meteen gewekt. Kip en paddenstoelen zijn qua smaak voor elkaar geboren. Neem bij voorkeur de shiitakes (inmiddels overal te koop) want de smaak van deze oosterse paddenstoel is wat aromatischer dan die van gewone champignons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke grove pasta met een hemelse gehakt- aromatische tomatensaus, echt Italiaans. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze hoog aromatische tomatensaus is uitstekend geschikt om pizzabodem mee te bekleden of te gebruiken in de pasta. Makkelijk te maken, ingemaakt jaren houdbaar en 100% Italiaans. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijk aromatisch Italiaans pizzadeeg. Zo klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit gerecht is heerlijk en doet denken aan tropische sferen... Prima vegetarisch groente bijgerecht voor bij de barbecue of op de camping. Dit is voldoende voor 2 personen. ¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke pikante zomerse ovenschotel met vele variatie mogelijkheden voor de thuisblijvers die smaakt naar vakantie. Deze schotel is erg lekker en binnen 45 minuten klaar. Hou je niet van vis of schelpdieren dan kan je ook chorizo nemen, ook lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Dit heerlijke, makkelijke en verse recept maakte mijn oom Emilio uit Rome altijd. Goede herinneringen! Ik maak dit super lekkere gerecht nog regelmatig thuis, en we genieten er nog steeds enorm van. Ook de kinderen! - Ik heb er een eigen draai aan gegeven, geniet ervan. Hartig italiaans gerecht, met tikkie zoet door gele paprika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Speciaal voor de visliefhebbers nog een hemels stukje verse vis met een goddelijke vinaigrette die lekker lenteachtig is qua smaak. Snel en makkelijk te maken, super lekker en heel gezond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Ooit heb ik eens gezien hoe iemand iets fabriceerde met kipfilet zonder dat er een recept van was (of bestaat) dus heb ik het recept er zelf maar bij bedacht. Dit is echt een ontzettend lekker stukje snel klaar kip voor mensen die haast hebben en toch heerlijk willen smullen. Kippendij is doorgaans malser dan kipfilet en ik kies daarom voor dit vlees. Als je het zo koopt zit er vaak een botje in, maar met een uitbeenmesje heb je dat er zo uit of vraag de verkoper om het te doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze verse Toscaanse tomatensoep met een Hollandse twist, gehaktballetjes, vinden wij de lekkerste en is makkelijk en snel te maken. Hij is ietwat zoetig van smaak, maar dat komt door de keuze van de tomaten. Je kan ook mooie rijpe trostomaten gebruiken maar dan krijg je een hele andere smaak, ook lekker, maar niet Italiaans. Het enige dat je nodig hebt is een soeppan en een staafmixer en daarmee zet je een vitaminebommetje op tafel. Lekker met warm weer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Je kan dit gerecht zien als stevig gebonden soep of als een heel leuk en stevig voorgerecht. Erg lekker het hele jaar rond en voor iedereen makkelijk binnen 30 minuten te maken. Hier scoor je mee als je eters hebt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Echt een heerlijk lente recept en complete, gezonde, maaltijd. Mag lekker in mijn kookboek blijven en snel klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mmmm‚€¶. Zo lekker heb je vast nog nooit gevulde tomaten gegeten, puur Italiaans en met risotto rijst. Heerlijk fingerfood voor bij de buis om je vingers bij af te likken. Verkijk je niet want het is een hele maaltijd hoor‚€¶. Echt super tomaten en mega lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top