1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Grieks
Kookboek "Grieks"

Ook dit is een gezond en snel klaar gerechtje dat past binnen een gezonde levensstijl. Het is een waanzinnig bijgerecht bij gegrilde kipfilet, gyros, kebabs en kotelletjes van de barbeque. Deze zomerse smaken passen er prima bij. Voorbereiding 15 minuten, garen in de oven 25 minuten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een gezond heel snel klaar gerechtje uit de oven vol met zomerse smaken. 15 minuten voorbereiding, 25 minuten garen in de oven. Dit past binnen een gezonde levensstijl. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk zomers stukje kabeljauwfilet met trostomaat en een heerlijke pittige saus met een Grieks tintje. Makkelijk te maken, voorbereiding slechts 5 minuten, oventijd ongeveer 25 minuten en super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit is een doodsimpele, maar oh zo lekkere koude salade die het prima doet bij de barbecue en buiten eten. Een ideale salade met alles aan goede voedingsstoffen erin en snel klaar. Echt een vakantiesalade en ook een prima camping gerecht en het wordt bloedheet. Koel hem terug in de koelkast op 4 graden als je over hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Vanavond stond deze op het menu en o la la wat was dat lekker. Slank, gezond, niet duur en snel klaar. Kippendij is qua smaak veel malser en dus nog lekkerder dan kipfilet, maar de laatste gaat ook prima. Doet er niets aan af want dit simpele, zomerse gerecht is super lekker en bevat alle smaken die er zijn! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een lekkere, frisse, salade is altijd een uitstekend bijgerecht. Persoonlijk vind ik dit één van de lekkerste. Hij gaat prima samen bij gegrild vlees en barbecue gerechten en is hartstikke vers en gezond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Echt heerlijk op een drukke dag (of weekend) dit echte Griekse, zeg maar, streetfood. In veel restaurantjes en op straat kun je ze zo krijgen. Op straat krijg je ze in een papiertje, in een restaurantje geven ze er vaak nog frites en Griekse salade bij. Dit is super lekker Mediterraan streetfood, maar gezond. Bevat weinig vet of ongezonde ingrediënten en ook de kinderen lusten er wel pap van. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Elke keer als ik bij de Griek zit dan neem ik deze als voorgerecht omdat het zo ongelooflijk lekker is. Het is makkelijk en snel zelf te maken. In sommige supermarkten zijn er ook kant en klare zakken te koop uit de diepvries, maar die zijn echt niet lekker omdat er nauwelijks vis inzit! Dit is voldoende voor 2 flinke porties als hoofdgerecht. Als voorgerecht porties halveren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Nog een hele leuke variatie op een wel heel lekker stokkie waar de smaken vanaf spatten. Snel en makkelijk te maken en iedereen smult ervan.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm€. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Mmmm. Lekker een gebakken aardappeltje, maar nu eens op z`n Grieks. Erg leuk, kleurrijk en lekker bijgerecht bij een Griekse vleesschotel met Griekse salade. Dit misstaat overigens ook niet bij een normaal gebakken Schitzeltje, braadworst of balletje gehakt. Laat je eens inspireren door die mooie Mediterrane smaken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Wijnbladeren gevuld met gekruide rijst. Een leuke tapas en kun je in ieder Grieks (of Turks) restaurant krijgen. Je kunt ze ook kopen in blikken bij de supermarkten, maar die vinden wij niet zo lekker. Veel te klef en te vet en sommige merken smaken zelfs flauw. Maak ze daarom eens zelf ! Het is echt niet moeilijk en heel veel lekkerder als je ze vers maakt en lauwwarm eet. Bovendien heel leuk om te doen. Gepekelde wijnbladeren kun je kopen in elke Turkse winkel. Dit recept is voldoende voor 55-60 stuks ! Leuk om te geven bij de borrel, barbecue, of als antipasti (Tapas). Ik heb risotto genomen maar hoeft niet ! Langkorrelrijst gaat ook prima, maar risotto heeft meer een bite. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Heb je trek en wil je snel klaar zijn probeer dan dit Griekse fastfood eens. Echt lekker, maar wel een flinke hap. Altijd lekker fris in de zomer. Dit noem ik nou een lekkere vette bek halen op Griekse wijze. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

In een oud Grieks kookboek uit 1998 vond ik dit lekkere recept want had weer eens zin in een lekkere ovenschotel. Daar het recept wat rammelde (sommige dingen ontbraken zelfs) heb ik het uitgewerkt. Deze wil ik delen want was qua smaak een groot succes ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Zin in verse spinazie met een bite? Met warm weer altijd lekker, je waant je weer eens in Griekenland. Spanakoptika is niets anders dan knapperige Griekse spinazietaart. Dit is een traditioneel gerecht uit de Griekse keuken. Lekker als snack, lunch en maaltijd. Wel een waarschuwing want hij is wel enigszins calorierijk, maar daar krijg je wel heel veel smaak voor terug. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Heb je zin in iets lekkers, nou dit is er eentje en die is lekker, lekker en lekker Het was even spelen met smaak, maar hij is geweldig gelukt en kan hem dus nu delen. Een lekkere zomerse burger met de smaken uit de Griekse keuken. Mensen kunnen hem bereiden op de barbecue, grillen op de plaat danwel in een grillpan met een klein beetje olijfolie. Echt een bijzonder verrassend burgertje en combineert prima met Souflaki, Gyros, gegrilde lamskoteletten en/of Grieks rundvlees. Je kan hem ook zo op een broodje eten met een salade uiteraard. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua smaak bij deze versie. Echt lekker pittig en dat spreekt veel mensen wel aan. Je kan ze bakken in de oven, je kan ze grillen binnen, maar ook buiten bereiden op de barbecue. Maak er een kebabje van, rijg ze op voorgeweekte houten of metalen spiesjes en lekker, lekker, lekker. Laat ze na roosteren even uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze misstaan ook niet op een buffet of als partysnack. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Mmmm. Deze is super lekker. Diepvries moest leeg, moest snel klaar zijn en dan maak je dit met wat je nog hebt. Dit is geen Spankopita want die bak je op de plaat met filodeeg. Deze is romiger qua smaak en dit is een complete en gezonde maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top