1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Vis
Kookboek "Vis"

Dit is wel het mooiste gerechtje straks voor op je paastafel. Het mooiste seafood gecombineerd met de lente vanaf het land in en heerlijk romige saus met saffraan. Niet de goedkoopste ingrediënten, wel de lekkerste en met de feestdagen in aantocht mag dat toch wel? Dit is helemaal mijn ding Je kunt het serveren als tussengerecht, maar ook als hoofdgerecht. Geef dan iets meer asperges per couvert. Je kunt het ook nog iets kleurrijker maken door witte met groene asperges te variëren, maar in het aspergeseizoen heeft dat niet mijn voorkeur. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een lekker stukje verse vis bereiden gaat snel en is echt niet zo moeilijk. Het cruciale is de garingstijd. Niet te lang en er even bijblijven om te zorgen dat de vis niet te droog wordt. Afgelopen vrijdag kwam mijn visboer hiermee. Zo simpel en echt walgelijk lekker. Je zet in nog geen 20 minuten een complete Oosterse maaltijd op tafel en is nog slank ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

O la la dit is een waanzinnig lekker gerecht, maar nu eens met super krokant gebakken Noordzee schol. Zo lekker dat ik het deel. Dit gerecht wordt door de week regelmatig gegeten door de bemanning van Visserijschepen. In vissersjargon wordt dit ook wel Bami op sien Urks genoemd Eindelijk het volledige recept gekregen van de bedrijfsleider visafslag Den Helder. Dit moet je proeven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Skrei, niets minder dan volwassen kabeljauw, maar dan wel van topkwaliteit. Elk jaar trekken er miljoenen kabeljauwen uit de Barentszzee naar de Lofoten, noordelijkste eilandengroep in Noorwegen om daar te paaien. In Januari mag er daar, hetzij beperkt, duurzaam op gevist worden, voornamelijk met lijnen. Vanaf begin februari tot april. De filets zijn erg geliefd bij visliefhebbers omdat ze dik en stevig zijn, steviger dan kabeljauw uit de Noordzee, en een uitgesproken smaak hebben. Enkele supers, Plus, Appie, Coop hebben het, Hanos en Sligro en de visspeciaalzaken uiteraard. Erg makkelijk en fijn om mee te koken en superlekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Skrei, niets minder dan volwassen kabeljauw, maar dan wel van topkwaliteit. Elk jaar trekken er miljoenen kabeljauwen uit de Barentszzee naar de Lofoten, noordelijkste eilandengroep in Noorwegen om daar te paaien. In Januari mag er daar, hetzij beperkt, duurzaam op gevist worden, voornamelijk met lijnen. Vanaf begin februari tot april. De filets zijn erg geliefd bij visliefhebbers omdat ze dik en stevig zijn, steviger dan kabeljauw uit de Noordzee, en een uitgesproken smaak hebben. Enkele supers, Plus, Appie, Coop hebben het, Hanos en Sligro en de visspeciaalzaken uiteraard. Erg makkelijk en fijn om mee te koken en superlekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Weer een meesterlijk stukje vis met een minimum aan ingrediënten en voorbereiding. Pure smaken op het bord en heel snel klaar. Ideaal als je laat thuis bent, niet lang in de keuken wilt staan en toch gezond en slank wilt smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Hele aparte smaak de saus die geweldig samengaat bij een lekker stuk vis. Puur, eenvoud en weer eens wat anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Lekkere schelvisfilet met prei en een romig paprikasausje.......wat moet een mens nog meer hebben ? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Dit is voldoende voor 2 personen. Kwartier voorbereiden, ongeveer 30 minuten oven, hangt af van de dikte van je visfilets. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Dit is echt het ultieme comfortfood voor na de jaarwisseling. Lekker licht en gerookte zalm, venkel en dille spelen de hoofdrol in dit superlekkere gerecht. Snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een spannend sterren voorgerecht van Sergio Herman, restaurant The Jane Antwerpen** Voorheen Oud Sluis*** En het is erg goed maakbaar. Gezonde topper op je kersttafel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Subtiel en overlekker gerecht van sterren chef Johan Segers van restaurant 'het fornuis' in Antwerpen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Zet de Franse brasserie bij jezelf op tafel met deze blini's met gemarineerde zalm. Een echt feestelijk gerecht om mee uit te pakken met een gezelschap.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Ook deze heb ik ooit afgekeken bij Masterchef. Ik maak en eet vrij regelmatig wraps met gerookte zalm, maar om er leuke, luxe, borrelhapjes van te maken daar was ik (nog) niet opgekomen. Deze zullen gretig aftrek vinden bij je gasten. De eenvoud zelve, genoeg voor 4 personen en klaar in 15 minuten. Ideaal nu de feestdagen er weer aankomen. Onderaan staat nog een leuke variatietip. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Hmmmm.... herfst want dan zijn veel vissoorten kwalitatief op hun best. Noten en warme specerijen horen ook bij de herfst. Sumac is een besje met een heerlijk zuurtje, denk aan cranberry. Dit herfstige kruidenkorstje heeft alle smaken van de regenboog dat volledig tot zijn recht komt op een mooi stuk vis. Voor degene die van lekker houden is de smaak van dit visje bijzonder spannend. Snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top