1. Home
  2. Community
  3. FlorenceZaalberg
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een feestelijk, leuk en zoet nagerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Thais nagerecht met kokos. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Het is een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt door het te koken. In de meeste gevallen wordt het gebruikt als een nagerecht, maar het kan ook gebruikt worden op hartige taarten (e.d.) of evt. als basis voor een pudding. Enfin, er kan van alles mee gedaan worden. Het was zelfs al bekend bij de Grieken en de Romeinen. Laat het u in ieder geval smaken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Lekker, veel te voedzaam …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

4 DECILITER KOKOSMELK 2 DECILITER ROOM 4 EIEREN 1 EIDOOIER 100 GRAM BRUINE SUIKER 1/2 THEELEPEL KANEELPOEDER 1/2 THEELEPEL NOOTMUSKAAT 1/2 THEELEPEL GEMBERPOEDER …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Erg lekker (van m'n moeder geleerd) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

In Nordrhein Westfalen in Duitsland is dit een nagerecht wat vooral bij feestelijke gelegenheden wordt gegeten. Ook wij vinden het een heerlijke romige pudding met kleine stukjes chocolade en een scheutje rum. Gemakkelijk te maken. Heerlijk als je veel eters krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Basiscreme voor nagerechten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Klassiek warm Engels nagerecht, waarbij de aanwezigheid van foelie de smaak extra doet uitkomen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een recept voor een groente- of vleesovenschotel zonder de koolhydraten van aardappelen, vind je niet zo vaak. Dit is er één. Eigenlijk heel simpel: de bloemkool komt in de plaats van de gebruikelijke aardappelpuree of aardappelschijfjes als bovenste laag van de ovenschotel. Het recept is daarom zeer geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Verder kun je de schotel zo lijnvriendelijk maken als je zelf wilt, door te kiezen voor de 'slanke' varianten van een aantal ingrediënten. Dit recept is goed voor 3-4 personen. …  Lees verder »

Een heerlijk, gemakkelijk te maken, goedvullend en koolhydraatarm gerecht dat ook als lunch te gebruiken is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

We zijn sinds kort Koolhydraatarm gaan eten. Dan heeft zijn voor en nadelen. Nadeel is dat geen pasta's of rijst kan toevoegen. Daarnaast kan wel makkelijk groentes gaan samenvoegen. Zo zijn ben ik ook op dit recept gekomen. In ieder geval vonden we dit recept zo lekker dat ik het graag wil delen. Helaas zijn we vergeten een foto te maken. Die komt later nog wel een keer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De witlof lasagne is heel goed snijdbaar als je de laagjes steeds dwars op elkaar legt in plaats van in dezelfde richting. Je krijgt daardoor een mooi stevig bouwsel. Het recept is voldoende voor een complete maaltijd voor 4 personen met een lekkere tomatensalade en reepjes focaccia om te soppen. het gerecht kan namelijk best vocht loslaten, daar doe je nu eenmaal niets tegen. NB: Biologische groenten bevatten over het algemeen minder vocht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Heerlijk recept wat ik elke maand wel een keer maak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top