1. Home
  2. Community
  3. Flora151
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een gerecht voor alle pannenkoeken en vis liefhebbers. 12 gebakken pannenkoeken Pannenkoek vulling 1 3 blikjes gevlokte tonijn, uitgelekt 3 hardgekookte eieren fijn gedrukt met vork 1 e gedroogde peterselie 1/2 kop cheddar kaas 1 middelslag ui, fijn zout peper 1/2 t Maggi vloeibaar of aromat 3/4-1 kop mayonaise (180-200 ml) Bereidingswijze 1. Meng alles heel goed samen. 2. Verdeel over pannenkoeken en rol op. 3. Pak pannenkoeken naast elkaar in ovenschalen. Voor over pannenkoeken: 250 ml room 1 kopje geraspte belegen kaas cayennepeper Bereidingswijze 1. Verdeel room over pannenkoeken. 2. Verdeel nu kaas over pannenkoeken en voor iets pittig strooi je cayennepeper over kaas. 3. Bak pannenkoeken in oven met deksel of aluminiumfolie op schaal. (dat het niet verbranden) 4. Zodra vulling warm en kaas gesmolten is, verdeel jij pannenkoeken op serveerborden. 3 pannenkoeken per persoon. Eten met een frisse salade. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Gepureerde aubergine met een yoghurtsaus …  Lees verder »

Chocolade potjes is voor 4 tot 6 personen het kan bij Nieuwjaar,Pasen,,Vakantie,Halloween,Familiediner,Receptie,Oudjaar En niet te vergeten Valentijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chileens

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

2 grote kippenpoten, 1 bouillonblok, 1 zakje boemboe soto, 4 eieren, 2 ons tauge, 6 aardappels …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld; zout; 25 gr boter; 500 gr gekookte aardappelen, in plakjes gesneden; 3 eieren, hardgekookt, gepeld en in plakjes gesneden; 2 eieren, 4 dl zure room; 50 gr belegen kaas, geraspt; 2 eetlepels paneermeel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Canarische krieltjes:18 kleine nieuwe aardappeltjes in de schil (of krieltjes1 eetlepel olijfoliesnufje zeezoutMojo:4 tenen knoflook 0,5 theelepel gedroogde oregano 2 rode, Spaanse pepertjes 3 eetlepels olijfolie (ca. 80 ml)1 theelepel paprikapoeder (mild) 2 eetlepels witte wijnazijn 1 theelepel komijnzaadjes1 eetlepel heet waterpeper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Voor de vulling, 200gram serranoham in smalle reepjes gesneden. 40 gram boter/40 gram bloem 2,5 dl melk 0,5 dl sherry 0,5 dl slagroom 1 eetlepels peterselie halve theelepel paprikapoeder halve theelepel nootmuskaat zout en peper naar smaak 4 blaadjes gelantine  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Ik weet dat er al recepten voor Catalaanse mosselen op Smulweb staan maar ik ken deze wijze van mosselen bereiden al van toen ik nog een kind was. De huishoudster van mijn tante die in Barcelona woonde maakte deze voor ons als we daar logeerden. Zij gebruikte toen altijd van die lekkere verse tomaten. Nu heb ik een kleine variatie hierop gemaakt en serveer het gegratineerd als voorgerecht of als Tapas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

4 stevige rijpe tomaatjes 2eieren 4 el melk 75 gram geraspte kaas boter …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekker en snel tebereiden gerecht.om bij een mooi stuk vlees te eten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

2 aubergines in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. pijnboompitten 250 ml zure room 2 teentjes knoflook (geperst) 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt 1/2 eetl. paprikapoeder 400 g couscous 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top