1. Home
  2. Community
  3. Flashwar
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Op Taco Thursday maak ik vaak een Mexicaans gerecht. Nu heb ik gekozen voor een fusion gerecht. In Amerika zijn ze begonnen met het maken van Sushi Burrito's, dit is sushi in de vorm van een burrito om zo uit het vuistje te eten. Dit is echt gaaf streetfood! En dit is mijn variant.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zo, dat was even lekker smullen! Mijn buikje is gevuld en om het recept te onthouden plaats ik het hier in mijn kookboek "zo doe ik het". Met wat restjes heb ik dit gerecht gemaakt. Een volgende keer (en die komt zeker) doe ik er ook nog een appel en banaan bij, omdat het me erg deed denken aan een boboti die ik daar vroeger mee maakte en het lijkt me erg lekker (zoet) hierbij. Ik hou wel van hartig met zoet, vandaar. Maar laten we beginnen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

500 g Lamsvlees zout en peper 1 kopje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 tl zout 1 spaanse peper 2 uien 1 wortel 1 kleine prei ? liter bouillon 1 laurierblad 1takje tijm 1 takje rozemarijn 2 kopjes rijst cayennepeper 2 el tomatenpuree 1 el paprikapoeder half bosje bladpeterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Recept van een collega..is de moeite waard …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

4 tortilla`s 500 g diepvries bladspinazie 2 el zwarte olijven zonder pit 150 g feta 1 el olijfolie 1 el honing 1 el paprikapoeder versgemalen peper zout 2 el pijnboompitten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen - …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit gerecht ga ik vast en zeker eens maken. Lekker met Spaghetti of andere pasta. Staat snel op tafel , dus uitermate geschikt voor een drukke dag. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland. Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Een lekkere taart met caramel en chocolade …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

MACARONI, MAAR DAN ANDERS …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Voor de liefhebber van vis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Ik maak al jaren Turkse Snijbonen en laatst kwam ik een Egyptische versie van dit recept tegen. De kruiden zijn heel anders en de tomaat wordt pas op het laatst toegevoegd. Ik heb het recept uitgeprobeerd en we vonden het allemaal heel lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Dit leuke gerechtje komt van het programma Kook Mee Met Max en is gemaakt door Sandra Ysbrandi.Het is een makkelijke en snelle pizza maar dan met turks brood als bodem. Snel, makkelijk en lekker! Ook hier weer zonder pakjes en zakjes en eigenlijk kun je er alles op leggen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top