1. Home
  2. Community
  3. Fieneke3
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker hartig bij de borrel, bbq of buffet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een wintergerecht …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het recept van deze lekkere taart stond in het NRC. Daar werd bij verteld dat deze taart in de winter in Toscane als dessert werd opgediend. Nou wij vonden hem heerlijk bij een kopje koffie of thee. Veel complimenten en al vaak het recept doorgegeven. Den aan 1 uur marinade-tijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken. Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld. Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen! De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee. Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om. Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien. Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Verfrissend tussengerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Heerlijke warme hartige hapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Deze kippenbouten met rozemarijnjus uit zijn een heerlijke traktatie voor het hele gezin. Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gezellig borrelhapje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Bron AllerHande 03 2009 Keuken Italiaans Type vegetarisch, Feestelijk, Diner, Bevat Energie 385 kCal- Eiwit 5 g- Vet 21 g- Koolhydraten 40 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

1 kg rundvlees in blokjes 4 sjalotten 1 el. sambal oelek 2 rode lomboks 4 kemiri noten 4 plakjes gember geschild 1 tl. trassi 1 tl. ketoembar 1 tl. koenjit 1/2 tl. djinten 1 spriet sereh 1 1/2 cm santen (blok) 2 salamblaadjes 1 prei in ringen gesneden 2 stengels bleekselderij in stukjes olie 3 tenen knoflook …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top