1. Home
  2. Community
  3. Fairarie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Filodeeg gevuld met spinazie, feta, pijnboompitten, citroen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Ik wilde dit niemand onthouden zag er erg lekker uit …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Lekkere gehaktrolletjes eventueel gevuld met feta of pittige kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke farfalle met spruiten en ontbijtspek.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is misschien wel de snelste maaltijd die je ooit zelf zal maken. Omdat je de noedels niet eerst hoeft te koken maar meteen kan toevoegen in de pan heb je lekker weinig afwas en is het gerecht super snel klaar! Lekker voor op een doordeweekse avond als je niet lang de tijd hebt om in de keuken te staan. Broccoli is één van mijn lievelings groentes omdat er zoveel goede stoffen inzitten. Tip: wil je extra groenten toevoegen? Paprika en shiitake passen ook goed bij dit gerecht.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie. Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren. Ik zou het alleen niet zo snel als nagerecht kiezen  N.B.: Op de foto ziet de ham er misschien niet zo "netjes" gesneden uit maar dat komt omdat ik zelf plakjes heb gesneden van een groot stuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Hartige taart uit de oven. Ideaal voor koks die houden van kokkerellen. Het recept is op allerhande manieren te veranderen naar eigen smaak en voorkeur. …  Lees verder »

Een heerlijke €Mongolian beef€ uit slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan
Top