1. Home
  2. Community
  3. Eveline66
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

400 g kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 kg witte asperges, 5 lente-uitjes, 3 eetl. olie, 1 kippebouillontablet, 1 eetl. droge sherry, 2 eetl. ketjap, pepr, zout, 100g tauge. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Mmmm verse witte asperges zijn zo al lekker in het voorjaar, dus flink van profiteren. Het liefst heb ik ze met iets lekkers uit de zee en wel omdat je daar de allerlekkerste combinaties mee kunt maken. Ik heb dit gerecht gemaakt afgelopen zaterdagavond en we hebben heerlijk gesmuld. Deze kun je zo op de kaart zetten in een restaurant in het aspergeseizoen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit recept kun je eventueel ook van kipfilet maken. Ook erg lekker …  Lees verder »

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Met warm weer wil je niet zwaar tafelen en heb je al snel genoeg. Toch is deze salade een snelle en complete maaltijd. Lekker om buiten te eten of om te maken op vakantie op een camping. Deze komt uit een kookboekje en is erg smaakvol. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

500 g Lamsvlees zout en peper 1 kopje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 tl zout 1 spaanse peper 2 uien 1 wortel 1 kleine prei ? liter bouillon 1 laurierblad 1takje tijm 1 takje rozemarijn 2 kopjes rijst cayennepeper 2 el tomatenpuree 1 el paprikapoeder half bosje bladpeterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

De Mongoolse invloed is te merken aan de vele lamsgerechten in het noorden van China, waar deze vleessoort gelievder is dan in welk deel van China ook …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Heerlijk stukje botermalse zalm in een geweldig lekkere saus. Echt een zomers stukje vis. Makkelijk en snel te transformeren tot een complete zomerse maaltijd. Lekker in de tuin eten. Barbecue kan ook, maar dan aluminiumfolie gebruiken. Anders vallen je zalmmootjes uit elkaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Een heerlijk gerecht met weinig kalorieen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Kippenpoten wie lust ze niet, maar in deze zitten alle smaken van de Chinese keuken wel verborgen. Bovendien zien ze er leuk uit. Ik wilde wat experimenteren met smaken en dat is meer dan uitstekend gelukt. Zo`n pootje smaakt hemels …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top