1. Home
  2. Community
  3. Edwinbroekhuizen
  4. Kookboek HG Vega
Kookboek "HG Vega"

Een lekker vegetarisch groentengrecht, dat nog even de oven in moet om te gratineren. Met aardappelpuree een complete maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

1 kilo aardappelen - zout - 400 gram prei - 2 dl schenkbare creme fraiche of kookroom - 3 teentjes knoflook - 50 gram boter - versgemalen peper - 2 eetlepels pesto - 200 gram belegen kaas als dikke plak  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

8 plakjes bladerdeeg olie 750 g verse wilde spinazie 300 g Turkse feta 2 eieren 1 el verse fijngehakte dille 2 fijngehakte sjalotjes glazig gefruit in 1 el olie peper, zout mespunt nootmuskaat …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk en makkelijk, wat wil een mens nog meer? …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

In Griekenland heet dit dus "spinakopita" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een vriendin van me is niet zo dol op kaas. Toen ik haar dit voorzette trok ze eerst haar neus op en zei: Je weet toch dat ik niet van kaas hou?. na de eerste hap brak er een glimlach door op haar gezicht. En nu vraagt ze elke keer als ze bij me komt eten of ik die heerlijke kaas taart weer wil maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

800 g prei 1 duopak krieltjes (voorgegaard, 700 g) 5 eetlepels olijfolie 6 eieren 100 ml melk 150 g oude kaas, geraspt …  Lees verder »

4 vellen filodeeg; 300 g ontdooide, uitgelekte bladspinazie; 1 kleine gesnipperde ui; 1 gesnipperd teentje knoflook; 2 el olijfolie; 2 el gehakte koriander; 100 g fetakaas in blokjes; zout; peper; 1 ei; boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels en wordt lid het is gratis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

300 gram kipfilet 250 gram mienestjes 200 gram peultjes 2 cm verse gember, geschild 1 citroen,uitgeperst 2 eetlepels pindakaas 1 eetlepel sojasaus 1 komkommer 3 bosuitjes, in ringetjes 15 gram verse koriander, alleen de blaadjes. 3 eetlepels ongezouten pinda`s,grof gehakt …  Lees verder »

6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid + 1 bakje pijnboompitten (80 g) + 1 bak cherrytomaten (voordeelbak 400 g) + 4 eieren + 1 bekertje crème fraîche (125 ml) + 2 bakjes basilicum (a 15 g), blaadjes fijngesneden + 100 g Parmezaanse kaas, geraspt + 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes + 4 romatomaten (bak 750 g) …  Lees verder »

*200 gram voorgekookte krieltjes *olijfolie *100 gram peultjes *6 jonge bospeentjes *1 bosje raapstelen *200 gram jonge tuinerwtjes *8 eieren *2 eetlepels bieslook *kerriepoeder *peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Grote dikke pannenkoek met veel kaas en specerijen. …  Lees verder »

1 ui 125 ml olijfolie classico (fles a 500 ml) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 2 groentebouillontabletten 2 tenen knoflook 1 stokbrood (220 g) liefst een paar dagen oud 1 zakje Italiaanse kruiden (20 g) 1 zak spinazie wild (400 g) 2 potten witte bonen (a 370 g …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

4 eetlepels olie 2 zakken gesneden prei (a 300 g) 1-2 theelepels kerriepoeder 2 bakjes shii-takes (a 100 g) 1 eetlepel sojasaus 2 pakken aardappelpuree met boter (koelvers, a 450 g) 100 g cashewnoten (gezouten), grofgehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

1 kg aardappelen zout 400 g prei 2 dl schenkbare creme fraiche of kookroom 3 teentjes knoflook 50 g boter versgemalen peper 2 eetl. pesto 200 g belegen kaas (dikke plak) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk al die verschillende paddestoelen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

* 1 courgette * 5 el olijfolie * 1 zak aardappelpartjes (450 g) * 6 eieren, losgeklopt * 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen * 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in kleine stukjes * 250 g tuinerwten (zak 450 g) * 1/2 bakje verse munt (a 15 g), blad fijngesneden …  Lees verder »

Top