1. Home
  2. Community
  3. Edwinbroekhuizen
  4. Kookboek Hapjes etc
Kookboek "Hapjes etc"

1 klein stokbrood, in 12 plakjes 3/4 el. aioli ´` knoflookmayonaise ` 12 ansjovisfilets 2 geroosterde paprika´s uit pot 200 gr. gekookte mosselen of cocktailgarnalen 4 el. olijfolie extra vierge 12 tenen knoflook, gepeld 250 gr. kastanjechampignons 12 plakjes serranoham …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

1 eetl. olie 1 sjalotje, gesnipperd 200 g rundergehakt 1 eetl. gembersiroop 2 eetl. zoete ketjap (manis) 1 eetl. blanke rozijnen zout en versgemalen peper 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg  2 eetl. melk …  Lees verder »

Heerlijke quiche, als voorgerecht of bij de lunch/brunch of met een frisse salade als maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Tempura garnalen heel lekker zelf al eens gegeten …  Lees verder »

Zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Heerlijk bij de borrelavond …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

1 pakje diepvriesbladerdeeg (10 lapjes van 10 x 10 cm) voor de vulling: 250 g shoarmavlees 50 g taugé 2 lente/bosuitjes 2 eieren 2 eetl. zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker hapje voor bij de borrel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

8 witte boterhammen- 2 eetl. geraspte komkommer- 1 eetl. mayonaise- 1/2 eetl. tomatenketchup- 1 eetl. fijngeknipte bieslook- 1 eetl. zure room- 150 g gekookte en gepelde Noorse garnalen- …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

26 stuks 3 eieren 3 eetlepels mayonaise 2 eetlepels geraspte kaas 1 theelepel kerriepoeder zout en peper 5 sneetjes volkorenbrood met ronde bovenkorst boter 5 rechthoekige plakjes ham …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Klein kersthapje voor andere gelegenheden. Serveer het bijvoorbeeld bij de kerstborrel op het kerstbuffet. …  Lees verder »

Lekker hartig borrelhapje, snel en makkelijk …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

50 g gekookte ham 25 g gedroogde pruimedanten zonder pit 25 g gepelde, ongezouten walnoten 250 g bloem snufje zout 15 g verse of 7,5 g gedroogde gist 225 ml lauwe melk (Melkan) 1/2 theel. suiker 1 ei olie om te frituren …  Lees verder »

Een amuse waarbij kip gecombineerd wordt met zoete honing. …  Lees verder »

Een heerlijk hartig brood met o.a. basilicum, zongedroogde tomaten en olijfolie. Dit brood bak je gewoon in de oven, dus ook te bereiden zonder een broodbakmachine. Erg lekker als op een warme zomeravond, bij een frisse salade of besmeerd met een beetje boter, pesto of tapenade... (recept voor ongeveer 20 sneden) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

3 grote vastkokende aardappelen - 1 kleine ui - 1 ei - 3 eetlepels bloem - zout en peper - zonnebloemolie - 125 ml. creme fraiche - 100 gram gerookte zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 doosje kers/cherrytomaatjes (250 gram) 2 teentjes knoflook 200 g grote gekookte, gepelde (Noorse) garnalen 5 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap zout en peper 1 eetl. fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Top