1. Home
  2. Community
  3. Edwinbroekhuizen
  4. Kookboek Bijgerechten
Kookboek "Bijgerechten"

2 eetl. zonnebloemolie 20 g boter 4 grote stevige bananen, gepeld, in stukken 1 eetl. curry pasta of kerriepoeder 1/4 rood pepertje, zonder zaadjes, in ringen 1 eetl. citroensap zout 250 ml dikke yoghurt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 ui 4 takjes peterselie 300 gram broccoli 125 gram mozzarella als bol 1 citroen 2 eetlepels boter 200 gram risottorijst 400 ml groenteboillon van 1 blokje 150 gram diepvries doperwten 50 gram geraspte Parmezaanse kaas zout en peper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 kilo spruiten * peper * zout * 4 dl bechamelsaus * 100 gram geraspte oude kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2t knoflook 500 ml melk 250ml slagroom nootmuskaat 4 peren 1kg aardappels, vastkokend 100gr geraspte oude kaas 25 gr boter …  Lees verder »

Bijgerecht voor 12 personen (grote muffinvormpjes) Voorgerecht voor 24 personen (kleine muffinvormpjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

700 g aardappelen geschild en in dunne plakjes,zout en versgemalen peper,1 eetl boter,eventueel rookworst in plakjes,snuf nootmuskaat,eventueel 100 a 200 g gerookte spekblokjes,1 eetl gedroogde provencaalse kruiden,4 a 6 eieren,50 ml melk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

=1 kg Iets kruimige aardappel- en,schoongeboend. =1 pakje ontbijtspek[plakjes ca 125 gram] =4 tenen knoflook,in dunne plakjes. =3 el Olijfolie=1 tl grof zeezout. =Lage ovenschaal[25 x 30cm] ingevet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

800 g aardappelen, vastkokend 4 stengels bleekselderij, in boogjes 2 el mayonaise 1/2 bekertje crème fraîche (a 125 g) 2 tl scherpe mosterd (bijv. Dijon) 4 zoetzure augurken, in blokjes 2 groene paprika`s, in reepjes 1 rode ui, in flinterdunne halve plakjes …  Lees verder »

Niet echt voor de lijners onder ons, maar af en toe moet dit kunnen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit heel eenvoudige recept is naar mijn smaak het beste met vlezige, volle roma-tomaten, maar ook trostomaten kunnen prima gebruikt worden. Echt trouw aan de origineel is mijn versie niet, maar zo zijn deze tomaten, wat mij betreft, het lekkerst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

=1.kg kruimige aardappelen. =4 Stronken witlof =1 Bakje kastanjes champig- nons[250 gr.] =50 gr.boter,=1 el.Zaanse mosterd[potje335 gr.] =1 Beker slagroom[250 ml] =1/2 bakje platte peterselie [a 20 gram]blaadjes fijnge- sneden..Rundersaucijzen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zoete aardappelen zijn geweldig materiaal voor soepen en purees, als vulling voor curry`s en ze laten zich net als gewone aardappelen prima omtoveren in friet en chips. Maar gepoft in hun eigen schil vind ik ze misschien nog wel het tofst.Poffen versterkt het zoete van de aardappel - zonder dat de smaak weeïg wordt - en het knaloranje knollenvlees wordt er een beetje fluffy van, luchtig en zacht tegelijk. Geweldig in combinatie met het zoute, melkige van een goede feta, de frisse pittigheid van chilipeper en aromatische koriander. Omdat het een beetje zonde is om een oven zo lang te laten loeien, alleen maar om een paar aardappelen te poffen, maak ik dit gerecht vaak wanneer ik toch al aan het bakken ben. De oventemperatuur doet er niet heel veel toe, bij 180 of 220 graden lukt het ook. …  Lees verder »

Heerlijke gepofte aardappel met een gekruid jasje van zelfgemaakt kruiden/knoflook boter. Makkelijk te maken en een leuke afwisseling van de gewone gekookte of gebakken aardappels. …  Lees verder »

Lekker snelle en simpele gepofte aardappel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekkere tomatensalade voor bij bv biefstuk en patatjes of bij pasta. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 sinaasappel - 1 Amerikaanse gemarineerde ham a 500 gram - 2 zakjes verse bieslook a 25 gram - 3 eetlepels pijnboompitten - 2 dl creme fraiche - 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top