1. Home
  2. Community
  3. DvdW88
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

* 1 grote ui gesnipperd * 1 eetl olie * 1/2 blaadje laurier * 1 quindilla peper * 1 eetl bloem * 1 theel pikante *paprikapoeder, chilipoeder of cayenne peper * 1 dl water * 1.5 kg geschilde aardappels * naar smaak zout * naar behoefte olie om in te bakken  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Empanadas zijn Spaanse/Portugeese bladerdeeghapjes, gevuld met groenten en/of vlees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Geraspte courgettes vormen samen met bloem en eieren het beslag. De koekjes worden op smaak gebracht met kaas, tomaat, ui, dille en peterselie. Uit de Turkse keuken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Hemels voorgerecht van sintjacobsschelpen met een heel bijzondere dressing op een bedje van verse spinazie. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Een lekker vegetarisch recept wat ik bedacht heb naar aanleiding van restjes! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

3 middelgrote courgettes 2 teentjes knoflook 1 ui Olijfolie Roomboter Runderfond …  Lees verder »

6 plakje(s) hartigetaartdeeg of bladerdeeg 1 pakje(s) bladspinazie 1 stuk(s) ui 2 teentje(s) knoflook 4 stuk(s) eieren 2 eetlepel(s) creme fraiche 50 gram geraspte oude kaas 2 eetlepel(s) pijnboompitten 150 gram cherrytomaatjes 150 gram feta kaas …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

AFGELOPEN VRIJDAG HAD JAMIE OLIVER HIEROVER EN HET LEEK MIJ HEERLIJK.HET WERD DUS SURFEN OP INTERNET NAAR HET RECEPT EN GEVONDEN …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Hebben jullie ook altijd risotto over? Gebruik dit om lekkere risottokroketjes te maken! Leuk bij de borrel of als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 rodekool 50 g boter 175 g verse cranberry`s (zak 340 g) 300 ml riesling (bijv. Cave de Beblenheim, fles 0.75 liter) 5 el appelstroop  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

125 ml slagroom 200 ml mayonaise 3 blaadjes gelatine (6 g) 1 eetl. zonnebloemolie 400 g gekookte ham,fijngehakt 4 hardgekookte eieren,geprakt 2 eetl. rode paprikablokjes 2 eetl. diepvriesdoperwten (ontdooid) 2 eetl. geknipte bieslook, (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd zout en versgemalen peper 100 ml kippenbouillon (van een tablet) 1 bakje cherry-/kerstomaatjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Erg pittige, romige dressing, die erg lekker is bij een gemengde salade …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet een kleine koeken-/ braadpan op laag vuur en rooster hierin, zonder boter of olie, gedurende enkele minuten de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig, zodat de pitten gelijkmatig verkleuren. Haal ze, indien ze goudbruin zijn, uit de pan en zet apart. Snijd het onderste gedeelte van de prei weg en het bovenste gedeelte (waar de uitgroei start). Verwijder het buitenste blad en snijd daarna doormidden. Spoel beide delen goed af onder koud water, om zandresten te voorkomen. Snijd nu de prei klein. Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de prei toe en haal goed door de boter. Laat de prei gedurende 5 minuten zachtjes smoren. Verdeel de prei, netjes in de lengte, over 2 borden en leg hier (een plakje) brie op. Trek een `streep` honing over de brie, met behulp van een lepel of spuitflesje. Zet de borden 3-4 minuten in de oven, totdat de kaas enigszins gesmolten is. Garneer met de geroosterde pijnboompitten. …  Lees verder »

Top