1. Home
  2. Community
  3. Djapa
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie. Het is even iets meer werk dan een pak oliebollenmix gebruiken maar zeker de moeite waard! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lekker simpel hollands maar toch ook net niet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Rijk gevulde paella met kip en vis voor ca. 8 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Recept van een Catalaanse kok en vriend, veel werk maar dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd 300 g reuzengarnalen (zak 500 g diepvries), ontdooid 3 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 schaal gemarineerde kipkluifjes (ca. 575 g) 2 uien, gesnipperd 300 g risottorijst (zak 500 g) 1 zakje saffraan (0.05 g) 1 liter kippenbouillon heet (van 2 tabletten) 1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel), in stukjes 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Paëlla kun je op verschillende manieren maken, maar ik prefeer mijn eigen manier …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

"La Tasha's Jambalaya - The Real Thing": maar dan wel op mijn manier, want sommige dingen in het oorspronkelijke recept zijn twijfelachtig, wat niet weg neemt dat het een heerlijk recept is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd. 12 dikke plakken kipfilet. 8 plakken bacon, even gebakken. 2 tomaten in plakken. mayonaise of slasaus. 4 grote augurken. ijsbergsla. 8 tandenstokers. …  Lees verder »

Lekker makkelijk en snel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Simpele bereiding van gebakken broodjes met knoflook en olijfolie, recept van senior Chioucci uit de bergen ten oosten van Florence …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

300 g spirelli pasta 100 g gemengde sla met rucola 250 g salami (een stuk) 250 g roma (cherry) tomaatjes 50 g pijnboompitten 1 fles Calvé Toscaanse dressing met balsamicoazijn en olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Makkelijke mexicaanse ovenschotel met kip, bonen en tortilla's, authentiek en pittig van smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien; naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2 mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper; Bereiding: Kook de bami eerst gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de bami af en roer deze glad met de helft van de olie. Laat dit nu afkoelen. Snij het varkensvlees in kleine blokjes, de prei en de spitskool in fijne strips. Hak de selderij. Strip nu de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in de rest van de olie. Voeg het varkensvlees toe en laat deze garen met de prei. Hier aan voegen we in nu de afgekoelde bami toe en bakken deze op. Tenslotte doen we er de spitskool bij met de ketjap. We mengen de bami op smaak met peper en zout. En we eindigen met de gehakte selderij. Bami Goreng (4 pers), hoofdgerecht Ingredienten: 500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien; naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2 mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper; Bereiding: Kook de bami eerst gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de bami af en roer deze glad met de helft van de olie. Laat dit nu afkoelen. Snij het varkensvlees in kleine blokjes, de prei en de spitskool in fijne strips. Hak de selderij. Strip nu de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in de rest van de olie. Voeg het varkensvlees toe en laat deze garen met de prei. Hier aan voegen we in nu de afgekoelde bami toe en bakken deze op. Tenslotte doen we er de spitskool bij met de ketjap. We mengen de bami op smaak met peper en zout. En we eindigen met de gehakte selderij. Bami Goreng (4 pers), hoofdgerecht Ingredienten: 500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien; naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2 mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper;  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

500 gram krieltjes in de schil 4 drumsticks 2 tomaten 1 ui 2 eetl. kappertjes 1 eetl. grove mosterd 1 eetl. mayonaise 3 eetl. magere yoghurt 1 eetl. verse bieslook 2 eieren snufje peper en zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekkere burger, weinig calorieën, waar je nog lang vol van zit. Per bol 210 Kcal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top