Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. Delarosa
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een mengeling van tomatensoep en aspergesoep met een Italiaans tintje door de mascarpone en basilicum. Deze soep is eigenlijk heel toevallig ontstaan omdat ik een kilo tomaten kreeg van mijn moeder om soep mee te maken. Ze kan momenteel door omstandigheden niet goed eten en een goed soepje gaat er dan natuurlijk altijd wel in. Ik fungeer dus een beetje als "soepcentrale" en probeer er elke keer weer iets lekkers van te maken. Omdat ik zelf nog asperges had liggen met de bedoeling om daar soep van te maken heb ik deze combinatie bedacht. Het is niet zo dat ik hiermee iets unieks heb bedacht want toen ik op internet keek bleken er al meerder recepten van te bestaan. Daar voeg ik nu mijn eigen versie aan toe …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

De kruiden in deze kippensoep maken de smaak heel bijzonder. Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo dol  op kippensoep, maar voor deze kippensoep mogen ze me wakker maken. Super lekker ! Ik werd voor dit recept geinspireerd door een recept op internet maar heb er zoveel aan veranderd, dat ik denk dat het wel mijn eigen recept is geworden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze ham-aspergequiche met gekaramelliseerde uien is een perfecte aanvulling op je zondag brunch.Ook heerlijk als avondmaaltijd! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Een warm en pittig stoofgerecht uit de oven is heerlijk in deze koude weken. Kwam dit gerecht tegen en wilde dit graag delen. €Geniet er van! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt hebben. Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en heb naar eigen idee aangepast qua ingrediënten en hoeveelheden. Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof bruinbrood is ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

1 bloemkool 0,5 ui, gesnipperd 2 tl tomatenpuree 1 el kerrie zout 1 teen verse knoflook, geperst 400 ml heet water olijfolie 0,5 fijngesneden vers pepertje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Even wat waarschuwingen vooraf. 1:  quote Het Parool  " één broodje Zeedijk is genoeg  voor een levenslange verslaving. Ervaringsdeskundigen bestoken ons met mails over het effect op hun leven. " 2: 'Het is een calorieënbommetje 3: alles staat of valt met de ingredienten en de versheid ervan. 4: Slager Huib Vet is wel goed, maar niet gek , dus het recept voor de saus is geheim , maar dit komt heel erg goed in de buurt.   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ghoreshte Morq is de oorspronkelijke naam van dit gerecht. Eenvoudig te maken en heerlijk pikant. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Leuk voor kinderen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik ben dol op ovenschotels, zeker deze duurzame visschotel met Bijvangst-wijtingfilet en gecertificeerde garnalen. Afgemaakt met een laagje gesmolten kaas. Aan tafel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Na een hele dag druk in de weer te zijn geweest kom ik aan bij mijn koelkast om tot de ontdekking te komen dat ik eigenlijk geen ingredienten voor een van mijn standaard gerechten in huis heb. Nou dat werd dus even uitpluizen wat ik nog had en wat wel en niet samen kon, maar veel keus was er niet. ik had nog twee bakjes tauge in de koelkast, tweederde van een zak spruiten in de vriezer en nog wat blikjes met gepelde tomaten. Veel keus was er niet dus.. naja daar ging ik dan, ik heb alles bij elkaar gegooit en het resultaat valt zeker niet tegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Deze Spaanse visstoof is heerlijk met gremolata en een geroosterd broodje om mee te dippen!  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Heerlijk, sliptong op deze manier klaargemaakt met smeuïge mosterd-peterselieboter en puree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Normaal is pain perdu het franse wentelteefje, dit is echter de hartige variant , een opgerolde tosti maar dan ff anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Wij eten asperge , zoals de meesten denk ik, gewoonlijk met gekookte ham, gesmolten boter en een eitje. Op deze manier klaargemaakt krijg je ook verrukkelijke asperges. Dit kan overigens ook met groene asperge. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ben je dol op lasagne? Probeer deze variant met vis eens!    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze lasagna is een zeer smakelijke variant op de klassieke lasagna. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Traditie in letterlijk een nieuw jasje! Leuk om te maken en leuk om te zien! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top