1. Home
  2. Community
  3. Dancingismylife
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke gegratineerde aardappelen op zijn Frans. De bite van aardappelen met de zoetheid van room, het zout van de kaas en de smaak van de lekkere kruiden maken dit tot een feest voor je tong. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is een traditionele schotel uit Maleisië, eigenlijk een enorme fusion keuken. Heel Maleisië is fusion want je vind er voornamelijk megelingen uit Thailand (erg pittig) en uit Indië, maar ook weer uit Indonesië. Toevallig zag ik dit een poos geleden gemaakt worden in een Masterchef Australië aflevering en heb geprobeerd het ongeveer zo na te maken. Als je van pittig eten houd nou dan mag deze er zijn, echt hemels, vooral die kip want alle smaken zitten in de kip! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Pasta, pasta en pasta wie lust het niet met koud weer. Je knapt er helemaal van op. Dit is wel een heel erg lekker ovenschoteltje. Het is even wat werk, maar dan heb je ook iets en hij barst van de romige Italiaanse smaken. De kaas maakt het helemaal af. Het lijkt moeilijk en veel werk, maar valt in de praktijk best mee. Genoeg voor 4 zéér royale porties waar iedereen van geniet, smullen dus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Voor het eerst zelf spitskool gekweekt op mijn moestuin,als oude kok dit heerlijke stampotje bedacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Deze lekkere ovenschotel brengt je echt in Griekse sferen. Lekker buiten op je terras of balkon en dan smullen van deze heerlijke visschotel die in een mum van tijd klaar is. Lekker wijntje erbij en smullen maar. N.B. Hou je niet van olijven? Gewoon weglaten, ook zonder olijven is dit heerlijk. !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en  dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt. Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld. Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes. In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een lekkere stoofschotel om warm van te worden. Namelijk een magische Marokkaanse stoofschotel. Oké, dit gerecht heeft even tijd nodig om te maken, maar dan heb je ook wat. Je kunt dit trouwens makkelijk van tevoren voorbereiden en in de oven laten staan , het blijft lang heet genoeg, nadat de oven uit staat. Ook handig, deze heerlijke saus past bijna overal bij en kun je ook  invriezen. Ik had nog nooit een Marokkaans gerecht gemaakt. Met manlief( niet zo'n couscous fan) een compromis gesloten , nu met rijst en de andere keer met couscous. We aten er geen pita broodje bij maar wel het sausje en dat maakte het gerecht echt af. Ik nam hiervoor halvanaise en kwark en harissa. Het was zoveel, dat ik 2 porties naar de diepvries kon "verbannen" !!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk pittige, goedgevulde soep die altijd goed smaakt of het nu warm of koud is buiten... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

2 el olijfolie- 400 gr Italiaanse roerbakmix- 1 1/2 flesje basis voor groentensoep- 1/2 el oregano- 100 gr plakjes ontbijtspek- 1 pak tortelloni verdi 250 gr- 75 gr gemalen pittige kaas- 1 stokbrood …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 bloemkool + 25 g boter + 1 grote ui, grofgesneden + 300 g winterwortel, in blokjes + 300 g prei, in ringen + 2 afgestreken eetlepels chilipoeder + 1 eetlepel gedroogde tijm + 1 blik tomatenblokjes (400 g) + 5 vleesbouillontabletten + 500 g rundergehakt …  Lees verder »

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Wat was dit een zalige witlofovenschotel. Zo wil ik wel altijd witlof eten. Onderstaande tekst vond ik bij een witlofrecept op internet en ik ging er gelijk voor. Witlof, ham en kaas zijn die ingrediënten die prima bij elkaar passen. En al helemaal als je dit combineert met boterzachte krieltjes en een lekkere scheut slagroom. Als je dit dan nog in de  de oven schuift krijg je een heerlijke witlof ovenschotel met krieltjes en beenham". Wat mij en mijn man betreft één van de lekkerste witlofovenschotels. Het recept is wel iets aangepast. Ten eerste omdat ik geen krieltjes in huis had en er ook een eigen touch aan wilde geven. Het originele recept kun je vinden op internet (zie bronvermelding). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Amerikaanse pizza pockets zijn een soort mini pizza calzonetjes. Perfect om mee te nemen naar een feest, het park of het strand!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top