1. Home
  2. Community
  3. Cookie600
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

360 gram kipfilet in blokjes gesneden 150 gram gekookte gele rijst 1 rode paprika in ringen gesneden 1/4 courgette in blokjes gesneden 1 blik ananas schijven, in blokjes gesneden 1 kleine ui fijngesneden 1/2 prei in ringen gesneden 1 handje tauge 1 lepel Olijfolie 2 eetlepels Ketjap Manis 2 theelepels Sambal manis 2 eetlepels chili saus (remia) 1 teentje knoflook fijn geperst 1 snufje peper 1 snufje zout  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Dit is het originele en authentieke recept van het fastfood keten KFC met de geheime ingrediënten dat ik onlangs heb gekregen van een vriend uit Amerika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

5 vellen filobladerdeeg (diepvries) 1 ei 200 g fetakaas 2 eetlepels verse munt, fijngesneden (of 1 tl gedroogde munt) 2 eetlepels vloeibare honing olie om te frituren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Vroeger werden in Spaanse wijngebieden van Catalonie eiwitten gebruikt om de wijn te klaren. Zwevende, vertroebelde deeltjes zonken samen met het eiwit naar de bodem van het wijnvat. Van de overgebleven dooiers werd onder meer dit heerlijke dessert bereid, dat in veel lijkt op de Franse creme brulee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

250 g magere kwark 2 eieren 3 el suiker 1 zakje vanillesuiker zout 250 g bloem 1 zakje bakpoeder bakpapier 1-2 el gecondenseerde melk (uit blik, bijv. Friesche vlag) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vooral lekker en leuk voor kinderen,je kunt de broodjes in elke gewenste vorm maken.Bovendien zijn ze lekker zoet en zacht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Onverwacht visite? Dit recept is binnen een kwartier klaar! Ooit gekregen van een Tupperware demonstratice! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart. …  Lees verder »

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Koud buiten? Heet van binnen. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

250 gram mascarpone 2 eierdooiers 100 gram witte basterdsuiker 1 dl. espressokoffie 1 borrelglaasje Amaretto 1 pak lange vingers 2 el. cacaopoeder  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!*** …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top