1. Home
  2. Community
  3. Christel1976
  4. Kookboek Stoofpotje
Kookboek "Stoofpotje"

800 gram rundvlees 30 gram boter 1,5 teentje knoflook 2 uien 1 eetlepel (Olijf)olie 2 winterpenen 1 appel 3 tomaten 1 flesje (bok)bier 1 prei 2 theelepels honing 1 theelepel appelstroop 1 snufje peper 1 takje tijm 1 takje Rozemarijn 1 snufje Kruidnagel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

300 gram kipfilet, in dobbelsteentjes, zout, peper, 40 gram dieetmargarine, 400 gram voorgekookte krieltjes, 100 gram sjalotjes, gepeld, 1 rode en 1 groene paprika in reepjes, 2 theelepels rozemarijn, 1 dl bouillon. 1 ? dl creme fraiche. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijk Turks gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een echt Limburgs recept (zuur vlees) wat binnen en buiten Maastricht een begrip is. Het vlees gaat eerst in een marinade en wordt later in de marinade bereid. Ik heb dit recept gisteren gemaakt om vandaag te eten, maar kon er niet van af blijven. In één woord: HEERLIJK!!! De hoeveelheid azijn genoemd in de Allerhande (300ml was - volgens ecureuil - teveel zuur. Ik heb het recept aangepast. Gebruik zoveel azijn als je zelf lekker vindt en bekijk de reacties op het recept. Wij vonden 300 ml lekker! (Het ligt nauurlijk ook aan de azijnsoort die je gebruikt. Ik gebruik in dit soort gerechten altijd de itte natuurazijn, niet te zuur, wel lekker) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekkere stevige Hollandse stoofpot voor de koude winterdagen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top