Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum. … Lees verder »
- 20-30 min.
- Internationaal
Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum. … Lees verder »
Dit is echt een "hemels" recept. Zo vreselijk lekker en deze dish kan zo in een sterren- of beter restaurant worden geserveerd. Asperge met zalm is veel gegeten, maar heb er garnalen bijgedaan en er saffraansaus met witte wijn en Noilly Prat bijgegeven. Dat is hemels die combinatie, maar niet nieuw want heb het ook wel bij krokant gebakken zwezerik gegeven. Het laatste drankje is niets meer dan droge Franse Vermouth. Gewoon kopen bij de slijter. Is niet zo duur en geeft een geweldige oppepper aan veel sausjes. Je kan het ook zo drinken met ijs. Het smaakt veel pittiger dan gewone Martini of witte Vermouth. Opmerking: De saus is een XXL portie voor twee dagen of 2x of genoeg voor 4 couverts, maar dan hebben we voor de volgende keer ook nog. Wel koel bewaren. Geniet hiervan ! … Lees verder »
Lasagne uit de Italiaanse keuken kent iedereen wel, een klassieker die veel wordt gegeten. Omdat nu het aspergeseizoen is aangebroken heb ik er een leuke, maar heerlijke variant op. Als je hem echt goed maakt dan is dit een smulpartij voor het hele gezin van ongekende omvang. Geef er iets fris bij zoals een simpele salade van tomaat, komkommer, rode uien en balsamico vinaigrette. Drink er een goede, koude Lambrusco bij en de avond kan niet meer stuk. … Lees verder »
Nogmaals witte asperge, maar nu heel anders en op Aziatische manier bereid in de wok ! Heel verrassend en erg smaakvol. De scampi`s geven een ware smaakbeleving. Je ziet dat je met verse Hollandse asperges vanalles kunt doen. Om dit gerechtje echt tot zijn recht te laten komen eet je er lekkere mihoen of gekookte witte basmatirijst bij. … Lees verder »
Prei & zalm = lekkere combinatie … Lees verder »
Een heerlijke combinatie van zalm met asperges … Lees verder »
Ik at een broodje tonijnsalade bij "de Reiger" een heerlijke tent in de Jordaan in Amsterdam. Ik heb geprobeerd de salade na te maken maar weet niet of het dezelfde ingedienten zijn natuurlijk. Hij is zo wel heel lekker. … Lees verder »
De pangasius is een zoetwatervis die familie is van de meerval. Het visvlees is stevig, lijkt een beetje op tong maar is minder uitgesproken in smaak. Perfect te combineren met bijgerechten die vrij uitgesproken van smaak zijn. Een heerlijke meditarenee vismaaltijd. … Lees verder »
Pangafilet met een kerrieroomsaus … Lees verder »
Heerlijk pittige knoflookscampi`s lekker voor over de romige pasta of als tapas. … Lees verder »
Gehakt van visresten. … Lees verder »
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden. … Lees verder »
Energie: 440 kCal | 1850 kJ … Lees verder »
Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill. … Lees verder »
400 g kabeljauwfilet 8 plakjes diepvriesbladerdeeg peper en zout 2 eetl. olie 200 g spinazie 100 g roombrie 1 eidooier voor de saus: 1 sjalotje 1/2 eetl. arachide- of zonnebloemolie 1 theel. kerriepoeder 2 eetl. visbouillon 2,5 dl slagroom 75 g koude boter 1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) … Lees verder »
Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden … Lees verder »
U kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet `m nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast. … Lees verder »
Mijn favoriete lasagne … Lees verder »
Ooit kregen we deze heerlijke scholfilet in een restaurant in Oostenrijk. Als we scholfilet eten wil mijn man niets anders als deze lekkere scholfilet die gebakken wordt in een jasje van ei. Super gemakkelijk en erg lekker. … Lees verder »
Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker. … Lees verder »