Deze marinade combineert twee heerlijke smaken: Mosterd (en dan niet die slappe mosterd die je op je kroket smeert, neem de mosterd waar de zaden nog in zitten voor extra pit en textuur) en Honing. Vermengd met citroensap en wat kruiden geeft dit een heerlijk zoetfrisse marinade met een pittige bite.
De kip kan zowel in een grillpanals op de barbeque bereid worden. …
Lees verder »
Saltimbocca is een alom bekende Italiaanse specialiteit uit de buurt van Rome. Oorspronkelijk met kalfslapjes, maar dit is de versie met varkenshaas en is qua smaak net iets malser. Zo gemaakt, erg lekker en past prima bij het voorjaar/zomer nu het weer warmer wordt. …
Lees verder »
De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje. …
Lees verder »
Een heerlijk pittig Aziatisch balletje wat het heel goed doet bij je hutspot, raapstelenstamppot of stamppot rauwe andijvie. Natuurlijk ook zo erg lekker, gewoon als snack. Door er kleinere balletjes van te maken heb je een leuke Oosterse borrelsnack, heel veelzijdig dus. …
Lees verder »
In de lente (als het dat nog wordt) is dit een leuk recept. Maak je varkenshaasje eens anders op de zondag en vul hem met verse kruiden en verpak hem in courgette ! Echt een heel leuk en lekker cadeautje op je bord wat je alvast doet denken aan de zomer. …
Lees verder »
Een snelle satétje met eenvoudige ingrediënten en past goed bij mijn recepten : Variatie op nasi van de chinees of
Variatie op bami van de chinees …
Lees verder »
1 eetl. vloeibare honing;
50 ml sojasaus;
50 ml droge sherry;
mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;
1 teentje knoflook, geperst;
125 g kipfilet, in repen;
1 kleine rode ui, in smalle halve ringen;
100 g kastanjechampignons, in plakjes;
50 g peultjes;
zout en versgemalen peper;
een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm. …
Lees verder »
Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg.
Geschikt voor:
*Noten-allergie
*Nachtschade-allergie
*kleurstoffen-allergie
Niet geschikt voor:
*Koemelk-allergie
*gluten-allergie …
Lees verder »
Een echt Limburgs recept (zuur vlees) wat binnen en buiten Maastricht een begrip is. Het vlees gaat eerst in een marinade en wordt later in de marinade bereid. Ik heb dit recept gisteren gemaakt om vandaag te eten, maar kon er niet van af blijven. In één woord: HEERLIJK!!!
De hoeveelheid azijn genoemd in de Allerhande (300ml was - volgens ecureuil - teveel zuur. Ik heb het recept aangepast. Gebruik zoveel azijn als je zelf lekker vindt en bekijk de reacties op het recept. Wij vonden 300 ml lekker!
(Het ligt nauurlijk ook aan de azijnsoort die je gebruikt. Ik gebruik in dit soort gerechten altijd de itte natuurazijn, niet te zuur, wel lekker) …
Lees verder »
Een heerlijke malse gevulde kip, smaakt luxe, maar is heel goedkoop (ongeveer 1,70 per persoon). Het recept komt oorspronkelijk uit het Lidl-kerst-receptenboekje 2005. …
Lees verder »
3 Maart 2000 kookten Kim en ik in een klein restaurant in het hartje van Amsterdam. Dit was een van onze recepten, aangepast naar 4 personen. …
Lees verder »
Kip FAVORIET bij het kerstdiner 2002!!! 37 procent van de Nederlanders eet Kerst 2002 Kip. Deze kiprollade wordt geserveerd met een heerlijke zoete room-perziksaus. …
Lees verder »
Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......
…
Lees verder »
Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker.
Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas.
Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer)
In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min.
In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min.
In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af).
Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst.
Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …
Lees verder »