Ha ze zijn er weer de verse Hollandse asperges van de volle grond. Vrijdag tijdens de weekendboodschappen lagen ze in de winkels. Geen wonder met dit mooie, fraaie, warme lenteweer schieten ze uit de grond. Dan moet je ze snel steken en verkopen. Asperges zijn super gezond want zitten boordevol mineralen zoals o.a. kalium. Ik kon de verleiding niet weerstaan en hebben het eerste bosje gekocht. Nu even van profiteren van het Limburgse witte goud! …
Lees verder »
Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier. …
Lees verder »
Standaard lasagna bij een italiaan is lekker, maar vaak zo eentonig. Als ik nu eens alles wat ik lekker vind er in stop, dacht ik... en dit is het resultaat! …
Lees verder »
2 rode paprika`s
2 gele paprika`s
extra vierge olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 rode uien
2 tenen knoflook, gepeld en geraspt/geperst
2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden
2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn
2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of crème fraîche
450 gram rigatoni, penne of spaghetti
…
Lees verder »
Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt. …
Lees verder »
Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten.
Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst. …
Lees verder »
Dit is een heerlijk slank gerecht voor 2 personen. Het is heel makkelijk om dit voor meer of minder personen te maken en het is werkelijk een
super simpel recept! Ben je niet op dieet dan neem je gewoon meer. Ik heb dit op 22.10`10 weer eens gemaakt. En na (na zoveel jaren) eindelijk eigen foto`s erbij geplaatst. Ik heb het dit keer gemaakt met Thaise roerbakgroenten en als bijgerecht komkommerschijfjes met knoflook en yoghurt. …
Lees verder »
Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.
…
Lees verder »
Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen.
Jamie Oliver …
Lees verder »
Deze heerlijke pittige spaghetti is verrukkelijk als bijgerecht bij mijn gevulde courgettes, gevulde kipfilet of Spezzatino-alla-panne-romige-varkenshaas-in-cognacsaus …
Lees verder »
HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!!
Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel.
Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon. …
Lees verder »
Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen.
De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer. …
Lees verder »