Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Pittige nasi goreng, die super lekker smaakt !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Na wat uitproberen ben ik bij deze samenstelling gekomen. Het ziet er leuk uit en smaakt lekker fris. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Makkelijke nasi die altijd lukt en erg lekker is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

In één van mijn plakboeken vond ik een heel oud recept (uit Tip Culinair of Libelle?) waar ik destijds bijgeschreven had: "heel lekker". Dat wilde ik nog eens maken en kijken of we het nog net zo lekker vonden als toen. Het was inderdaad heel lekker. Het vlees lekker zacht en lekker gekruid. Ik heb wel een paar kleine veranderingen aangebracht in het originele recept, zoals o.a. een halve paprika en verse gemberwortel in plaats van een bolletje gember toegevoegd. Kalkoenfilet plm. 30 minuten laten marineren In plaats van kalkoenfilet kun je heel goed kipfilet gebruiken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met een overvloed aan pompoenen in de herfst is dit natuurlijk het beste seizoen om recepten met pompoen te maken. Na al enkele van mijn pompoensoepen gemaakt te hebben wilde ik nu wel eens iets anders proberen. Bij de Thaise keuken denk je niet meteen aan herfstige recepten maar toch is deze curry een mooie combinatie van een verwarmende curry en herfstig pompoengerecht. Persoonlijk verkies ik kippendijen boven kipfilet omdat het vlees veel malser is. Heb je kippendijen zonder bot dan kun je het vlees gewoon in stukjes snijden. Je  kunt de kippendijen ook vervangen door kipfilet. TIP: Als je de kip weglaat en de kippenbouillon vervangt door groentebouillon heb je een heerlijk vegetarisch gerecht. Je kunt in plaats van kip ook kikkererwten gebruiken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Een heerlijke lichte en smakelijke soep om het 'soepseizoen' weer mee te beginnen. Ik had nog een zak Chinese wokgroenten liggen en had hiermee de basis voor deze snelle maar toch zeer lekkere soep. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf groenten snijden zoals ik meestal ook doe. De basis van het recept komt uit een oude 'Boodschappen' maar ik heb er zoveel aan veranderd dat het uiteindelijk een heel eigen recept is geworden. TIP: Als je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon en de gehaktballetjes door omeletreepjes heb je een heerlijke vegetarische soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Het was altijd in een potje verkrijgbaar bij de beter gesorteerde toko's, maar helaas heeft Koningsvogel het uit hun assortiment gehaald. Andere door mij geteste merken haalden het niet bij de smaak van Koningsvogel; dus zelf maar aan het experimenteren gegaan... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Ingrediënten   Bereiden  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Pad Thai met garnalen is een populair Thais eenbordsgerecht. Dit recept komt uit Smulweb Magazine 21, te vinden op bladzijde 62. Kijk op www.smult.nl voor de beste acties. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Een lekker bloemkookrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit is het recept dat het meest lijkt lijkt op de noodles zoals ik die in Shanghai heb gegeten. Erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een echt heerlijk Indiase visgerecht. Kan ook op BBQ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Dit is een heerlijk gerecht die ik zelf heb bedacht en zoals het bij Indonesische keuken is....je moet er wel de tijd voor nemen. Het is dus niet 1 2 3 klaar! Het wordt ook niet op de traditionele wijze bereid. Dus niet de kip met de ingrediënten insmeren en dan grillen, maar de kort gebakken kip wordt eerst gesmoord met de ingrediënten gesmoord ...zodat ook alle smaken IN de kip intrekt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Dit recept heb ik geleerd van mijn moeder.. Telkens als ik het maak zie ik haar weer in de keuken staan... al dansend stond ze te koken op heerlijke Rock and roll muziek... Sweet memories... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Dit recept uit de krant gehaald en geprobeerd. Zeer smakelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Babi Pangang vlees en de bijbehorende saus. Trek wel tijd uit. Saus is voor 8 a 10 personen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

400 gr kip 2 in ringen gesneden uien 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook 4 hardgekookte eieren 2 eetl. boter 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder 400 gr panklare sperziebonen 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) peper, zout 1 klein bekertje demi creme fraiche 2 eetlepels fijngehakte peterselie aardappels of rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken
Top