1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Sajoer ojong ..... een bouillon van Project Gezond. Echt een aanrader om te maken en te smaken. Ik maakte deze bouillon als onderdeel van een vismenu en deze viel bij iedereen zéér in de smaak. Met slechts 60 kcal per kom een slank en smaakvol soepje en zelfs ook geschikt als voorgerecht bij een Aziatisch hoofdgerecht. Staat snel op tafel. Het meeste werk zit in het tot een pasta vijzelen van de knoflook de rode peper en de verse gember. Maar dit kan ook natuurlijk met een sneller hulpmiddel Deze pasta geeft ook een heerlijke licht pittige smaak aan de bouillon. Deze bouillon heeft iets weg van onderstaande bouillon van Petra Wiggers, echter de smaak is geheel anders en zonder alcohol. https://www.smulweb.nl/recepten/1392699/Sherry-bouillon-met-gambas   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke rendang van kip, dus vrij snel klaar.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijk , snel, slank en gezond uit de oven. En in de zomer natuurlijk ook  op de bbq. Maandag maak ik dit gerecht in de oven. Op de foto van Proef het Zuiden  zie je duidelijk rode uireepjes, maar rode ui stond niet bij de ingediënten van dit recept vermeld. Ik heb dit aangepast evenals de vloeistoffen, soja en sherry. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het heerlijke van een slowcooker is dat je 'smorgens je ingrediënten in de pan doet. Je zet hem aan en de cooker doet de rest. Tegen de tijd dat je gaat eten is alles klaar. Je kunt eventueel alle ingrediënten tegelijk in de slowcooker doen, maar ik vind een gerecht uit de slowcooker lekkerder als ik eerst alles aangebraden heb. Maar alles is mogelijk. Je kunt dit gerecht natuurliijk ook heel goed in de hapjespan of in de oven maken. De garam masala in dit gerecht geeft een heerlijke smaak. Mijn recept is een combinatie van een aantal andere recepten. Ook bij onze gasten viel dit heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Heerlijk snelklaar gerecht voor een makkelijke maandag, ..... maar ook voor een zondag of welke dag in de week dan ook.     Lekker met eventueel wat augurk of zoetzure zilveruitjes erbij. Dit gerecht levert maar 540 Kcal en slechts 2,4 gram zout. Voor wat extra pit heb ik aan mijn eigen portie wat Chilisaus toegevoegd, terwijl mans voorkeur uitging naar een scheutje ketjap.We hebben zitten smullen. Onze dank aan het Voedingscentrum........ is GROOT …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

In mijn receptenboek kwam ik dit recept tegen uit een oude Allerhande (4 - 2006). Een familierecept van een Indonesische oom van de familie Burgt-Monjau. Gezien de ingrediënten weer eens een hele andere nasi. Eigenlijk een hele eenvoudige nasi. In het recept worden onder meer spekreepjes en soepgroenten gebruikt. Vandaag dus maar eens deze nasi gemaakt en hij viel echt in de smaak. Ik heb in het recept een en ander aangeast voor at betreft de hoeveelheid van de kruiden, de ketjap en de manier van bereiden. Ik vond de nasi wat flauw en de manier van bereiden wat ingewikkelder dan mijn manier, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik had taugé gekocht en wilde daar eens iets anders van maken. Dus zoeken op het internet. Daar kwam ik dus deze overheerlijke salade tegen. Ik had nog een stuk spitskool liggen en toevallig ook de andere ingrediënten in huis. Voor de amandelen in de boemboe gebruikte ik een restant amandelschaafsel, maar gemalen amandelen kunnen ook. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat ik niet alles in huis had. Dat heb ik tussen haakjes bij het originele  recept vermeld. Dit is echt een AANRADER, Morgen eten we de rest van de salade want ik weet zeker dat de salade morgen nog lekker is. Als je de salade net gemaakt hebt lijkt het een beetje droog, maar de komkommer en ook de spitkool geven genoeg vocht af als je de salade een kwartiertje laat staan is het prima. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een zeer smaakvol indiaas bijgerecht, zowel geschikt voor de vegetarische keuken als goed te combineren bijvoorbeeld tandoori kip of vis (zie foto). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Afgelopen week aten we deze lekkere pittige ovenschotel met bloemkool. Bloemkool moest op maar geen zin in gewone bloemkool met aardappelen en een ballejte gehakt (hoewel dat ook heel lekker kan zijn). Bloemkool kun je op heel veel manieren klaarmaken en toen kwam ik op het idee om er een beetje Aziatische schotel van te maken door het gehakt pittig te kruiden en de bloemkool erdoor te mengen. Het was heerlijk en volgens mijn man moest ik dit zeker nog een keer maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb toegevoegd. Vandaar, dat je de dressing het beste even apart kunt maken en even proeven. Wij aten deze salade vandaag met de gisteren gemaakte https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi Lekker met rijst en de stoof lichtjes bestrooid met wat gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Dit Chinees Hoofdgerecht van Project Gezond staat zo op tafel en echt veel heb je er niet voor nodig en..... fijn zonder de pakjes en zakjes.Staat bovendien in een mum van tijd op tafel als je alles van te voren klaar hebt staan. Wij hebben ervan gesmuld . Je kunt er voor kiezen om er een éénpansgerecht van te maken, volg dan de beschrijvingswijze van het gerecht. Ik kookte de mie *** pas vlak voordat de saus klaar was en serveerde de saus op de mie en op voorverwarmde borden. https://www.projectgezond.nl/beef-shanghai/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Nog een wereldgerecht . Thais welteverstaan en uiteraard zonder pakjes en zakjes,  lekker met verse groente en de zojuist ontdekte :  " Half volkoren rijst " van Lassie. Lekker toch meer vezel  en de smaak is echt super. We houden hier niet zo van de volkoren rijst en pasta soorten. Vandaar , dat ik altijd wel de vezelrijke varianten kies . En de witte rijst met meer vezel  meng ik geregeld wel met enkele delen volkoren rijst. https://www.projectgezond.nl/proberen   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Makkelijke en zeer lekkere curry van filetvis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Eigenlijk zou dit recept "Kalkoen Madras "  moeten heten...... Ik dacht nog kip in de vriezer te hebben, maar helaas. Dan maar kalkoen en misschien wel net zo lekker. Dit is het derde Wereldgerecht van de 11 van Project Gezond. Gemakkelijk te bereiden en erg smakelijk. https://www.projectgezond.nl/kip-madras/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch
Top