1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Veel voorbeelden van Fusion zie je in de Indische keuken. Dat is ook niet vreemd met een koloniaal verleden. Niet alleen in Nederland vinden we veel gerechten met een Indische oorsprong, ook andersom is dat zo. Toen ik op Java was kwam ik regelmatig de invloeden van de Nederlandse keuken tegen en zelfs in de taal kom je "Nederlandse" woorden tegen. Spitskool en kerrie vind ik sowieso een heerlijke combinatie en dat gebruik ik samen wel vaker in gerechten. Niet gek dus om er ook een keertje een stamppot mee te proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit gerecht staat binnen 30 minuten dampend op tafel. Lekker om ook eventuele groente restjes uit de koelkast te verwerken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Begin mei hutspot? Het was nog zofris buiten dat ook de hutspot in mei nog heel lekker smaakte. Ik heb er wel een bijzondere hutspot van gemaakt. Lekker pittig met rode peper en gember (verse gember en gembersiroop). Bij de hutspot, die ik zelf heb bedacht de lekkere ketjapballetjes van Felix Wilbrink. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De inspiratie voor dit recept vond ik bij Culy.nl : https://www.culy.nl/recepten/pitas-kipsate-mangosalsa/. Toen ik dat recept las Pita's met kipsaté in pindasaus met mangosalsa, liep het water in mijn mond. Ik had nog een kippendij en een bakje met mangostukjes in mijn vriezer, dus aan de slag met mijn eigen recept. Want het werd niet het recept van Culy.nl, maar een eigen variatie. Lekkere sappige stukjes kippendij in een licht pittige pindasaus met stukjes mango, knapperige stukjes paprika en lente-uitjes. Gegeten met rijst en sperziebonen.  Heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar  we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Kookles echte curry maken... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Dit gerecht sprak mij voornamelijk aan door de Nederlandse versie ervan met ketjap erdoor en met een aangepaste hoeveelheid rode peper en sambal naar smaak, want...de officiële Indische versie van dit gerecht is behóórlijk spicy. Géén zin om een €brandblusser € naast mijn bordje te plaatsen Voor ons prima zo deze versie, lekker en in minder dan 30 minuten aan tafel. Wel rekening houdend met de marineer tijd van de kippenblokjes, maar verder, heerlijk en snel klaar. Lekker met een zoetzure komkommersalade.  Dit gerecht lijkt wat op onderstaande gerechten. Aziatische-ovenschotel-met-groente-cashewnoten-en-een-heerlijke-saus Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker       …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze Aziatische eenvoudige rijstschotel met pikante zalm staat in 30 minuten op tafel . Je kunt daags van te voren eventueel extra rijst koken , dan ben je nog sneller klaar. Heerlijk van smaak met maar weinig ingrediënten. Ik heb de schotel naar eigen smaak aangepast en heb het naar 2 personen herschreven. Lekkere sesamolie toegevoegd, omdat deze olie zoveel smaak toevoegt. Als je er niet van houdt neem dan een neutrale olie ervoor in de plaats.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is een runderstoofpotje met een Japans tintje. Ik heb de Shichimi Togarashi kruiden uit de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer gebruikt om dit heerlijke stoofpotje mee te maken. Maar er zijn natuurlijk ook andere merken die dit mengsel verkopen. Ik heb, zoals ik wel vaker doe, de groenten erbij in gedaan maar je kunt natuurlijk ook altijd een afzonderlijk groentegerecht maken. Ik heb deze gewoonte overgehouden uit de tijd dat mijn kinderen, toen ze nog klein waren, slechte groente eters waren en dan was aan het einde van de maaltijd mijn vleesgerecht altijd op en bleef ik met de groenten zitten. Ik heb toentertijd deze creatieve oplossing bedacht en eigenlijk vind ik het wel makkelijk zo, zeker als je er 2 dagen van wilt eten en dat gaat prima want de tweede dag is het misschien nog wel lekkerder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Japans

Dit gerecht leek mij heerlijk en dat was het ook, wij hebben er in ieder geval van gesmuld.  Helaas vond ik de hoeveelheid aan groente wat te weinig, omdat ik in dit recept voor 4 personen slechts één rode puntpaprika , één ui, en een handje taugé wat weinig vind. Ik herschreef daarom  het gerecht naar 2 personen , heb het 5 kruidenpoeder achterwege gelaten , omdat mijn man dat niet zo lekker vindt en ook de bereidingswijze aangepast en een hele puntpaprika voor ons tweetjes Bovendien heb ik er ook nog wat atjar ketimoen en een verse komkommersalade bij geserveerd volgens onderstaand recept, waar ik de overgebleven taugé en de helft van de rode peper  nog aan heb toegevoegd. Eenvoudige-en-snelle-oosterse-komkommersalade   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik had laatst bij me favo vietnamees weer eens rolls met garnalen besteld. Toen dacht ik dat kan natuurlijk ook anders met onze hollandse helden, garnalen en asperges. dat kan idd. het sausje werdt een dressing , rijstvel met hollandaise is ronduit goor! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Ik heb dit recept gekregen van Lia uit Semarang, zij kookt iedere dag voor een aantal mensen van het bedrijf daar.......en ze kan er wat van !! Zij heeft dit recept gekregen van Mevrouw Linda, en zij is geboren in Manado. Ik heb het zelf een aantal keer gemaakt voor vrienden, en gedeeld met mijn vriendinnen die ook enthousiast waren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit gerecht is zeker zo lekker als bij de Chinees. Het kan van verschillende soorten vlees gemaakt worden, wel voornamelijk varkensvlees. Zelf gebruik ik hamlappen, of indien je liever iets vetter vlees (is vaak ook malser) wil eten, gebuik dan schouderkarbonade of zelfs speklappen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht wat in Nederland vooral bekend is van de Chinees. Deze Balinese gado-gado die ik in Bali op de kookles leerde maken is toch wel heel anders. Toch zijn er wel enkele overeenkomsten te bespeuren. Allereerst zijn het toch veelal wel groenten die de boventoon voeren in het gerecht en daarin is natuurlijk nogal wat variatie mogelijk. De pindasaus die ik daar van de pinda af aan leerde maken lijkt natuurlijk in de verste verte niet op de pindasaus die hier vaak gebruikt wordt. Verder deden we er op de kookles tofu in en juist geen eieren en kroepoek. Ik ben van mening dat het gerust met alledrie kan Daarom zet ik ze ook als "optioneel" bij de ingrediënten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Inspiratie van een vriend …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans
Top