Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Vroeger woonde naast mij een oude Indische vrouw, het rook altijd zo lekker bij haar, en de hete kip van haar was om je vingers bij op te eten.... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Wikkel de tahoe in een paar lagen keukenpapier en plaats er een gewicht op. Laat de tahoe zo minstens 30 min. staan. Hij moet zo veel mogelijk vocht verliezen. …  Lees verder »

Spicy kip in tomatensaus is een Indisch recept dat erg lekker smaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indisch

Dit is een van Korea's meest populaire recepten. De ingrediënten ervoor vindt u in winkels in de Chinese buurt of op het internet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Koreaans

Ja ik weet dat de hollandse garnaal niet te betalen , maar voor de smaak zou je die eigenlijk wel moeten hebben. ik zet bij tips wat andere en net zo lekkere opties. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Geinspireerd op de chinese tomatensoep zoals we die bij de chinees of wok eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Indonesisch groentesalade met pindasaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Niets is lekkerder dan draadjesvlees, probeer het op deze Aziatische wijze met sojasaus! Boordevol smaak en worteltjes die in je mond smelten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Heerlijke indonesische rendang, je moet er voor naar de toko maar dat is het meer dan waard! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Een gewone eenvoudige spitskool krijgt een heerlijk Aziatisch tintje door simpelweg enkele Aziatische ingrediënten toe te voegen. Niet alleen heerlijk als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd dit is ook heerlijk bij de Hollandse pot. TIP: Met puree erdoorheen ook heerlijk als stamppotje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik kwam dit recept tegen op de site van Onno Kleijn, culinair journalist. Eigenlijk maak ik altijd mijn meest favoriete babi ketjap (zie tips), maar ik wilde toch eens een keer deze "luie" babi ketjap proberen en ook die vonden we lekker. Het recept is ietwat aangepast aan eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Atjar betekent tafelzuur en Tjampoer staat voor groente. Zelf ben ik dol op tafelzuur en meestal staat er ook wel een aangebroken potje in de koelkast. Schrik niet van de volle ingrediënten lijst. Je kunt voor dit tafelzuur alle groente gebruiken, die je wilt opwerken. Denk aan bloemkoolroosjes, peultjes of sperzieboontjes. Kortom alle groente die je lekker vindt. Minder verschillende groente kan ook. Maak gewoon jouw favo combi. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Volgens Felix Wilbrink van de Telegraaf, zou je eigenlijk NIET aan dit recept moeten beginnen. Want... eens gemaakt, kom je er niet meer van af. En ik moet zeggen... "Hij heeft gelijk". Ik maakte het nu al de tweede keer in 14 dagen en weet zeker, dat er meerdere keren zullen volgen. Verleden week maakte ik het exact volgens de wijze van Felix . Helaas staat bij zijn ingrediëntenlijst niet hoeveel suiker er toegevoegd moet worden. Ik hield het maar op één eetlepel en dat was voor onze smaak precies goed. Vandaag roerbakte ik het vlees zonder het beslag en voegde iets rode paprika toe. ( had ik over) Citaat van Wilbrink: Eigenlijk moet je hier helemaal niet aan beginnen. Om te beginnen vind ik persoonlijk fruit en vlees samen in een gerecht iets uit de middeleeuwen. Maar er is iets heel moois aan dit gerecht. Ananas zit precies tussen grens tussen zoet en zuur, het danst naar believen van de ene smaak naar de andere. En dan, wie goed naar de ingrediënten heeft gekeken weet het al, een zoetzure saus erbij. Een Chinees recept. En heb je dit eenmaal gemaakt, dan blijf je het maken, zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dit lijkt me een snel en slank gerecht voor  na de gevulde  Kerstdagen ....... Vandaag 29-12 2018 gemaakt en het we hebben ervan  gesmuld. Is voor ons een blijvertje. Ik heb iets minder chilisaus toegevoegd omdat manlief dat lekkerder vindt. Aan tafel kan iedereen naar believen nog wat extra chilisaus toevoegen toch? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Mijn dochter heeft een aantal weken in Vietnam tussen de plaatselijke bevolking doorgebracht en daar heeft ze (en passant) een aantal heerlijke gerechten leren klaarmaken. Een soort privé kookles dus Toen ze weer thuis was heeft ze, voor ons, een avondje Vietnamees gekookt en natuurlijk kreeg ik de recepten mee Het is een beetje met wat ze nog in haar geheugen had en aangevuld met een beetje van Internet en natuurlijk aangepast met wat hier aan ingrediënten verkrijgbaar is. Goi Cuon is een soort loempia dat je niet hoeft te bakken maar wat zo gegeten kan worden en Nuoc Cham is de (dip)saus die er standaard bij hoort.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vietnamees

Als je de balletjes kleiner maakt, zijn ze ook zeer geschikt als borrel balletjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

In mijn zoektocht naar een authentiek recept, kwam ik deze tegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top