1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

 De reepjes kipfilet worden vòòr het bakken ingesmeerd met sambal badjak. Sambal badjak is niet al te pittig. Voor deze sambal worden de pepers eerst gebakken, waardoor ze een lichtere smaak krijgen. Ook worden ui en knoflook toegevoegd, die de hete smaak nog meer terugdringen. De sambal krijgt daardoor een iets kruidige smaak die heel lekker is bij dit gerecht. Gebruik je een andere sambal dan zal dit gerecht een andere smaak krijgen. De kipreepjes smaken heerlijk met de pindasaus met sperziebonen en paprika.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker van binnen warm worden met deze ovenschotel , die  zich goed laat  combineren met zelfgemaakte friet en een groente naar keuze en  waar we bijna onze vingers bij opaten zó lekker. Bovendien kun je ook wraps vullen met deze pittige massa uit de oven. Serveer er rijst  of woknoedels bij.  Maak de stoof niet te pittig, proef en bepaal zelf hoe " heet " je de kip wilt. Toevoegen kan eruit halen moeilijk. Eventueel met een klein schepje suiker of een scheutje citroensap.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Van deze taart Oosterse-gehakttaart-met-spekjes-paksoi-en-paprikafantastisch       had ik een halve paksoi  over. Snel verwerkt in onderstaande salade die  met de taart een prima combi was …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Dit was me toch een heerlijke hutspot !  Met recht fusion te noemen door de Oosterse toevoegingen aan een Oerhollands gerecht.  En wat ben ik blij, dat ik van de Pittige Indische stoof een dubbele portie heb gemaakt, zodat we nogmaals kunnen genieten van deze sublieme hutspot.   Ik maakte de stoof gisteren al, zodat de smaken nog extra konden intrekken …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Dit hartverwarmende gerecht met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en Indiase specerijenmix wil je proberen, geloof mij! Gezond met groenten in de hoofdrol, snel, tjokvol smaak èn gewoon een feestje op je eettafel. Maak hem vegan door plantaardige yoghurt te gebruiken. https://chivanne.nl/indiase-vegetarische-curry/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

De Nederlandse Babi Pangang met andere woorden dat spul dat je meestal bij de chinees haalt zelf klaarmaken. Verfijndere smaak want een Chinees maakt grotere hoeveelheden en bereid het op een meer commerciële manier.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een verrukkelijke saus om gewone gehaktballetjes eens wat extra's te geven. Snel gemaakt en "verdraaid" lekker. Heerlijk met geurige rijst en sperzieboontjes of broccoli. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

In heb gisteren al de bouillon via de lange versie gemaakt. Met het enige verschil, dat ik geen kant en klare boemboe heb genomen, maar deze met verse ingrediënten zelf heb gemaakt.  Gezien , gelezen en gemaakt volgens de site van Susi's foodbook. Qua hoeveelheden iets aangepast. Ingrediënten  verse boemboe 3 rode uien 2 tenen knoflook 1 stukje verse gember 2 theelepels kurkuma (geelwortel) 2 theelepels koriander 1 theelepel laos 1 eetlepel palmsuiker Grof zeezout Doe de ingrediënten in de keukenmachine en maak er een pasta van. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit gerecht is eenvoudig te maken en overheerlijk. Zonder groente mis ik iets dus heb ik geroerbakte paksoi toegevoegd en dat beviel ons prima. Bovendien heb ik van alle ingrediënten 1/3 deel voor ons tweetjes genomen en de kruiden een b-tje op gevoel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

Super lekker gerecht. Ik heb alles door 3 gedeeld voor ons tweetjes en er wat geroerbakte paksoi bij geserveerd. Zonder groente mis ik iets …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

In de sauna Thaise kokossoep gehad met kip, zo lekker, dat wilde ik zelf ook graag maken. na wat inlezen van verschillende recepten, het meeste aangehouden van Smaakmenutie. Ik zag pas op het laatst dat het maar voor 2 personen, nou dan verdubbeli k het toch. Maar niet alles in huis, du aangepast /vervangen met wat ik had. Ook wilde ik het in de slowcooker bereiden dus moest er ook minder vocht in, altijd spannend en uitproberen maar het resultaat is echt TOP!   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

Op zoek naar pindasoep, dus even kijken bij koffietijd en mag het nog uitproberen. ik wilde degene van soepsloerie maken maar twijfelde …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Deze heerlijke Aziatische ovenschotel is heel gemakkelijk te maken en staat al na 30 minuten te geuren op tafel. Het gerecht lijkt een beetje op : "Chinese Kung Po Kai een Chinese Klassieker ", maar dan toch weer nét ff anders en net zo snel klaar als dit gerecht . De saus is verrukkelijk. en de absolute smaakmaker in dit gerecht. Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Bij mijn omeletjes (wraps) gevuld met pittig gehakt wilde ik snijbonen maken die er een beetje bij zouden passen. Tijdens het koken kwam ik op dit idee en we vonden het een lekkere combinatie met de omeletjes. Deze snijbonen zijn ook lekker bij een andere Indische of Chinese maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik had een kleine bloemkool (van zo'n pakje bloemkool met broccoli) en wilde weer eens iets anders ermee doen (zoals altijd). We zouden scholfilet eten (ook Indisch gekruid) en toen kwam ik op het idee om ook de bloemkool die richting op te sturen. Ook lekker met rijst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Wij eten vaker mijn recept van "Scholfilet a la Milanese"dat al sinds 2008 op mijn pagina staat. We wilden weer een keer scholfilet eten maar dan een beetje anders. Toen bedacht ik dat ik de scholfilet wel eens wat pittiger kon kruiden en zo ontstond mijn Indisch gekruide scholfilet, maar wel in een jasje van ei, want dat vinden we wel heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Dit  heerlijke gerecht staat inderdaad op 30 minuten op tafel. Terwijl de kruidige rijst in de pan rust , maak je de Aziatische kip. Als je alles al gesneden hebt en klaarstaat ben je nog eerder klaar en kun je smullen Wij deden dat in elk geval en bij de eerste hap zei manlief :  "  Erg lekker hoor " …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Bimi is de nieuwe broccoli …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker bij de pekesan ikan en in kokos gekookte rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top