1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Gefrituurde kipfilet in babi pangang saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Mijn favoriete soep, beter van smaak dan wat als Chinese tomatensoep wordt verkocht in Chinees-Indische restaurant. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Hoe maak je nou die omelet stukjes voor in gerechten als Nasi Goreng …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Peultjes gaan erg goed samen met Aziatische wok gerechten. Dit eenvoudige Aziatisch recept staat snel op tafel. Lekker om er een komkommersalade bij te serveren. Ik maakte onderstaande salade erbij. https://www.smulweb.nl/recepten/1481799/Eenvoudige-en-snelle-oosterse-komkommersalade   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Alles in één pan, boordenvol vitamines en plantaardige proteïnes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Aangezien ik geen pakje boemboe rode curry (van Conimex) wilde gebruiken ben ik op zoek gegaan naar een recept om het vers en zelf te maken. Ik kwam uit bij de site van "familieoverdekook". Het kost meer tijd om alle ingrediënten bij elkaar te zoeken dan het zelf te maken. En het is heerlijk. En wat teveel is kan makkelijk in de vriezer Ik had de pasta nodig bij dit https://www.smulweb.nl/recepten/1481265/Kai-panang-thaise-kip-in-pindacurry-een-geliefd-en-populair-recept recept. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel.  Ik heb alleen geen pakje boemboe van rode curry van Conimex gebruikt, maar ben gaan zoeken op internet naar een recept en dat heb ik gebruikt. https://www.smulweb.nl/recepten/1481267/Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurd- En..... je zou het niet verwachten,  maar kruiden en pittige voedingsmiddelen zijn goed om te eten tijdens een hittegolf. Het is ook niet voor niets dat vaak in warme landen op het zuidelijk halfrond pittig gegeten wordt. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur en bevordert zo het zweten, zodat het lichaam beter op de juiste temperatuur blijft. Het eten van salades in alle soorten en maten helpt bij het op peil houden van de vochthuishouding in je lichaam. Sla bevat veel water en is licht verteerbaar, zodat het lichaam minder energie nodig heeft bij het verteren van je maaltijd en die energie weer kan gebruiken om af te koelen. Voor komkommers geldt hetzelfde.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ik wilde bloemkool met gehakt eten, de geijkte maaltijd. Toen bedacht ik dat ik er ook wel eens wat anders van kon maken. Iets lekker Aziatisch. Zo kwam ik op het idee om de bloemkool lekker pittig te maken met deze gehakt-pindasaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Gemakkelijk en erg lekker. Heerlijk met fussilie, of een andere pasta of met rijst. En een lekkere komkommer salade erbij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke soep   !   Dien de soep goed warm op met sesambrood of griesmeelbrood. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Er waren haricots verts overgebleven en tomaten die op moesten. Bovendien hadden we echt zin in een beetje pittige maaltijd. Zo ontstond dit lekkere gehaktpannetje met sperziebonen (haricots verts). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke atjar, die je gerust een dag van tevoren kunt maken. Hoe langer de smaken intrekken, hoe lekker hij wordt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. Onze tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Weer eens wat andere hapjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker snel en makkelijke hap na de voorbereiding  :-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top