1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Lekker als bijgerecht met babi pangang..... deze recept is genoeg voor twee potjes van 500 ml elk.. Hij is goed hoor komt heel dicht bij die van uit een potje. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Tja, wat over deze salade te vertellen is, dat ik met moeite kan wachten tot morgen. Echt zo lekker en knapperig en slank en gezond op de koop toe. Deze salade heb ik ooit eens ergens gelezen en in mijn digitaal : €  Still to make list € geplaatst. Eindelijk er van gekomen. We eten het ls bijgerecht bij €..https://www.smulweb.nl/recepten/1471653/Makkelijke-rendang-van-project-gezond …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Heerlijk om 's morgens de slowcooker aan te zetten en 's avonds te kunnen eten. Zeker bij warm weer als je geen zin hebt om te koken. Beetje rijst er bij en smullen maar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Kom je in de koelkast nog een half wit kooltje tegen waar je wat mee M"ET, voordat je er NIETS meer mee KÚNT...... Dat werd dus deze witte kool gestoofd met Aziatische ingrediënten, zoals, sambal, rode peper, ketjap en wat gembersiroop. Dit groente gerecht heeft iets weg van deze https://www.smulweb.nl/recepten/1467963/-chinese-kool-uit-de-wok-met-oosters-tintje spitskool en was heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijk gerecht dat zeker zal smaken op een zwoele zomerdag ! Serveer er basmatirijst bij of geroosterd naanbrood. Binnen de 30 minuten zet U een exotische schotel op tafel . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Thaise curry gerecht; heerlijk met wiitte rijst, makkelijk te bereiden en genieten maar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Overheerlijk gerecht uit China, makkelijk te bereiden.                                                                       TIP: Visfilet van stevige dikke vis gebruiken, anders de vis met een gedeelte van de saus apart stoven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Met dit gerecht uit het boek :  'Helden in de Keuken" rijd je in een kwartiertje een best wel pittige , maar overheerlijke etappe in de ronde van Thailand. Het is een favo gerecht van wielrenner STEVEN KRUIJSWIJK. Steven is een taaie jongen In de ronde van Italië fietste hij gewoon door, ondanks een gebroken rib. Deze Brabantse Steven is een echte kilometervreter en deze klimgeit doet het vooral goed in de bergen. Hij is 31 jaar en wielrenner voor team Jumbo. Hij won ooit de grootste wielerwedstrijd van Noorwegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Daging Sapi Bawang Bombay is mals rundvlees met ui. Het is een zoet/pittig gerecht. Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Verleng dan de stooftijd naar 7-8 uur op low. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Bami en nasi zijn typische gerechten die met een zakje of pakje droge bamboe worden gemaakt. Dit gerecht van Project Gezond bewijst dat het best zonder die zakjes gemaakt kan worden en toch bomvol smaak is. En als je naar de lijst van ingrediënten kijkt dan zie je, dat er echt niet zoveel ingrediënten nodig zijn om van dit gerecht een heel smaakvol geheel te maken. Wij hebben in ieder geval ervan gesmuld. https://www.projectgezond.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ja, en dan wil je een rauwkostsalade maken bij onderstaand recept en dan kom je tot de ontdekking, dat een halve komkommer wel wat weinig is..... https://www.smulweb.nl/recepten/1471653/Makkelijke-rendang-van-project-gezond Je duikt je koelkast in op zoek naar iets wat je salade kan complementeren. Je vindt 200 gram verse taugé en neemt daar ongeveer de helft vanaf. Erbij een rode peper, een altijd voorhanden sjalotje en..... je salade  is geboren. P.S de rendang maakte ik eergisteren voor 4 personen en vandaag dus de rest met deze heerlijke salade.( dat vonden wij). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Voor de échte, échte rendang heb je een lange waslijst aan ingrediënten nodig. Project Gezond ontwikkelde echter een recept waarbij de ingrediëntenlijst aanzienlijk is ingekort, maar waarmee je met veel minder ingrediënten toch een zalige Indonesische Rendang op je tafel tovert. Niet 100% identiek , maar wel razend lekker vonden wij. Het recept is beschreven voor 2 personen, maar ik heb het omgeschreven naar 4 personen. Ik had geen stengels citroengras kunnen scoren in de supermarkt helaas, maar schil van citroen of limoen blijkt  een goede vervanger. Wel naderhand net als het citroengras even uit de stoofpot vissen. https://www.projectgezond.nl/   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Eens wat anders dan die eeuwige knoflook of pil pil garnalen. lekker simpel met weinig ingredienten maar veel smaak …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een heerlijk snel en gezond hoofdgerecht en o zo simpel.Niet-vegetariërs kunnen hier reepjes ham, kip of garnalen aan toevoegen, Heel lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

De lekkerste komkommer in zoetzuur ! recept komt van mijn schoonzusje ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Tjonge , deze soep is niet alleen een hartverwarmende maar ook een " botverwarmende " en dat mag ook wel met een buitentemperatuur van slechts 12 graden. Helaas vergat ik een zak Oosterse wokgroente te kopen en zodoende nam ik mijn toevlucht tot de koelkast en wat daarin nog voorhanden was. Ik gebruikte 1 rode paprika, 1 gele Spaanse peper, een stukje prei van ruim 10 cm en een stukje courgette van ruim 5 cm. Daarbij 1 flinke ui en 100 gr taugé. En deze soep.... komt vaker op tafel. We smikkelden allebei met veel smaak en voldoening 2 soepkommen leeg. Onderstaande link is het recept voor de groene curry, die bij deze soep hoort. https://www.smulweb.nl/recepten/1471145/Zelfgemaakte-groene-curry   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top