1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Een Oosterse versie van de gekende coq-au-vin ,   pittig en vooral erg lekker !  Zeker eens proberen dit gerecht . Uiteraard serveren we hier rijst bij .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Paar dingen  aangepast. Ik vond de hoeveelheden  bij eten met nick te veel. Ik eet vanavond alleen dus vandaar de helft en ongeveer hetzelfde recept.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Meestal als ik een wokgerecht bereid, grijp ik naar paprika, ui, cougette en taugé , een kipfileetje of gehakt met andere smaakmakers uiteraard. Niks mis mee natuurlijk. Juist daarom is deze winterse pittige pastinaakwok met biefstuk echt weer eens iets heel anders. Een winters smaakfeestje op je bord. Wij hebben er in elk geval heerlijk van gesmuld …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze klassieker wordt ook wel Kip Kung Pao genoemd en staat in een vloek en zucht op tafel. Zeker van belang, als je niet lang in de keuken wil vertoeven na een vermoeiende werkdag, maarwel iets lekkers wilt etenIk vond 350 gram aan kippendij wel wat veel voor ons tweetjes en heb het dus met 100 gram in mindering gebracht. Bovendien waren de cashewnoten( die ik nog meende te hebben) door manlief al opgesnoept Dus dan maar wat pinda's ervoor in de plaatst geroosterd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Met van die druilerige en donkere dagen krijg ik altijd trek in comfortfood. Want wat is er nog lekkerder dan een kom noedels met verse groenten (en kip). En als het dan zo'n dag is dat je liever de hele dag onder een dekentje op de bank zit is dit gerecht ook nog eens erg snel gemaakt. Je moet alleen de kip van te voren marineren en dat doe ik het liefst al de dag van te voren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Heerlijke Aziatische rundergehakt balletjes, drijvend in pindasaus en licht pittig van smaak. Lekker bijgerecht bij de warme maaltijd of als snackballetjes bij de buis. Ik maakte ze bij het hoofdgerecht met rijst en gewokte peultjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Van deze lekkere zoetzure komkommersalade hebben we echt genoten. Aziatisch gekruid, dus heerlijk bij de bruine bonenschotel met taugé en satésaus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Het restje ricotta van gisteren  Mini-penne-met-babyspinazie-chorizo-en-meer-lekkernijen in dit gerecht mooi verwerkt evenals de halve rode paprika en de halve courgette. Dit resulteerde in een gerecht dat uiteindelijk heerlijk smaakte. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Overgenomen van TV met Jamie Oliver. Heerlijke pittige zalm uit de oven en snel klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

 Hier in huize eten we graag een gerecht met het meest veelzijdige stukje vlees. Altijd verrassend  en altijd anders. Net zoals deze heerlijke Chinese Sesam kip , die dan wel even 3-4 uur in de marinade moet staan. Het is dus belangrijk, dat je dat in de ochtend al doet. Als je het recept daarna dan bereidt heeft dat slechts 20-30 minuten nodig.  Serveer eventueel met een zoetzure komkommer salade  en rijst of bami. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Zo af en toe heb ik echt trek in een beetje pittige maaltijd. Omdat ik weinig tijd had zocht ik naar een snel recept. Iets dergelijks vond ik op internet. Ingrediënten wat aangepast  en ook de bereidingswijze. Zo klaargemaakt vonden we dit een heerlijke (Surinaamse) maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Wordt knoflook samen met andere traditionele specerijen gebruikt, dan geeft hij de gronderige, krachtige aroma's van linzen en rijst extra pit. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Wij zijn dol op dit soort stoofjes en ze staan dan ook regelmatig op het menu. Gemaakt voor 4 personen en een hoeveelheid voor 2 personen gaat de vriezer in. Lekker makkelijk voor  als je eens wat minder tijd, zin , of inspiratie hebt Zo werd dit gerecht een gerecht van veel Smaakmenutie met een b-tje van mezelf. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Een poosje geleden was ik bij mijn dochter en die had deze heerlijke soep gemaakt. Toen ik naar het recept vroeg moest ze eerlijkheidshalve bekennen dat ze het gemaakt had met een gemakspak van Jumbo. Niks mis mee en het resultaat was heerlijk maar ik maak toch liever gewoon helemaal zelf een pan soep die vaak eerst en vooral begint met een bouillon trekken  Bovendien weet je dan ook precies wat erin zit Ik heb de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van het pakket eens onder de loep genomen en daarin het een en ander aangepast, toegevoegd en veranderd.  Een beetje van Jumbo en een beetje van mezelf dus en met een knipoog naar het gemakspak …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

Gefrituurde kipfilet in babi pangang saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Hoe maak je nou die omelet stukjes voor in gerechten als Nasi Goreng …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Peultjes gaan erg goed samen met Aziatische wok gerechten. Dit eenvoudige Aziatisch recept staat snel op tafel. Lekker om er een komkommersalade bij te serveren. Ik maakte onderstaande salade erbij. https://www.smulweb.nl/recepten/1481799/Eenvoudige-en-snelle-oosterse-komkommersalade   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch
Top