1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Een heerlijk eiergerecht, lekkerder dan van de Chinees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een dergelijke salade smaakt ons altijd uitstekend bij een Oosterse maaltijd. Vandaar dat ik deze knapperige komkommer-taugésalade maakt bij de Zoet  Pittige Indische Stoofschotel. https://www.smulweb.nl/recepten/1477861/Zoet-pittige-indische-stoofschotel-   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Dit stoofvlees stond al een tijdje in mijn : " Nog te maken lijstje ". Overdag is het wel lenteachtig, maar als de zon onder gaat en de temperatuur richting vriespunt daalt is een stoofschotel als deze niet te versmaden. Deze stoofschotel stond aangeprezen als pittig en zoet !!  Helaas is dat een relatief begrip, immers de smaakervaring van pittig, zoet en zuur , bitter , zout  is voor iedereen anders. Geneer je niet om bijvoorbeeld een extra pepertje te snipperen of een likje sambal toe te voegen , of meer chilisaus. Wij vonden het heerlijk zo. https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

1 Portie Kcal: 217 Vet: 7.4 V.vet: 1.1 Eiwit: 12.3 Koolhy: 24.8 Vezels: 3.9 Zout: 3.66 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een heerlijk kipgerecht met een heerlijke smaaksensatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Deze vegetarische soep is gevuld met prei, spitskool, ui, knoflook en losgeklopte eieren. Lekker gekruid met sambal, sojasaus en gebersiroop. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

In het originele recept zijn in plaats van kipfilet rundereepjes gebruikt. Ik vind runderreepjes vaak erg droog worden dus heb ik gekozen voor kipfilet. Varkensreepjes kunnen natuurlijk ook. Ook de hoeveelheden van het originele recept heb ik aangepast en er nog wat kruiden aan toegevoegd. Dit is geen pittig gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke Oosterse Comfortsoep, maar dan net ff weer iets anders.  Die geur van de gember....... in die bouillon , verrukkelijk .  Slank en snel klaar ook nog in 30 minuten slechts . Ik maakte er een complete maaltijdsoep van door in het midden van het bord een bolletje gekookte rijst te leggen met dan de soep eromheen verdeeld. Toevoeging van rijstnoedels is ook erg lekker. Deze soep is echter ook heel geschikt als lunch of voorgerecht . Lekker met naanbrood.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een authentiek en traditioneel recept wat ik gevonden heb in een receptenschriftje met recepten uit Bali. Echter ik heb het qua pepers en pittigheid zodanig aangepast dat het een beetje naar onze smaak bijgesteld is. Ik zal tussen haakjes de originele aantallen weergeven. Als je niet van pittig houd kun je altijd nog de pitjes en zaadlijsten verwijderen Dit gerecht is lekker om met een aantal andere gerechten samen een (mini) rijsttafel te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een gouwe ouwe uit de begintijd van mijn kook 'carrière' Het recept heb ik ooit eens gekregen van een collega uit die tijd. Mijn verzameling kookboeken was in die tijd minimaal en Internet bestond nog niet  zodoende moest je het doen met recepten die aan elkaar werden doorgegeven en als het dan goed werd bevonden om nog een vaker te maken werd het recept bijgeschreven in mijn kookschriftje. Toen ik het pas in een nostalgische bui nog eens door zat te bladeren kwam ik dit recept weer tegen en besloot ik het om het nog eens een keertje te maken. Ik heb het hier en daar een beetje 'gemoderniseerd' want daar waar ik 30 jaar geleden vaak gebruik maakte van o.a. knoflook- en gemberpoeder gebruik ik tegenwoordig eigenlijk altijd de verse varianten. Ook het 'blikje ananas' heb ik vervangen door verse. Schroom niet om zelf gewoon de 'makkelijke' varianten te gebruiken. N.B.: Deze 'Chinese kip' in net zo 'Chinees' als de gerechten bij de Nederlandse Chinese restaurants. Niet echt Chinees dus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Wie is er in Nederland nou niet dol op stamppot? Iedereen toch zeker en beslist op deze stamppot met een Oriëntaals smaakje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Door gebruik van de curry pasta en kokosmelk een Aziatisch tintje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin hebt om lang achter het fornuis te staan). Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35 minuten aan tafel. Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 2 voorbereiden. https://www.projectgezond.nl/noedelsoep-met-kip-en-verse-groenten/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dat flespompoen en zoete aardappel een hele goede combinatie is merkte ik al eerder in mijn Thaise-pompoensoep-met-zoete-aardappel Echter na mijn vakantie in Indonesië ben ik wat meer op de Indonesische toer gegaan, en heb ik deze soep met wat meer typische Indische kruiden gemaakt. Daardoor heeft deze soep, hoe kan het ook anders,  een Indisch karakter gekregen. Heerlijk want als ik de kruiden ruik doet me dat weer terugdenken aan dat mooie Indonesië Wist je dat pompoen een natuurlijke ontstekingsremmer is? Een reden temeer dus om zulke gezonde pompoen eens wat vaker op het menu te zetten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen. Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Foe yong hai is super gemakkelijk zelf te maken en je hebt er helemaal niet zo veel voor nodig om dit lekkere recept op tafel te zetten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

EEN LEKKER JAPANS KIPGERECHT DAT ZO OP TAFEL STAAT. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Sajoer ojong ..... een bouillon van Project Gezond. Echt een aanrader om te maken en te smaken. Ik maakte deze bouillon als onderdeel van een vismenu en deze viel bij iedereen zéér in de smaak. Met slechts 60 kcal per kom een slank en smaakvol soepje en zelfs ook geschikt als voorgerecht bij een Aziatisch hoofdgerecht. Staat snel op tafel. Het meeste werk zit in het tot een pasta vijzelen van de knoflook de rode peper en de verse gember. Maar dit kan ook natuurlijk met een sneller hulpmiddel Deze pasta geeft ook een heerlijke licht pittige smaak aan de bouillon. Deze bouillon heeft iets weg van onderstaande bouillon van Petra Wiggers, echter de smaak is geheel anders en zonder alcohol. https://www.smulweb.nl/recepten/1392699/Sherry-bouillon-met-gambas   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke rendang van kip, dus vrij snel klaar.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top