1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een noedelroerbak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Japanse runderspiesjes, op smaak gebracht met witte miso en sake. Lekker als voor- of hoofdgerecht. Wel eerst liefst van al 1  nacht laten marineren  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Deze groenten zijn gevuld met een mix van garnalen en vis. Heerlijk als je wat lichts wilt eten tijdens de barbecue. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

 Een heerlijk Aziatisch gerecht dat iedereen kan maken! Deze zoete kip ketjap zal bij velen in de smaak vallen. Probeer het zelf. Tip: Vervang de kippendijfilet in dit recept door drumsticks. Ik heb het vijfkruidenpoeder weggelaten, omdat mijn man daar geen liefhebber van is en eerlijkheidshalve moet ik toegeven, dat ik het in mijn smaakbeleving in dit heerlijk recept niet  gemist heb …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken, een topper! Het is een super makkelijk recept. Ik heb er zelf nog enkele ingrediënten aan toegevoegd om een beetje een extra Indonesische touch te geven, maar als je het simpel wilt houden kun je ze natuurlijk ook weglaten. TIP: Lekker voor erbij is deze Thaise-komkommersalade-fris-en-pittig …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een snel en lekker en slank vakantiegerecht, dat in een vloek en een zucht geserveerd kan worden. de knapperige komkommer is echt zalig. De biokomkommer heeft minder zaad en is in deze een uitstekende keuze en blijft een fijne knapperige bite houden.  Atjar-tjampoer-bij-de-nasi-van-deon- …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Deze Indische kippendij is wel heel snel gemaakt en de ingredënten heb je vast in huis. Kippendij in hapklare stukjes bakken. Ui, knoflook en rode peper meebakken. Ketjap, bruine suiker en citroen erbij. Lekker laten sudderen en dan smullen maar. De volgende dag is de kip nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Erg lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Tuinbonen zijn erg gezond. Deze makkelijke manier van bereiden is ook nog eens heel lekker. Je kan het variëren met je eigen vlees soort toe te voegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Witlof is nou niet bepaald een lievelingsgroente van mijn man. Tja, witlof met ham en kaas dan weer wel. Je wilt ook eens wat anders met witlof en toen ik door het hoofdstuk bijgerechten bladerde uit het boekje van C1000 van 2004 , kwam ik dit gerecht tegen. Dát zou ik eens proberen. Laat de man na de eerste hap al zeggen, dat hij het heerlijk vindt en dat was het ook. Simpel om te maken met ingrediënten die iedereen ( die van Aziatische smaken houdt) wel in een  keukenkastje heeft staan. Echt een aanrader Serveer er rijst bij , want het witlofvocht kan daar heerlijk overheen. Ik serveerde er warmgerookte zalm bij.  Ik vond de smaakmakers wat aan de zuinige kant en heb na proeven meer toegevoegd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijke Atjar van Wortel en Kool …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Super lekker gerecht  !  =18pxGebruik voor dit gerecht kippenboutfilets, geen borstfilets: ze zijn veel goedkoper én hebben meer smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze heerlijke roerbakschotel met kip en verse groenten krijgt een Chinees tintje door gebruik te maken van zwarte bonensaus. De saus van gefermenteerde zwarte bonen combineert niet alleen goed met kip, want met bief of garnalen is het ook een uitstekende combinatie. Voeg niet alle saus in 1 keer toe en controleer de smaak want teveel saus komt het gerecht niet ten goede. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Op internet stuitte ik op een recept van Felix Wilbrink met gekruide linzen met eieren. Dat leek me heel erg lekker, maar ik wilde er toch nog een beetje meer van maken. Dus worteltjes en prei aan toegevoegd en de saus wat meer naar onze smaak gekruid. We hebben genoten van deze lekkere gekruide linzen met ei. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Tijdens onze vakantie in China veel heerlijke kool recepten gegeten, geprobeerd het recept te vinden en dit recept komt erg dicht in de buurt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Zelf bedachte Tandoori.  Ideaal voor mensen met lactose intolerantie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Makkelijk en super lekker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Wist je dat babi pangang ook erg lekker te maken is met speklappen? Ik heb het gemaakt en vond het erg lekker. Maak eerst een marinade en laat de speklappen daar een uurtje (of langer) in marineren. Ik heb het gegeten met Hollandse-nasi-met-veel-groenten maar natuurlijk kan het ook met rijst of bami. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Rul gebakken gehakt met paprika, lente-uitjes en taugé, lekker Indonesisch gekruid met een scheutje ketjap.manis Niet alleen lekker met rijst maar ook lekker op een broodje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top