1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek aziatisch
Kookboek "aziatisch"

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. Onze tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Weer eens wat andere hapjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker snel en makkelijke hap na de voorbereiding  :-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Voorbereiding kost tijd, klaarmaken is zo gebeurd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Wanneer je denkt aan een Oosters wokgerecht,  denk je niet meteen aan asperges, maar dit recept brengt de Oosterse keuken en onze streekproducten samen. Het wok gerecht maak je af door er rijst bij te serveren. Het originele recept gaat uit van de rauwe peulen  samen met de asperges, oesterzwam en taugé  2-3 minuten te roerbakken. Zó zijn ons de peultjes te rauw. We houden van beetgaar en knapperig en op mijn manier was het voor ons perfect zo. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

De inspiratie van dit miehoen recept komt uit het "Basiskookboek Indonesisch"  van Francis Kuijk. Ik was in de gelukkige gelegenheid haar te leren kennen tijdens het kerstdiner-2016-bij-smulweb Toen er een tijdje geleden dit schitterende kookboek van haar hand verscheen kon het ook niet anders dan dat ik dit graag aan mijn verzameling kookboeken wilde toevoegen. Echter het was er nog steeds niet van gekomen om er iets uit te koken. Iedere keer had ik weer niet de juiste ingrediënten in huis en dat was deze keer eigenlijk ook weer zo. Ik heb dus, met hier en daar wat aanpassingen, dit gerecht zo naar eigen inzicht veranderd en gemaakt. De grootste verschillen zitten in de groenten die ik heb gebruikt. Zo heb ik de wortels, babymais en diepvrieserwten vervangen door; shitakes, paprika en lente ui (sorry Francis). Verder heb ik nog wat aanpassingen gedaan in de hoeveelheden en is het niet voor 4 personen maar voor 8 personen geworden. Mijn eigen versie zet ik hier neer om mijn geheugen een steuntje te geven Maar uiteindelijk is het basisrecept uit het kookboek en dus gaat alle eer naar Francis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Doordat ik geen paprika, rode peper, en prei in huis had maar wel banaan en taugé , dacht ik aan het Oosters broodje, dat we al vaker gegeten hadden.https://www.smulweb.nl/recepten/1464897/Broodje-oosterse-kip-erg-lekker-en-snel Manlief dacht het meteen te herkennen vanwege de banaan en de taugé Dit gerecht pakte echter qua smaak heel anders uit maar  was óók uiterst  smaakvol . En met de zoet zure licht pittige komkommerrauwkost  voldoende groente.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Tonkatsu saus kun je in de toko k & k  kopen, maar waarom zou je dat doen als het zó eenvoudig is om 'm zelf te maken mits je alle ingrediënten in huis hebt natuurlijk Bovendien kun je naar eigen smaak handelen en er is niets fijner dan DÁT als je aan het koken slaat. Je eigen draai eraan geven exact naar jouw smaak Zo heb ik iets meer saus gemaakt en een snufje peper en een kneepje agave siroop toegevoegd. Na proeven was ik over de smaak tevreden Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade smaakt er fantastisch bij. De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed). Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen. Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Deze Aziatische salade is snel klaar en smaakt bij vele gerechten. Zeker bij pittige Aziatische gerechten . Zoals bij https://www.smulweb.nl/recepten/1477861/Zoet-pittige-indische-stoofschotel- Ik maakte nu echter deze salade bij een BBQ en dat beviel prima. Hier smaakt echt alles bij. Is bovendien een slanke en frisse gezonde salade . …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Een snelle soep die ook als maaltijd kan dienen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Lekker en snel deze sperziebonen met gehakt. Alleen de sperziebonen even voorkoken en dan alles in de wok of grote koekenpan.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Op culy.nl zag ik dit recept voor wel een hele snelle maaltijd met zalm. Alles in één pan. Beetje aangepast. Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Dit is een recpt uit de krant dat ik volledig overhoopheb gehaald maar dat toch zo heerlijk was dat Desiree het meteen bestelde als verjaardagsmaaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk eiergerecht, lekkerder dan van de Chinees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een dergelijke salade smaakt ons altijd uitstekend bij een Oosterse maaltijd. Vandaar dat ik deze knapperige komkommer-taugésalade maakt bij de Zoet  Pittige Indische Stoofschotel. https://www.smulweb.nl/recepten/1477861/Zoet-pittige-indische-stoofschotel-   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Dit stoofvlees stond al een tijdje in mijn : " Nog te maken lijstje ". Overdag is het wel lenteachtig, maar als de zon onder gaat en de temperatuur richting vriespunt daalt is een stoofschotel als deze niet te versmaden. Deze stoofschotel stond aangeprezen als pittig en zoet !!  Helaas is dat een relatief begrip, immers de smaakervaring van pittig, zoet en zuur , bitter , zout  is voor iedereen anders. Geneer je niet om bijvoorbeeld een extra pepertje te snipperen of een likje sambal toe te voegen , of meer chilisaus. Wij vonden het heerlijk zo. https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch
Top