1. Home
  2. Community
  3. Cecileg
  4. Kookboek quiches
Kookboek "quiches"

Weer een variant die  zo lekker was dat ik hem wil bewaren. Ik heb o.a. peultjes gebruikt omdat ik die nog had liggen maar je kunt evengoed sugar-snaps of gewone erwtjes gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Tarte Flambée of Flammkuchen een gerecht uit de Elzas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

1 pakje MAGGI Saus voor Asperges 400 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm gesneden 2,5 eieren 1 dl crème fraîche 4,5 plakken diepvriesbladerdeeg, ontdooid 60 gram geraspte Hollandse gatenkaas 0,5 theelepel nootmuskaat 15 gram boter …  Lees verder »

Van Jamie Oliver …  Lees verder »

Het was de bedoeling om een gehele vegetarische taart te maken. De overgebleven plakjes ontbijtspek van onderstaand gerecht heb ik er toch maar aantoegevoegd. Door met een steunvulling de taart voor te bakken krijg je een fijne, krokante niet kleffe bodem. Iets meer werk, maar dat beloont en als het deeg staat voor te bakken in de oven , kun je de vulling maken. Provencaalse-ovenschotel-met-krokante-kip-broccoli-en-kerstomaatjes   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

De traditionele quiche Lorraine bevat geen prei en kaas maar alleen eieren room en spek. Omdat ik er een volwaardige maaltijd van wilde maken heb ik deze er toch aan toegevoegd. Een simpel te maken gerecht zeker als je ook nog eens gebruik maakt van deeg uit het koelvak een fluitje van een cent. En succes is gegarandeerd verzekerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze hartige taart stond wel heel snel op tafel. Dat komt ook omdat ik gerookte kipfilet heb gebruikt.Gerookte kipfilet kun je zo gebruiken zonder te bakken. Een zak Chinese wokgroenten, wat kruiden en losgeklopte eieren. Taart in de oven en klaar. Je kunt de taart ook goed invriezen en bevroren in de oven verwarmen. Lekker makkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Ik heb dit recept gevonden op een site van Jamie Olivier en komt oorspronkelijk van Yotam Ottolenghi die wat weer symbool staat voor nieuw koken met groente. In dit recept wordt gekookt met bloemkool wat een oeroude groente is, aangevuld met verrassende smaken zoals kurkuma, rozemarijn, parmezaan en basilicum. Zelf heb ik er nog wat kruiden aan toe gevoegd en aangepast aan onze smaak en de parmezaan vervangen door andere kaas. Het is een gemakkelijk recept, het resultaat mocht er wezen en was erg lekkere 'omelet' die zeker nog eens gemaakt zal worden.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Enkele dagen geleden zagen we Ramon Brugman een zuurkooltaart maken, waarop mijn man zei, dat ik die maar eens snel moest maken. Dat deed ik dus vandaag en we hebben gesmikkeld. Het mooie van deze taart is, dat je 'm in de ochtend al helemaal klaar kunt maken en dan vlak voor etenstijd opwarmen in de oven. " Hou die er maar in " ,  zei mijn man. En echt ik kan hem alleen maar bijstaan in deze Bij de beschrijving staat, dat je de rookworst bij de zuurkool in de pan moet leggen, maar in het filmpje doet Ramon dit niet Het is de moeite waard om het filmpje even te bekijken .   binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/zuurkooltaart   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze taart is geschikt als hoofdgerecht voor 2 of 3 personen of als lunch voor 4 personen. De taart wordt dan verdeeld in 8 punten. Mijn man mocht 4 punten en ikzelf 3. En dat laatste puntje ??? is ook nog opgegaan Had echter ook in de vriezer  gekund en na ontdooien in stukjes als borrelhapje voor 2. Die moeite heb ik niet gedaan en samen opgepeuzeld als laatste tussendoortje na de Corona- Avondwandeling. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week, samen met de  prei-zalm-quiche van Molenmeisje, gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw. Zij had geen tijd en ik vind het altijd heerlijk om iets in de keuken te doen te hebben. Het recept van de quiche vond ik op internet op de site "Essen-und-Trinken.de". Ik heb er - zoals gewoonlijk wel wat aan veranderd. Ik heb een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmzaansee kaas gewoon geraspte belegen kaas. Ik moest mijn recept delen met de kinderen van de buren. De quiche viel dus in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hete zomer, dus weinig zin om te koken en weinig trek. In de moestuin groeien veel courgettes en ook de tomaten zijn niet op te krijgen. Ik had nog een rol pizzadeeg en nog 150 ml room over die op moest vandaag, dus van de nood een deugd gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik had nogal wat restjes groenten en een pakje gerookte zalm over. Ook had ik plakjes bladerdeeg in de vriezer. Bij elkaar opgeteld  kom je dan aan lekkere gezonde quiche. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Het recept voor deze hartige taart is van Project Gezond en deels van mijzelf. Maar alle credits mogen naar Project Gezond ,die deze taart bedacht  En.... Eerlijk is eerlijk  Deze taart was voor mij wel bijzonder geschikt om wat restjes te verwerken. Een eenzaam stukje Victoriabaars uit de diepvries met gezelschap van wat garnaaltjes , een stukje courgette en een halve koolrabi. Tussen ( ...)  heb ik steeds mijn aanpassingen geplaatst. De volgende dag ook nog heerlijk koud of even opgewarmd als lunch mits  je punten taart over mocht hebben natuurlijk. Je kunt natuurlijk ook voor een andere witvis kiezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

"Quiche aux champignons". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een lekkere vegetarische quiche of hartige taart. De bloemkool wordt vooraf een paar minuten gekookt en gemengd met wat zacht gebakken preireepjes, sjalotjes en knoflook. In plaats van geroosterde walnoten zijn geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen ook lekker op deze bloemkooltaart. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top