4 verse, rijpe vijgen1 theel. balsamicoazijn3- gr. zachte geitenkaas (Bettinne Blanc)zoutversgemalen peper … Lees verder »
4 verse, rijpe vijgen1 theel. balsamicoazijn3- gr. zachte geitenkaas (Bettinne Blanc)zoutversgemalen peper … Lees verder »
Kwartelei … Lees verder »
Eetclub hayley anne september 2000 … Lees verder »
Basisrecept. voor ca. 1/2 liter … Lees verder »
Van rijpe mango deze chutney gemaakt. … Lees verder »
50 gram magere spekreepjes - 2 eetlepels zonnebloemolie - 8 a 12 kipdrumsticks - paprikapoeder - peper en zout - 2 uien, in partjes - 2 teentjes knoflook, in plakjes - 375 gram tomaten, ontveld en fijngehakt - 1 1/2 dl kippenbouillon van een tablet - 1 eetlepel witte wijnazijn - 25 gram pure chocolade, geraspt - 3 eetlepels fijngehakte peterselie … Lees verder »
Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken. Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries, maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen. … Lees verder »
Echte Spaanse knoflookkip. Wordt in de zomer graag gegeten in Spanje. Al die smaken trekken in dat kippenvlees en wie houdt er nou niet van knoflook? Daar eten Spanjaarden het met gekookte rijst, aardappels of met een vers plat brood. Zo gaat er niets van die lekkere saus verloren. Weggooien is zonde. Door de knoflook smaakt het enigszins ietwat pittig. … Lees verder »
1 teentje knoflook, geperst zout 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 tl kaneel 3 el olijfolie 8-12 drumsticks 1 kleine ui, fijngesneden 1 kg rijpe tomaten, grof gesneden 3 el (tijm)honing 2 el sesamzaad … Lees verder »
Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! … Lees verder »
*1 pak wilde&witte rijst *700 gr sperzieboontjes *4 zalmmoten (a 250 gr) *6 eetl zoete ketjap *2 eetl flower brand Tamarinde pasta *2 teentjes knoflook *1 theel sambal … Lees verder »
Zalmmoot met tamarinde-ketjapsaus … Lees verder »
Lekkere ovenschotel goed van tevoren klaar te maken … Lees verder »
Een heerlijk romige, pittige kerrie! Makkelijk en snel! eigen foto … Lees verder »
1 à 2 eetlepels olie 1 ui 3 gemberbolletjes (uit een potje) of 30 gram verse gember (geschild en gehakt) 3 teentjes knoflook 6 grote wortels 3 eetlepels pistachenoten 1 tl kaneel 1 tl ras el hanout (verkrijgbaar bij de plaatselijke toko) 1 rijpe mango bosje verse koriander (of +/-1,5 eetlepel uit potje) sap van 1/2 citroen … Lees verder »
De groenten voor deze salade worden geroosterd. Dat geeft extra veel smaak. … Lees verder »
Pikant en anders … Lees verder »
Gemakkelijk te bereiden eenpansgerecht, voor de echte vegetariers; supersnel klaar ! … Lees verder »
Een zomerse pastasalade die in een wip klaar is. … Lees verder »
5 dl melk 25 gram boter 500 gram savooiekool, fijn gesnipperd 1 grote ui, gesnipperd 4 aardappelen, in kleine blokjes gesneden 2 l bouillon (van 2 bouillontabletten) 1 theelepel kerrie zout peper 0,5 theelepel basilicumpoeder 1 eetlepel gehakte peterselie … Lees verder »