1. Home
  2. Community
  3. Caarolien
  4. Kookboek Kip
Kookboek "Kip"

Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Dit is ook weer zo`n heerlijk curry gerecht waar ik dol op ben. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met de Thaise keuken kun je nooit meer zonder. Tenminste dat heb ik aan Thailand overgehouden sinds ik er een keer ben geweest. Alleen al de geur van de groene curry doet me watertanden. Het gerecht is uitermate geschikt om mee te variëren, daarom heb ik deze keer broccoli en bloemkool gebruikt. Het was een goede keuze en dus wil ik het graag met jullie delen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Als je eens iets anders wilt, maar wel makkelijk om te maken en erg lekker. Veel kook en eet plezier! Culinaplaza …  Lees verder »

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekkere, gemakkelijke kip goulash van oma. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Deze Dhaba stijl kip kerrie wordt gemaakt met aromatische Indiase kruiden en specerijen en word geserveerd met een heerlijk saus erbij. Weer een schot in de roos met deze smaken, vind ik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

I.p.v. drumsticks kan ook karbonades of spareribs gebruikt worden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Makkelijk en snel te bereiden gerecht wat regelmatig bij mij op tafel staat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijke kip in bladerdeeg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 eetlepels olie 500 gram kipfilet, in blokjes 2 eetlepels rodecurrypasta 300 gram kerstomaten 200 ml kokosmelk 400 gram pandanrijst 1/2 bosje koriander 1 limoen 1 eetlepel oestersaus …  Lees verder »

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijke ovenschotel die je al een beetje richting de zomer wijst.. Lekker zoet en hartig tegelijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Kip gemarineerd met arachide olie, sojasaus, peper, knoflook en limoen. Saus van kokosroom, thaise rode curry pasta, gehakete noten (pinda, cashew & amandel)sojasaus. Groentes: Paksoy en Taugé Basis: Mie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Een lekker pittig kipgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Heerlijke southern chicken wings. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

4 kipfilets 1 doos champignons olijfolie 2/3 kop groente bouillon een paar takjes (verse) rozemarijn 400 gram gemengde groenten b.v. paprika ui prei …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heerlijke gestoofde kippenbouten in een een kruidig-romige saus. Natuurlijk kun je dit ook met kipfilet bereiden, dat is ook heel erg lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top