1. Home
  2. Community
  3. BethinaBikker
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Rodekool en hachee: allebei heerlijk. In dit gerecht wordt de rodekool niet afzonderlijk gekookt. Eerst de hachee gemaakt met een flinke scheut rode wijn. Toen het vlees bijna gaar was, heb ik de gesneden rodekool bij het vlees gevoegd en zo gaar laten worden. Aan de rodekool heb ik deze keer ook wat vanillesuiker toegevoegd. Maakt het nog lekkerder! De aardappelen zijn gestampt met een flinke scheut slagroom (geen puree dus). Bovenop appelschijven met kaneel en suiker. Het was smullen. Wij vonden dit overheerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijke, snel gemaakte, ovenschotel met kabeljauw en kruidenroomkaas, gezond en heel goed voor de lijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Mmmm dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ovenschotel met witlof, aardappelpuree, ham kip, pesto, hazelnootjes en kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heel eenvoudig recept, lekker voor het hele gezin! Bovendien ziet het er mooi uit, en past het in ieders budget. …  Lees verder »

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij. …  Lees verder »

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze spruitjes ovenschotel wordt overgoten met een romige saus met passendale kaas. Vanuit Brussel hebben spruitjes zich over heel Europa en Amerika verspreid. Deze nogal sterk smakende mini-kooltjes zijn heerlijk met kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De bodem van deze 'pizza', bestaat uit in de oven gebakken aardappelschijfjes. Een prima combinatie met kaas, kruiden en tomaten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

- potje aardappel anders - 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes - 2 rauwe eieren - geraspte kaas - diverse groenten zoals champignons, paprika, tomaat, uien, broccoli of gewoon makkelijk een zakje roerbakgroenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top