1. Home
  2. Community
  3. BappieNL
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Op zoek naar inspiratie voor een dagje zonder vlees? Dan moet je zeker deze hartige linzencurry eens uitproberen! De heerlijke smaken en extra knapperige groenten maken van dit wereldse gerecht een echte topper!   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit recept is helemaal niet moeilijk te maken, toch zet je iets bijzonders op tafel! …  Lees verder »

Vlaamse klassieker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke romige salade met veel smaak met grote garnalen. Prima bijgerecht en erg lekker op krokant warm brood. …  Lees verder »

  • Vis

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ravioli met prei en paddestoelen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Voor de liefhebber van deze wintergroente, heb ik een aantal recepten verzameld.Zelf vind ik het een heerlijke groente, en je kunt er zo veel meer mee doen dan je denkt. Probeer maar eens! …  Lees verder »

5 kleine handperen 1 eetlepel citroensap 150 g zachte boter 150 g amandelspijs 4 eieren 150 g bloem 1 eetlepel speculaaskruiden 4 eetlepels abrikozenjam …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Zelf maken, nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Kinderkeuken

Een supersaus die u bij diverse vleessoorten kunt serveren. Vooral in herfst en winter in deze saus een smakelijke verrassing. We maken deze saus met champignons en sjalotten met een donkere runderbouillon. De saus kan ook heel goed geserveerd worden bij varkensfiletlapjes, rosbief, varkensfricandeau, ossehaas, karbonade en varkensschnitzel, rollades …  Lees verder »

Met warm zomerweer en met koud herfst-of winterweer altijd een heerlijke opkikker bij de hand vol smaak die beslist niet is te vergelijken met zakjes, pakjes en blikken. Probeer maar eens en je wilt nooit meer anders. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Na een hele tijd experimenteren is dit mijn allerbeste risotto: de smaken ontploffen in je mond. Ik vind hem perfect en een zeer geschikt recept voor deze tijd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Karbonades worden nagenoeg altijd gebakken terwijl vooral schouderkarbonades zich goed lenen om gestoofd / langzaam gegaard te worden ze worden dan heerlijk zacht vandaar dat wij dit gerecht in ons gezin slobberkarbonade noemen. We eten het bij voorkeur met de Duitse deegwaar spätzle die bij mijn weten helaas in Nederland niet te koop is (onbegrijpelijk) dus daarom maar voorraad mee (laten) nemen uit de supermarkten in Duitstalige landen (of zelf maken). Indien je niet de hand weet te leggen op spätzle dan maar een andere deegwaar als pasta, gnocchi etc. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Volgens het recept een brood. Ik noem het een koek. Ik heb deze nu 2x gebakken en vind hem nog steeds verrukkelijk. En ik niet alleen want de koek was heel snel op. De koek is lauwwarm maar ook koud heerlijk. Ook lekker bij een uitgebreid ontbijt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits
Top