1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Vis
Kookboek "Vis"

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie. Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren. Ik zou het alleen niet zo snel als nagerecht kiezen  N.B.: Op de foto ziet de ham er misschien niet zo "netjes" gesneden uit maar dat komt omdat ik zelf plakjes heb gesneden van een groot stuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie. Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren. Ik zou het alleen niet zo snel als nagerecht kiezen  N.B.: Op de foto ziet de ham er misschien niet zo "netjes" gesneden uit maar dat komt omdat ik zelf plakjes heb gesneden van een groot stuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mooie verse tong smaakt pas echt lekker als je haar zo eenvoudig mogelijk opdient. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Echt een waanzinnig lekker pastarecept ! Kaneel in de pasta doet het bijzonder goed bij de frisse citroen en de tonijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze wraps heb ik al in meerdere varianten gemaakt. Meestal eet ik het als lunch of als hoofdgerecht na een kop soep maar dit is natuurlijk ook erg lekker voor bij de borrel of op een buffet. Ik heb het deze keer met gerookte makreel gemaakt maar ik maak het ook vaak met gerookte zalm of gerookte paling. Soms gebruik ik ook verse tomaat in plaats van zongedroogde tomaatjes en je kunt ook in plaats van wraps  een broodje of stokbrood gebruiken. Genoeg variaties mogelijk dus een multifunctioneel recept. TIP: Als je niet van truffelmayonaise houd dan kun je ook mierikswortelcrème gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Mosselen met monchou-boter …  Lees verder »

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een lekkere visschotel die je je gasten gerust kunt voorschotelen. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. De zalm gaat onder vooraf te bakken de oven in. Lekker met stukjes paprika, pesto en een lekkere romige saus. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een recept op solo.be.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een zalig recept van een goede vriendin gekregen, met een grote groep lieve mensen gegeten en enorm genoten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke gebakken kabeljauw in een lekkere olijfolie, veel knoflook en pittige pepers. Snel klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De gekruide zalm wordt verpakt in Parmaham en gaat zonder voor te bakken direct op de niet vooraf gekookte tomatensaus zo de oven in.  Dus heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. De tomatensaus kun je al uren tevoren maken. Zalmfilet kruiden en inpakken in de ham en zo in de saus leggen. Even in de oven en smullen maar. !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel vaak wordt een visschotel gemaakt met een roomsaus. Dit gerecht is echter gemaakt met een heerlijke zelfgemaakte en smakelijke tomatensaus. Bovendien is deze schotel ook nog eens low - carb. Aangezien ik nog 2  restjes over  had  van andere gerechten ( wat mais en wat champignons) heb ik die ook in deze schotel verwerkt. Bovendien was de halve bloemkool voor mij ook een "rest" van onderstaande soep. Dit recept kwam dus goed van pas. https://www.smulweb.nl/recepten/1481051/Omas-maaltijdgroentesoep-met-balletjes-en-mihoen Lekker met een sneetje volkoren brood om de heerlijke saus op te dippen . Maar... dan is het wel géén low-carb gerecht meer   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze zalmfilet gaan gekruid met peper en zout in een ovenschaal. Hierover komt een warme saus met voorgebakken paddenstoelen, slagroom (of kookroom) en een klein scheutje cognac of vieux. Even een kwartiertje in een voorverwarmde oven en je hebt heerlijke zalmgerecht op tafel. Heel lekker en gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het recept voor deze heerlijke vispie vond ik in een het kookboek "Mijn smaak. Ik eet zoals ik woon". Een uitgave van Ikea in 2009. Ik kwam het boek toevallig tegen toen ik mijn kookboekenkast aan het opruimen was. Er staan heerlijke recepten in. Onder andere deze lekkere vispie. Lekkere stukjes kabeljauw (of andere witvis) met garnalen in een roux, lekker gekruid onder een dakje van aardappelplakjes. Het recept van Ikea was voor 4 personen. Ik heb de hoeveelheden aangepast voor 2 personen en het recept ook wat aangepast aan eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Ik was op zoek naar wat anders (vor echtgenote en dochter, ikzelf ging voor vlees) met kabeljauw en kwam deze tegen. Eerste indruk was 'apart, interessant'. Ik ben niet zo vis of tomaten, maar dit smaakte echt goed. Ik heb de tomaten van mijn dochter opgegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Deze verrukkelijke kabeljauw wordt niet vooraf gebakken, maar gegaard in de romige saus, waarin een vleugje mierikswortel (te vervangen door een beetje mosterd). De dille en de rivierkreeftjes worden achteraf toegevoegd Door de vis niet te bakken maar te garen in de saus wordt het gerecht ook niet te zwaar. Echt een vis om van te smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top