1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Soepen
Kookboek "Soepen"

Een van de bekendste gerechten uit de Franse regionale keuken is de bouillabaisse. Deze rijkgevulde vissoep komt oorspronkelijk uit de Provence(Marseille). Vissers stookten na een dag hard werken een een voudige houtskoolvuur en kookten een maaltijd van de restanten van de vangst. Tegenwoordig heeft iedere streek in Frankrijk zijn eigen bereiding van dit recept. Deze bereiding wordt vast uw toprecept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Afgelopen weekend waren mijn leesvriendinnen te logeren. Een paar van hen eten vegetarisch en daar doen we dan allemaal aan mee. Best leuk om lekkere vegetarische recepten te verzinnen. Het is goed voor je gezondheid om wat minder vlees te eten. Beetje surfen op internet bracht me bij verschillende Marokkaanse wortelsoepen. Ik heb hier en daar wat uitgeplukt en zo mijn eigen versie van de soep gemaakt. De soep viel erg in de smaak bij mijn vriendinnen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

De gehaktballetjes, waarin ook Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden zijn verwerkt worden eerst gebakken. Dat geeft de soep een lekkere krachtige smaak. Heerlijk soepje vooraf. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekkere soep van peterseliewortel . De peterseliewortel is iets pittiger dan pastinaak . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een tijdje geleden tijdens het fietsen zag ik een gewas op een akker staan dat me totaal onbekend was. Over het algemeen herken ik de meeste gewassen wel maar dit keer had ik echt geen flauw idee. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en (tegen mijn principes in) een plant uit de grond getrokken (sorry boer). Het was me toen wel meteen duidelijk dat het pastinaak was. Pastinaak is net als pompoen een echte herfstgroente en een ideaal duo om een pan soep mee te maken. Dit recept van Jeroen Meus leek me qua ingrediënten een lekkere combi en ik heb dus de proef op de som genomen. De uitkomst was geweldig en daarom bewaar ik hier mijn versie. N.B.: Pastinaak is trouwens ook erg gezond want het zit vol met vitamines en mineralen. (Vitamine C, E, B, Calcium en foliumzuur). Het heeft ook een geneeskrachtige werking. Door het mineraal foliumzuur ben je beschermd tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Het stimuleert ook de nierwerking en daardoor worden afvalstoffen sneller verwerkt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ik had deze goulashsoep ook Huttensoep kunnen noemen want in Oostenrijkse berghutten is deze soep een topper en is niet alleen erg populair onder de wintersporters maar ook bij zomerse wandelaars staat deze soep hoog aangeschreven. Je hoeft dus vanaf nu niet meer speciaal naar een Oostenrijkse berghut om van deze soep te genieten maar je kunt hem nu voortaan ook makkelijk thuis zelf maken. Goulashsoep is een gerecht met geschiedenis. Oorspronkelijk komt het uit Hongarije, maar nadat het land in de 14e eeuw in handen kwam van de Oostenrijkers, is het ook daar terecht gekomen. Er zijn veel variaties op de traditionele Goulashsoep. Vooral de kruiden zorgen voor de karakteristieke smaak. Laat nooit de karwij (kummel) weg want dit is essentieel voor de echte goulashsmaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Een heerlijke zachte soep. Extra lekker door de knapperige reepjes bleekselderij erin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een aantal jaren geleden kreeg ik van een tennisvriend van mijn man een kookboekje. "Chez L`Hirondelle, recepten en verhalen van een table d'hote, van Heleen Oosterveld. Heleen en haar man Rolf runnen een table d'hote in Frankrijk en de tennisvrien van mijn man was daar regelmatig geweest. Dit kookboekje is zo'n beetje mijn lievelingskookboekje geworden. Ik heb er al veel uit gemaakt en er staat nog heel wat op mijn lijstje. Deze uiensoep is er één van. Ik heb het recept gevolgd, maar er zelf nog wat mosterd aan toegevoegd en de 2 eetlepels madeira die Heleen gebruikte weggelaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dit is ons familierecept.In Hongarije geldt wel,zoveel dorpen,zoveel recepten.Gebruik het liefst de echte Hongaarse paprikapoeder, kun je hier niet aan komen, neem dan de Turkse (toko). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk diner soepje. De aparte smaak van pastinaak smaakt heerlijk met de blauwaderkaas. …  Lees verder »

Een weekje Oostenrijk levert natuurlijk, behalve de magnifieke uitzichten als herinnering, ook een kookboekje op met recepten uit de Oostenrijkse keuken. Pompoenen zijn momenteel wel de ultieme seizoensgroenten dus toen ik dit receptje las wist ik meteen dat ik deze wilde gaan maken. Je maakt van deze lekkere soep helemaal een feestje door er op het laatste moment (als hij al in het bord geschept is)  een beetje geroosterde pompoenpitten en een heel klein scheutje (druppels) pompoenpit olie in te doen.   Pompoenpit olie is een regionaal Oostenrijks product uit de provincie Stiermarken (Steirisches Kürbiskernöl) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Pittige , maar lekkere soep die makkelijk te bereiden is  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een poosje geleden was ik bij mijn dochter en die had deze heerlijke soep gemaakt. Toen ik naar het recept vroeg moest ze eerlijkheidshalve bekennen dat ze het gemaakt had met een gemakspak van Jumbo. Niks mis mee en het resultaat was heerlijk maar ik maak toch liever gewoon helemaal zelf een pan soep die vaak eerst en vooral begint met een bouillon trekken  Bovendien weet je dan ook precies wat erin zit Ik heb de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van het pakket eens onder de loep genomen en daarin het een en ander aangepast, toegevoegd en veranderd.  Een beetje van Jumbo en een beetje van mezelf dus en met een knipoog naar het gemakspak …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan. Ik daar dan altijd uit kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane) soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er enorm mee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Klaar voor een snel soepje op een doordeweekse dag? Deze courgette broccolisoep is heerlijk romig en vullend. Wil je graag iets extra's toevoegen? Garneer de courgette broccolisoep met uitgebakken spekjes of gerookte zalm.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Courgette alleen heeft weinig smaak, maar door toevoeging van een teentje knoflook en een preitje onstaat er een heerlijke soep. De gebakken plakjes champignons maken het een feestelijk soepje. Lekker met een scheutje witte wijn en tot slot een beetje room. Hier kun je mee voor de dag komen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Iedereen kent natuurlijk Stracciatella ijs, maar minder bekend is de Italiaanse soep die ook stracciatella heet. De soep bestaat uit een krachtige kippenbouillon die ik heb getrokken van kippenpoten. Wil je een keer snel klaar zijn dan kun je ook bouillon van tabletten gebruiken. Ik heb voor de vulling van één ei gebruikt, maar in veel recepten van deze soep worden méér eieren gebruikt en dan ook meer kaas. Ik geef de voorkeur aan een luchtige vulling. Ik heb gebruikt gemaakt van een combinatie van diverse bestaande recepten van de stracciatella. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top