1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek vegetarisch
Kookboek "vegetarisch"

Een Griekse pittige burger met de gekende Halloumi geitenkaas . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit recept heb ik ooit via mijn vriendin gekregen, het is een recept van haar zus en staat regelmatig op tafel hier. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Deze vegetaische zuurkoolschotel viel wel heel erg bij onze gasten in de smaak. Door de gedroogde paddenstoelen krijgt de zuurkool extra veel smaak. Paddenstoelen zijn goede vleesvervangers. Ze bevatten veel eiwitten. Stamppot zuurkool met paddenstoelen, gegratineerd in de oven. Heerlijk. Het vlees mis je hierin niet. Een door mij geheel aangepast recept van internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet. Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in. Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen. Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke vegetarisch stamppotje bestaande uit prei, gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas. Prei in huis en wilde er iets mee doen. Mijn man is niet dol op prei als groente, maar van deze ovenschotel kon hij geen genoeg krijgen. Ik dacht dat ik teveel gemaakt had voor ons tweeën, maar hij heeft alles opgegeten tot de laatste kruimel. Volgens hem: "SUPER". Ik vond het ook lekker hoor! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zelfs ik als vleeseter vindt dit prima te haggelen , prima voor een flexdagje of als je vega vriendjes en vriendinnetjes komen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Deze vegetarische ovenschotel met rodekool smaakt erg lekker door de gebakken uien en het frisse van de appelblokjes. Ook door de aardappelpuree zijn gebakken sjalotjes verwerkt. De heerlijke bovenlaag bestaat uit gehakte walnoten en panko (of paneermeel). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor een dagje zonder vlees. Gemaakt voor ons vegetarische nichtje. Zelfs mijn man - die heel graag vlees eet - miste hierin het vlees niet. Lekker met gebakken paddenstoelen ernaast (zie tips). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Uit mijn top 10 lekkerste vega-recepten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

7 eetlepels arachide- of olijfolie 1 winterwortel, geschrapt en in blokjes 2 rode uien, in partjes 1 prei, in brede ringen 1/2 of 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes 1/2 eetlepel chili- of paprikapoeder 150 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet) 1 blik bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld 200 gram kastanjechampignons, gehalveerd 4 sneetjes niet te vers bruinbrood, in kleine blokjes 2 teentjes knoflook, gehakt 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 2 eetlepels gehakte peterselie …  Lees verder »

Tijdens het dagelijkse kookmomentje (is helaas niet meer) van de Smulweb Facebookpagina kwam dit recept voorbij. Dit geprobeerd en direct verkocht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een typisch Siciliaanse vegetarische schotel van aubergines, tomaten, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten - serveer met geroosterde ciabatta. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is. Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst erbij.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een lekkere, gezonde en voedzame vega-burger die zich goed laat klaarmaken op zowel de BBQ als op het fornuis.Het recept is voor 4 grote of 8 kleine burgers.Met een keukenmachine heb je dit gerecht zo klaar. Heerlijk op een Italiaanse bol met sla, tomaat en bijvoorbeeld knoflooksaus. Tip: ze laten zich prima invriezen en zijn zo ontdooid. Ideaal om op voorraad te hebben en om aan je dagelijks groentequotum te komen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit is één van mijn favoriete recepten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Snel gemaakt sausje voor een pasta! Eenvoudig maar lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top