1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek vegetarisch
Kookboek "vegetarisch"

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik woon dus in Engeland, waar de Indische keuken erg bekend is. En ik ben wat aan het experiementeren gegaan. Het viel heel erg goed in de smaak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar  we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker ) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Hoewel we niet zo gek zijn op aurgine leek dit recept me erg lekker. En inderdaad...wéér een recept van Jamie waar je je vingers bij aflikt. dit ker vegetarisch. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Lekkere lichte bloemkoolschotel, een heerlijk alternatef voor een dagje zonder vlees. Wie niet graag zonder vlees eet: reepjes ham of gebakken spekjes erdoor is ook lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Zonder enige toevoegingen samengesteld uit groenten, kruiden en fruit. Geen suiker of zout toegevoegd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Meestal probeer ik 1 of 2 keer per week een smakelijke vegetarische maaltijd te maken. Goed voor de gezondheid en voor het milieu. Met een soep lukt dat al gauw. Een tijd geleden stond dit gerecht van Janneke Philippi in onze krant en dat heb ik bewaard. In 20 minuten klaar met het bereiden en laat dan nog fijn een uurtje stoven en je kunt genieten van een heerlijke vegetarische stoof. Wij hebben het vlees  in dit smakelijk stoofpotje niet gemist, maar ik kan me voorstellen, dat wat uitgebakken spekjes erin ook lekker zal zijn. Ik heb er een halve rode peper in reepjes bij gedaan voor een beetje pit. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Leuke vega versie van de spagetti bolognese. Makkelijk te maken, voedzaam en nog lekker ook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze heerlijke en iets wat pittige zoete aardappelburgertjes staan binnen no-time op tafel. Je kunt ze serveren als bijgerecht of lekker als hamburger op een broodje met bijvoorbeeld rucola en komkommer.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Goed gekeurd door een vriend van mij die toevallig Indier is en het recept  half bedacht door mij. Geinspireerd door de link van South indian style vegetable curry …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Ik zat laatst naar een backup van 'Down to Earth' te kijken, waarin Zac in Londen een Vegetarische Curry te eten kreeg, in een vegetarisch restaurant. Het leek lekker dus meteen naar het recept gezocht. De ingrediëten leken inderdaad erg geschikt, dus ik heb het meteen gemaakt en.... het was overheerlijk. Vlees ontbreekt echt niet en het de smaak is super. Voor herhaling vatbaar ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Zelf een groenteburger maken is kinderspel. Wat groenten garen en pureren, lekkere kruiden toevoegen, bakken in de pan en hop, je zelfgemaakte groenteburger is klaar. De knolselderfrietjes uit de oven maken het feest compleet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Lekker hartig en knapperig. Ik houd van salades als lunch en ook van hartig. Dan zou je zeggen: spekblokjes!  Maar dat wil ik niet. Dit is een lekker en gezond knappertje. Ook voor bij de boerenkool en zo. Ik maak lekker een weekvoorraadje. Wel zo gemakkelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Deze knolselderijpuree vindt mijn dochter lekkerder dan aardappelpuree! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit verrukkelijke vegetarische hoofdgerecht smaakte onze nicht en mij uitstekend. De voorgekookte krieltjes uit de koeling wel even voorkoken of voorbakken. Dan de courgetteblokjes erbij en evenn meebakken. De feta, gedroogde tomaatjes en lente-uitjes smaken er super in. Tot slot het met crème fraîche losgeklopte ei en geraspte kaas erover en dan kun je al snelgaan smullen. Dat hebben wij in ieder geval gedaan. Het gerecht is voldoende voor 2 goede eters of voor 3 kleine eters. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Quote:Ddeze burgers kun je op voorraad maken. Vries ze in, zodat je altijd een verse burger bij-de-hand hebt als je er trek in hebt. Dit recept is goed voor ongeveer 10-12 burgers (afhankelijk van hoe groot je ze wilt). Ze worden in de oven gebakken wat ervoor zorgt dat ze veel minder vet bevatten! Ook slanke burgers dus! Deze burgers passen ontzettend lekker bij onze bloemkoolrijst! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top