1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek vegetarisch
Kookboek "vegetarisch"

Uit mijn top 10 lekkerste vega-recepten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

7 eetlepels arachide- of olijfolie 1 winterwortel, geschrapt en in blokjes 2 rode uien, in partjes 1 prei, in brede ringen 1/2 of 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes 1/2 eetlepel chili- of paprikapoeder 150 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet) 1 blik bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld 200 gram kastanjechampignons, gehalveerd 4 sneetjes niet te vers bruinbrood, in kleine blokjes 2 teentjes knoflook, gehakt 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 2 eetlepels gehakte peterselie …  Lees verder »

Tijdens het dagelijkse kookmomentje (is helaas niet meer) van de Smulweb Facebookpagina kwam dit recept voorbij. Dit geprobeerd en direct verkocht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een typisch Siciliaanse vegetarische schotel van aubergines, tomaten, rozijnen, kappertjes en pijnboompitten - serveer met geroosterde ciabatta. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is. Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst erbij.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een lekkere, gezonde en voedzame vega-burger die zich goed laat klaarmaken op zowel de BBQ als op het fornuis.Het recept is voor 4 grote of 8 kleine burgers.Met een keukenmachine heb je dit gerecht zo klaar. Heerlijk op een Italiaanse bol met sla, tomaat en bijvoorbeeld knoflooksaus. Tip: ze laten zich prima invriezen en zijn zo ontdooid. Ideaal om op voorraad te hebben en om aan je dagelijks groentequotum te komen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit is één van mijn favoriete recepten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Snel gemaakt sausje voor een pasta! Eenvoudig maar lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het is weer herfst, dus pompoenentijd..Ze zijn niet alleenheel gezond en veelzijdig, maar ook erg lekker. Doordat de oogst erg groot was, verzin ik steeds andere combinaties.Vandaag dus een vegetarische combinatie met feta en walnoten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Dit gerecht is heeft winterse smaken zoals bospaddenstoelen en knolselderij. Perfect in combinatie met winterstout, besteld bij Beerwulf.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Fritatta is een soort hartige taart waar geen deeg aan te pas komt. Eieren en groenten zijn het hoofdbestanddel. Deze fritatta wordt gemaakt in de oven. Wij hebben deze gegeten met risotto. Echt lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekkere prei balletjes ! Lekker met guacamole. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Gisteren dit recept tegengekomen. Ik dacht dat bloemkool niet lekker is...herinnering aan vroeger, brr. Niets is minder waar. Dit is een zeer smakelijk en kruidig recept. Probeer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Deze basis linzenbereiding kan je doorheen de seizoenen perfect aanpassen. Pompoen of paddenstoelen in de herfst, jonge worteltjes in het voorjaar, bietjes of kerstomaatjes in de zomer en pastinaak in de winter. Voor elk wat wils.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijke ovenschotel van bloemkool en broccoli met een pittige kaassaus voor een dagje zonder vlees. Je kunt de ovenschotel heel goed ruim van tevoren voorbereiden en ongeveer 3 kwartier voordat je gaat eten in de oven schuiven. De aardappelpuree zit onderin de Ovenschaal, daarop de hard gekookte eieren en dan de broccoli, bloemkool en een heerlijke pittige kaassaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een vegetarisch hoofdgerecht voor 4 peronen of een bijgerecht voor 8 personen. Lekker bij een Indische rijsttafel. Het recept vond ik op internet en heb ik een klein beetje aangepast. Ik maakte dit gerecht een dag tevoren zodat de smaak van de saus goed in de eieren kon trekken. De volgende dag het gerecht goed verwarmen en de eieren halveren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top