1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Hoofdgerecht kip
Kookboek "Hoofdgerecht kip"

Makkelijk en lekker,simpel te verdubbelen voor een groot gezin of grote eters. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel.  Ik heb alleen geen pakje boemboe van rode curry van Conimex gebruikt, maar ben gaan zoeken op internet naar een recept en dat heb ik gebruikt. https://www.smulweb.nl/recepten/1481267/Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurd- En..... je zou het niet verwachten,  maar kruiden en pittige voedingsmiddelen zijn goed om te eten tijdens een hittegolf. Het is ook niet voor niets dat vaak in warme landen op het zuidelijk halfrond pittig gegeten wordt. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur en bevordert zo het zweten, zodat het lichaam beter op de juiste temperatuur blijft. Het eten van salades in alle soorten en maten helpt bij het op peil houden van de vochthuishouding in je lichaam. Sla bevat veel water en is licht verteerbaar, zodat het lichaam minder energie nodig heeft bij het verteren van je maaltijd en die energie weer kan gebruiken om af te koelen. Voor komkommers geldt hetzelfde.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Kipfilet in tomaten-chocolade-kaneelsaus Aparte combinatie (een recept van mijn vriendin Ellen) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker met witte rijst of op stokbrood …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Dit recept Kip Gember en Mango, is een heerlijke combinatie van smaken. De gember zorgt voor de frisse smaak en de mango voor de heerlijke zoete. Voor dit gerecht zijn rijpe zoete mango`s het best geschikt. Deze maaltijd smaakt goed bij witte of wilde rijst met als bijgerecht een groene salade. Brood en een salade passen hier ook goed bij. Eigenlijk kan je dit gerecht met heel veel bijgerechten combineren omdat kip, gember en mango bijna overal bijpassen. In plaats van kip, kan je ook kalkoenfilets gebruikten. Kalkoen is iets vleziger van structuur dan kip. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik heb er altijd al van gehouden, de hartige, krokante, hap verpakt in bladerdeeg. Eigenlijk een beetje Engels, maar niks is er lekkerder op een koude, mistige dag als deze troosteloze novemberdag. We hadden prei zat en de kipfilet moest op en daar is deze uit ontstaan. Lekker in het weekend bij de openhaard met een glaasje heerlijke rode wijn. Als kind voeger heb ik dit soort gerechten altijd al een ware traktatie gevonden. Voorbereidingstijd ongeveer drie kwartier, baktijd nog eens een klein half uur, maar dan heb je ook wat. Dit is echt heel lekker, eet smakelijk en ik hoor het graag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mmm echt een heerlijk, mals en krokant kippenboutje. Iedereen lust het wel. Echt lekker bij de nasi, de bami, groenteschotel of met een gebakken aardappeltje, maar ook zo om lekker weg te kluiven bij de buis of in de tuin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit recept van Jamie Oliver komt uit het boek 'Bespaar met Jamie'. Ik heb het in het kader van 'meer groenten, minder vlees' een beetje aangepast. Omdat het recept voor 4 personen is heb ik maar 4 kippendijen gebruikt en ik heb er nog zoete aardappel en nog wat extra paprika (groen) aan toegevoegd. Een heerlijk recept als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan. Je doet de ingrediënten in een ovenschaal en de oven doet de rest van het werk. Je kunt er eventueel nog een frisse salade of wat brood bij serveren maar op zich is dit voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Meer dan 30 jaar geleden aten we  onderstaand gerecht voor het eerst bij mijn zus. Het bleek een prijswinnend gerecht uit de Margriet van destijds. Nadien heb ik dit van haar gekregen recept nog vele malen met plezier gemaakt en gegeten. Zeker in de tijd, dat de kinderen nog thuis waren, want ook zij waren er verzot op. Het gerecht is  een beetje in de  "vergeetmodus"    terecht gekomen, totdat mijn man opperde : " Maak toch nog eens Balkanfantasie". Zo gezegd zo gedaan dus. Het potje zoetzuur van destijds bestaat allang niet meer ( daar zat meer paprika in en heette ook Balkan zoetzuur  ( of zoiets     )  dus koos ik daarvoor een alternatief . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Dit is ook een van de heerlijke gerechten die we tijdens ons verblijf in het Siciliaanse agriturismo  -Le case del Merlo- kregen voorgezet. Met het blote oog kon je al bijna alle ingrediënten ontdekken. Het enige  -geheim-  was een goede basis tomatensaus en ook die was snel gevonden. Heb je de saus al klaar dan heb je dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan. Ik heb hier varkensfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook variëren met kalf, kip of kalkoen. Het beste snijd je de lapjes zelf want dan kun je ze lekker dun snijden (minder dan 1 cm) TIP: Door de dunne lapjes even door de bloem te halen en heel kort om en om te bakken droogt het vlees niet zo snel uit. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kip adobo is de nationale gerecht van de Filipijnen. Er word gezegt dat er precies zoveel soorten kip adobo zijn als Filipijnen zelf. Hier is mijn versie ervan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Filippijns

Een gezonde versie van Carnitas (Pulled Pork) want de alom bekende versie wordt meestal van vet varkensvlees gemaakt. Om het in de Mexicaanse sfeer te houden heb ik het op een taco (tortillawrap) geserveerd en heb ik er een eenvoudige salsa bij gemaakt van tomaat, rode ui, verse koriander, limoensap, olijfolie en peper/zout. Je kunt het natuurlijk ook op de Amerikaanse manier serveren op een zacht broodje met bbq-saus en een Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie TIP: Je kunt dit ook bereiden in de oven of de slowcooker, pas dan eventueel de bereidingstijd aan.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit is een erg lekkere kruising tussen een Franse fricassee en een Russische Stroganov. Als je alvast wat rijst op zet, kun je de saus heel vlug in een andere pan klaarmaken en is alles ongeveer tegelijk klaar. Ik doe de paddenstoelen er altijd pas op het laatst bij, zodat ze lekker nootachtig en stevig blijven, maar als je ze er wat eerder bij wilt doen om ze samen met de prei zacht te laten worden, is dat ook prima. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams
Top