1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Hoofdgerecht kip
Kookboek "Hoofdgerecht kip"

Een overheerlijke taart die vooral door het gistdeeg ( van Rutger vd Broek) niet drassig wordt en op zaterdag prima een broodje shoarma kan vervangen. Met andijvie uit eigen tuin en iets minder vlees best gezond. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm‚€¶. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Zorg dat je eerst de¬† rijst kookt en die laat afkoelen (kan dus ook met een restje rijst). De kippendij (in stukjes)¬† wordt plm. half uur gemarineerd. Daarna gaan alle ingredi√ęnten stuk voor stuk in de wok. Op het laatst wordt de rijst lekker meegebakken. . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is eigenlijk een hele luxe Tjap Tjoy met een Thaise twist die barst van de smaken door al die heerlijke frisse lentegroenten. Heel snel klaar (eerst alles klaarzetten), weinig calorie√ęn, dus slank, en super lekker en gezond! Hier kun je je dus letterlijk klem aan eten. Als ik zoiets zie dan spreekt het me qua smaak direct aan. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

2 flinke kipfilets, 1 uitje, 2 tenen knoflook, 1 flinke vleestomaat, 1 afgestreken eetlepel Raz el Hanout, 10 olijven, 2 theelepels Harissapasta, 1 bosje verse koriander, olijfolie, peper en zout. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Eerst bak je de stukjes kippendij.¬† Maak hiermee een lekkere pittige Indische saus met een beetje pinda erin. De spruitjes kook je afzonderlijk beetgaar en daarna gaan ze door de saus met de pittige stukjes kippendij. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

200 gram kipgehakt - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 theelepel gemberpoeder - 1 theelepel paprikapoeder - 1 eierdooier - zout en versgemalen peper - 2 eetlepels bloem - 2 bosuitjes - 150 gram rijst - olie om te bakken - sap van 1 sinaasappel - 1 theelepel honing - 1 eetlepel sojasaus - 1 blikje gepelde tomaten in blokjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Heerlijk gerecht bomvol smaken.¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Makkelijk en lekker,simpel te verdubbelen voor een groot gezin of grote eters. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel.¬† Ik heb alleen geen pakje boemboe van rode curry van Conimex gebruikt, maar ben gaan zoeken op internet naar een recept en dat heb ik gebruikt. https://www.smulweb.nl/recepten/1481267/Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurd- En..... je zou het niet verwachten,¬† maar kruiden en pittige voedingsmiddelen zijn goed om te eten tijdens een hittegolf. Het is ook niet voor niets dat vaak in warme landen op het zuidelijk halfrond pittig gegeten wordt. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur en bevordert zo het zweten, zodat het lichaam beter op de juiste temperatuur blijft. Het eten van salades in alle soorten en maten helpt bij het op peil houden van de vochthuishouding in je lichaam. Sla bevat veel water en is licht verteerbaar, zodat het lichaam minder energie nodig heeft bij het verteren van je maaltijd en die energie weer kan gebruiken om af te koelen. Voor komkommers geldt hetzelfde. ¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Kipfilet in tomaten-chocolade-kaneelsaus Aparte combinatie (een recept van mijn vriendin Ellen) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker met witte rijst of op stokbrood …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Dit recept Kip Gember en Mango, is een heerlijke combinatie van smaken. De gember zorgt voor de frisse smaak en de mango voor de heerlijke zoete. Voor dit gerecht zijn rijpe zoete mango`s het best geschikt. Deze maaltijd smaakt goed bij witte of wilde rijst met als bijgerecht een groene salade. Brood en een salade passen hier ook goed bij. Eigenlijk kan je dit gerecht met heel veel bijgerechten combineren omdat kip, gember en mango bijna overal bijpassen. In plaats van kip, kan je ook kalkoenfilets gebruikten. Kalkoen is iets vleziger van structuur dan kip. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik heb er altijd al van gehouden, de hartige, krokante, hap verpakt in bladerdeeg. Eigenlijk een beetje Engels, maar niks is er lekkerder op een koude, mistige dag als deze troosteloze novemberdag. We hadden prei zat en de kipfilet moest op en daar is deze uit ontstaan. Lekker in het weekend bij de openhaard met een glaasje heerlijke rode wijn. Als kind voeger heb ik dit soort gerechten altijd al een ware traktatie gevonden. Voorbereidingstijd ongeveer drie kwartier, baktijd nog eens een klein half uur, maar dan heb je ook wat. Dit is echt heel lekker, eet smakelijk en ik hoor het graag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mmm echt een heerlijk, mals en krokant kippenboutje. Iedereen lust het wel. Echt lekker bij de nasi, de bami, groenteschotel of met een gebakken aardappeltje, maar ook zo om lekker weg te kluiven bij de buis of in de tuin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel
Top