1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Drank
Kookboek "Drank"

De Vlier bloeit momenteel volop met mooie grote witte en lekker ruikende bloemen. In navolging op mijn Seringensiroop en Paardenbloemengelei-of-siroop wilde ik ook wel eens de geroemde vlierbloesem gebruiken om mee te hobby'en. Als de geur je soms bekend voorkomt dan kan dat kloppen want onder de naam "Elderflower"  wordt dit goedje vaak gebruikt in allerlei drankjes en sapjes en het geheim achter het succes van de volop geconsumeerde "Hugo" is simpelweg vlierbloesem Logisch dus dat het heel goed geschikt is om heerlijke (simpele) aperitiefjes en superdeluxe cocktails mee te maken. TIP 1: (simpel) 1 cm vlierbloesemsiroop in een champagneflute aangevuld met Prosecco, Cava of Champagne. TIP 2: (luxe) in een groot wijnglas; 1 deel vlierbloesemsiroop (30 ml), 1 deel bruiswater (30 ml), 4 delen Prosecco (120 ml), 1 schijfje limoen, enkele blaadjes munt en ijsblokjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Biologisch

Zo eenvoudig dat je er zelf niet op zou komen. Heerlijk als het warm is, gezond en superslank. …  Lees verder »

Mijn vriend kocht ooit rabarbersap bij de IKEA. Een soort aanmaak limonade. Hij vond het heerlijk. Nu zag ik de rabarber in onze tuin afgelopen zomer alweer flink groeien en bedacht ik me dat ik zelf maar eens zo'n flesje sap voor hem ging maken!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Tomaten koken geeft dan wel een licht verlies van vitamine C, maar het verhoogt sterk de totale hoeveelheid beschikbare antioxidanten, in het bijzonder de super-antioxidant lycopeen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Het is weer de tijd voor rabarber heerlijk in toetjes taarten etc nu dus ook als een lekker fris likeurtje   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk slank en snel ontbijt!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze limonade past perfect bij een Arabisch getinte maaltijd, maar is ook heerlijk verfrissend en beslist niet te zoet als dorstlesser op een hete zomerdag. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Creme de cassis maken is een makkelijk en leuk karweitje dat in twee etappes gebeurt. Omstreeks juni/juli gaan de rijpe bessen in een pot/fles met alcohol. Rond december wordt de likeur afgemaakt en gebotteld. In Frankrijk en Italië wordt (fruit)alcohol in diverse gradaties gewoon in de supermarkt gekocht. Brandewijn van minimaal 40% is een prima alternatief. Wodka kan ook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is een uitstekende verwarmende drank, goed tegen een verstopte neus, maakt het slijm los in neus, zowel als op de borst. Helpt bij acute bronchitis, verkoudheid, keelpijn/hoesten en verstopte neus. Neem dit in bij de eerste verschijnselen ervan (Engels Aromatherapieboek van C. Wildwood). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels
Top