1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Hartige taart
Kookboek "Hartige taart"

Hartige taart uit de Libanese / MO keuken met een aromatische combinatie van topinambur (aardpeer, een aardappelsoort met een verfijnd aroma) en swiss chard (snijbiet, slasoort met rode steeltjes). Het recept komt uit het bekende Ottolenghi restaurant uit London. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Hartig taartje, snel te bereiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel. Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook een stukje meepikken TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze taart was enkele jaren geleden onderdeel van het paasbuffet voor kinderen en kleinkinderen. De taart verdeeld in hapklare brokken is ook een lekker borrelhapje, of een punt naast een kop zelfgemaakte soep ook niet te versmaden. Hier vond iedereen de taart gelukkig onwijs lekker . Ziet er als zodanig niet zo uit op de foto helaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer herfst, dus pompoenentijd..Ze zijn niet alleenheel gezond en veelzijdig, maar ook erg lekker. Doordat de oogst erg groot was, verzin ik steeds andere combinaties.Vandaag dus een vegetarische combinatie met feta en walnoten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Ik haalde weleens flammkuchen bij de lidl  en dacht steeds maar, dat kan ik zelf ook!!  En ja hoor, iedereen kan dit.  Het deeg gevonden in een boek en de vulling/beleg zelf bedacht. Erg lekker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Ik heb deze quiche al vaak gemaakt,smaakt zowel warm als koud heerlijk voor zowel lunch als avondeten.Eet je hem `s avonds,maak er dan een lekkere frisse salade bij!Smakelijk eten!! Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Geen pizza maar een quiche 4 stagioni. Eigenlijk een pizza quiche dus Ik had per ongeluk het verkeerde deeg meegebracht uit de winkel en had geen zin meer om weer terug te gaan. Alle andere ingrediënten had ik al in huis. Daarom heb ik maar gewoon de proef op de som genomen en in plaats van een pizza 4 stagioni een quiche 4 stagioni gemaakt. Helemaal niet erg om je zo een keer te vergissen want het resultaat was hartstikke lekker. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke quiche, niet alleen voor koude dagen. Lekker met een pluk salade erbij. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke vegetarische spinazietaart gevuld met fetakaas en gecarameliseerde uien met balsamicoazijn. Voorbereidingstijd ongeveer 30 minuten, oventijd 30-40 minuten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week Het is in mijn gezin het meest favoriete aspergegerecht. Ik heb al heel veel mensen blij gemaakt met dit recept. Daarom wil ik het nu ook met jullie delen. N.B. Omdat de bodem van de taart soms wel eens wat nat uitvalt, bak ik deze tegenwoordig ongeveer 10 tot 15 minuutjes voor terwijl ik de oven voorverwarm. Op deze manier krijg je altijd een mooie droge bodem. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Witlof met ham en kaas is een heerlijk bijgerecht om op tafel te zetten. Je kunt het echter ook heel goed serveren als een hartige Italiaanse Quiche als hoofdgerecht tesamen met een verse rucola salade met mozzarella en roma tomaatjes. Met als dressing dan olijfolie ( extra vierge ), balsamico en beetje honing, mmmmmmmm Je eet dan, slechts 33 gram vlees per persoon en je geniet voor 100 % van alle heerlijke smaken..... en ook eerlijk ..... wij eten het bijna met ons beide op.  Bloos !! ...... tis echt zo lekker !! ... en mocht er toch nog wat van over blijven ook de volgende dag koud of even in de magnitron een heerlijke lunch !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik ben dol op de vele groenterecepten van Ottolenghi. Vol smaak en handenvol verse kruiden uit mijn kruidentuintje er doorheen. De kracht van Ottolenghi is de harmonie in smaak in zijn recepten, zo verfijnd! Wijk niet af van de receptuur, de ingrediënten zijn voor elkaar geschapen in dit recept, en proef de zachte smaken van deze taart die zo prachtig met elkaar harmoniëren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Nu de temperatuur weer een beetje is gedaald kan de oven weer aan. Dus tijd voor een heerlijke herfstige hartige taart. Ik heb een mix van cantharellen en oesterzwammen gebruikt omdat ik daar zelf dol op ben maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken die je lekker vind.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top