1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Sauzen
Kookboek "Sauzen"

Veel hamburger- of barbecue sausen zijn me net te zoet of te pittig. Deze houdt daar mooi het midden in.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Ja, alweer die cocktailsaus. Maar deze was dan wel bijzonder lekker! …  Lees verder »

Deze tomatensaus is een basissaus die niet alleen heerlijk is op pizza en pasta, maar ook bij hoofdgerechten zoals gehaktballen, gevulde groenten en eiergerechten. Kortom een universele saus voor vele doeleinden geschikt.  Een gedeelte van het recept heb ik uit een kookboek met authentieke Siciliaanse gerechten dat ik van mijn vakantie op dit heerlijke Italiaanse eiland heb meegebracht. Wat ik er nog extra aan heb toegevoegd  is het geheim dat Angèla (de eigenaresse van het agriturismo) me influisterde net voordat ik afscheid nam. nl. een flinke schep suiker want dat neemt het zurige van de tomaat weg. De saus kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren en als je echt veel teveel heb dan vries je een gedeelte in. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mijn bijdrage aan de sambal recepten op Smulweb. Dit recept kreeg ik van een Indonesische vriendin (en die had het weer van een vriendin...enz. enz.) Dit is zo`n geweldige lekkere sambal en zo anders dan uit een potje! Als het op is maak ik snel weer een paar potjes want dit is de lekkerste sambal ooit gegeten! (vind ik). Het is niet alleen lekker bij rijst of mie maar ook bij macaroni. Smaakt ook lekker door gehakt. Of bij je rundvlees door de jus. Door roerbak groenten en nog veel meer. Op 16.03.2012 weer eens gemaakt en wat veranderingen toegevoegd. (iets pittiger gemaakt plus tomatenpuree toegevoegd) ook wat nieuwe foto`s erbij geplaatst. De veranderingen die ik dit keer heb gedaan zet ik tussen haakjes. Er staan `oudere` foto`s bij met meer potjes maar die waren kleiner. Om de hoeveelheid te kunnen zien is moeilijk maar dit keer (16.03.2012) ik had 2 vrij grote potten, 1 kleinere en 1 heel klein potje (niet helemaal vol). Dat gaat dus als 1e op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een bezoek aan Doesburg is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het mosterdmuseum waar in hetzelfde pand ook de mosterdfabriek is gevestigd. Tot op de dag van vandaag wordt daar nog steeds op ambachtelijke wijze voor heel Nederland de Doesburgsche mosterd geproduceerd. En je kunt er niet weggaan zonder een tas vol (h)eerlijke aanwinsten, tenminste mij is het niet gelukt Dit recept kreeg ik erbij dus alle credits gaan naar de Doesburgsche Mosterdfabriek. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Regionaal

Ik ben een kookboek aan het samenstellen met uitsluitend E-nummervrije recepten. En daar is dit er één van! Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker om gebruik te maken van een wok-saus. Je kunt deze volop kopen in de supermarkt, maar er zijn er weinig tot geen die geen E-nummers, suikers en andere onnodige toevoegingen bevatten. Deze wok-saus is een grote favoriet, die ik regelmatig gebruik, maar onderstaande wil ik jullie ook niet onthouden! Let wel: Ketjap en gembersiroop bevatten (riet)suiker. Omdat ik verder suikervrij eet neem ik deze suikers voor lief. Als ik deze producten niet meer zou kunnen gebruiken zou ik teveel moeten inleveren en een heel aantal recepten niet meer kunnen maken. Dat heb ik er niet voor over. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Het is een saus, een (vis, kip en vlees-)marinade, door de rijst of anders is het ook erg lekker om met een stuk Marokkaans brood te eten; kijk maar wat je er zelf mee wilt doen..... Dit is een lekker recept voor de beroemde Marokkaanse CHERMOULA: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het aspergeseizoen is weer aangebroken en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf Hollandaisesaus maken vind ik toch nog wel een heel gedoe en omdat dit in de aspergetijd nogal eens aan de orde is grijp ik dan soms wel eens naar een pakje (shame on me). Nu heb ik een recept gevonden wat dit allemaal een stuk eenvoudiger maakt. Het recept is een combinatie van een aantal recepten die ik op Internet gevonden heb en die ik samengevoegd heb tot dit lekker makkelijke sausje. N.B.: In feite is Hollandaisesaus een warme mayonaise met warme boter in plaats van olie. Niet alleen lekker bij asperges maar ook bij vis en eggs benedict. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit gerecht "oogt " niet zoals het smaakt en dat kreeg ik dan ook mooi onder mijn neus gewreven door mijn oudste kleindochter...8 jaar.      :  " Oma, het ziet er niet zo lekker uit ". Ik , wetende dat alle 4 de kleinkinderen graag broccoli en ook boursin lusten,  durfde dan toch de gok te wagen om het gerecht te maken. Alleen in de vorm van saus kenden 2 van de 4 dit nog niet. En op spaghetti verwacht een kind rode saus....Toch? De kinderen van onze dochter eten dit geregeld en zijn er zelfs  dol op.... dat was dus een winpuntje. Proeven moeten ze altijd ( ook thuis) en iets niet zo lekker vinden mág, maar het principe is , dat eten nooit  vies is. Moment supreme van proeven, want een klein schepje moest toch op het bord van onze oudste.... En jawel hoor al gauw positieve geluiden om meer...... en ach, dat het niet zo mooi oogt als het smaakt ligt bij de fotograaf in deze. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijke pindasaus die pwiggers gebruikt bij haar recept sperziebonen in pindasaus. Heb een aantal weken terug aan Petra toestemming gevraagd om deze saus te plaatsen. Wij vinden hem heerlijk. …  Lees verder »

Snel gemaakt sausje voor een pasta! Eenvoudig maar lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit vind ik zelf een van de lekkerste japanse recepten, vooral in sushi is unagi heerlijk!!! In Londen wilden mijn man en ik ook Unagi, maar dat hadden ze niet als sushi, alleen als gerecht met rijst en dat was dus echt HEERLIJK! Een schaaltje warme rijst en daarop flink wat stukken geroosterde paling met de zoetige saus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

De paprika`s moesten op dus kreeg ik het idee om dit ermee te maken. Het ziet er niet alleen erg kleurrijk uit, maar het is ook nog eens heel erg lekker. In Tsjechië kun je dit in bijna elk restaurant krijgen voor ongeveer 200 Kronen (€ 8,00). Daar maakten we altijd gretig gebruik van dus hier is mijn eigen versie om van te smullen. Maak maar eens na en ik weet zeker dat je je schnitzeltje nooit meer anders wilt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijke hartige saus voor bv. Pangafilet. Maar ook bijzonder lekker over gekookte asperges of broccoli. Ik heb deze saus voor het eerst geproefd in " het Eiland" in Goirle. De kok heeft me de belangrijkste ingrediënten verteld. De rest heb ik zelf uit moeten vogelen en dat is aardig gelukt. Voldoende saus voor 2 maaltijden. Dit moet je geproefd hebben !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze saus kun je bij verschillende gerechten serveren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

" Terwijl dit fantastisch lekkere barbecue saus recept recht voor zijn raap eenvoudig is, heeft het resulterende brouwsel de kracht om de doden tot leven te wekken!Wij adviseren dan ook om deze potente saus weg te houden van kinderen en pas geverfde deurposten..." dussss …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Een verbazend lekkere simpele pastasaus die je roostert in de oven. Komt van de database van Epicurious waar 50 mensen een enthousiaste review gaven over het gerecht. Weinig werk, een keer  roeren na 20 minuten en je hebt een saus met een heerlijke geconcentreerde smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Bij de barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans
Top