1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Salades
Kookboek "Salades"

Een heerlijke salade die OOK voortreffelijk smaakt in de winter. Met kaas, notenolie, peren en geroosterde pijnboompitjes . (Ook kan je ipv gerookte kip achterham nemen.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Op zoek naar een verrassend bijgerecht voor je kerstdiner?Misschien past deze boerenkoolsalade er goed bij! Lekker knapperig met uitgebakken spekjes en een lekker zoet-zuurtje van de bramen en dressing met bosbessenjam. Een feestje op je bord en klaar in 10 minuten. https://chivanne.nl/boerenkoolsalade-met-bosvruchten/   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Lekkere zoetzure witte koolsalade. De dressing gaat warm over de salade. Het beste kun je de salade een dag tevoren maken, dan heeft de dressing de gelegenheid om goed in te trekken. De salade kun je zeker een week bewaren en wordt niet slap. Lekker bij een Oosterse maaltijd, maar ook lekker bij de lunch. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een herfstige/winterse veganistische linzensalade. Voor de paddenstoelen kun je (kastanje)champignons nemen maar nog lekkerder zijn wilde paddenstoelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Een mengsel van gedroogde paddenstoelen is dan een goed alternatief  of je neemt gewoon zoals ik heb gedaan kastanjechampignons. Een mix van beide kan natuurlijk ook.  Ik heb nog een handvol doormidden gesneden snoeptomaatjes gebruikt om de salade mee te garneren. TIP: Voeg wat tonijn (uit blik) of gekookte, gegrilde of gerookte kip toe en je hebt een heerlijk maaltijdsalade. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Tsjechisch

Eingelijk had ik zin in een ouderwetse garnalen cocktail, maar ik wilde er een gezonde maaltijd van maken. Dus maakte ik deze pastasalade met 'gezonde' cocktailsaus op basis van magere kwark, Hollandse garnalen en gerookte zalm.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Op warrme dagen heb ik weinig zin in boterhammen en eet ik liever een lekkere frisse salade. In mijn voorraadkast had ik nog een blikje linzen staan, in de koelkast een restant zachte geitenkaas, paprika, kappertjes en dan een "ui" hoort erbij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Op internet vond ik diverse recepten voor Israëlische salades en salades uit het Midden-Oosten. In al deze salades kwam za'atar voor. Dit kruidenmengsel stond op een rekje in mijn keuken maar had k nog nooit gebruikt. Reden temeer om een keer deze salade te maken. Met succes,  maar wel met mijn eigen variatie. Wij vinden honing en verse kruiden altijd een lekkere toevoeging. Ik hou zelf niet zo van munt, maar in deze salade zal het vast heel lekker zijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Een goedkope Griekse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Gekookte rode bietjes in blokjes, plm. 30 minuten (liever nog langer) gemarineerd in een lekkere dressing met rode uien. Opgediend met rucola, verkruimelde feta en grof gehakte walnoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is de aller lekkerste couscous salade! De ziltige halloumi gaat perfect samen met de smaakvolle couscous, smeeuige avocado en frisse groenten.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Mijn man eet graag vleessalade op zijn brood dus staat er af en toe zo'n bakje bij ons op tafel. Tot ik ergens op Pinterest een recept tegenkwam van zelfgemaakte vleessalade. Hierdoor geinspireerd ben ik zelf gaan experimenteren en het resultaat was heerlijk. Dus volgende keer geen vleessalade meer van de slager of de supermarkt maar uit eigen keuken. NB Hier in Duitsland wordt voor de vleessalade altijd zgn. Fleischwurst gebruikt. In Nederland ben ik die worst zelf nog niet tegengekomen, maar misschien bij Lidl of Aldi? Het beste kun je in plaats hiervan - als de Fleischwurst niet te koop is - gekookte worst, boterhamworst of gekookte achterham gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Pasen betekent dat er bijna altijd gekookte eieren over blijven. Nu had ik ook wat gekookte asperges over. Reepjes gekookte ham en een paar plakjes kaas toegevoegd en zo ontstond deze lekkere salade. Lekker op een broodje, boterham, toostje of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe. Verder heb ik volkoren pasta (penne) gebruikt want het hele verdere schap van de pasta's was leeg. Met dank aan de hamsteraars die in deze Corona-crisis geen enkele rekening houden met andere mensen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een dergelijke salade smaakt ons altijd uitstekend bij een Oosterse maaltijd. Vandaar dat ik deze knapperige komkommer-taugésalade maakt bij de Zoet  Pittige Indische Stoofschotel. https://www.smulweb.nl/recepten/1477861/Zoet-pittige-indische-stoofschotel-   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Lekker recept en beslist anders dan de gekochte versie! Heel makkelijk te maken. Heerlijk bij een barbecue,succes verzekerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik vind het geweldig dat je geen pot water hoeft te koken, de eieren worden tegelijkertijd gekookt met de aardappelen, in dezelfde pot. Zowel de aardappelen als de eieren worden perfect gekookt, en het samenstellen van de rest van de aardappelsalade is zo eenvoudig! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Canadees

Ik heb pas in een kleinschalig huiskamerrestaurant gegeten en het was er werkelijk fantastisch. Een super ontdekking!!! Mijn voorgerecht was een heerlijke salade met geroosterde pompoen, linzen en feta. Alles smaakvol, zelfgemaakt, vers, bio en fair-trade en je proefde de passie in alle gerechten terug.  Ik heb de ingrediënten van de salade zo goed mogelijk in mijn geheugen opgeslagen Dus toen op een zondag alle kinderen weer eens mee kwamen eten, en ik inspiratie nodig had voor een salade, heb ik deze salade gemaakt maar dan als bijgerecht. Ik had een flinke schaal gemaakt en de meesten schepten er nog een 2e keer van op. Goed gekeurd dus om te bewaren en hier neer te zetten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Pas was ik een paar dagen in Rome en zag ik daar op een markt bij een groentekraam iets liggen wat mijn aandacht trok. Het was namelijk Puntarelle (zie foto) en ik had het werkelijk nog nooit gezien of ervan gehoord. Jammergenoeg kon ik het niet meenemen maar toen ik me er thuis eens in ging verdiepen kwam ik tot de ontdekking dat het tot de cichoreifamilie behoord. Dezelfde familie dus als waar de witlof en radicchio bijhoren. Wikipedia bracht duidelijkheid (https://nl.wikipedia.org/wiki/Puntarelle) en het bleek dat het als salade gegeten wordt, aangemaakt met een dressing van olijfolie, ansjovis, knoflook, azijn en zout. Die puntarelle kon ik wel schudden want die is in NL amper of niet verkrijgbaar maar een ander lid uit dezelfde familie, namelijk de witlof is in Nederland juist een makkelijk verkrijgbare groente. Dat bracht mij op het idee om daarom deze witlof alla Romana te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Top