1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Borrelhapjes
Kookboek "Borrelhapjes"

Zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Nog een hele lekkere, gezonde en snelle wrap versie die hier razend populair is. Klaar in 15 minuten dus ideaal bij de buis of als er bezoek is. Het blijft leuk fingerfood en past ook prima in een tapas avondje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade. De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Deze gehaktballetjes zijn heerlijk bij de borrel. Liefst geserveerd met een zelfgemaakte knoflooksaus. Ik maakte deze balletjes als bijgerecht met rijst en wok groente en.... natuurlijk knoflooksaus. De shoarmakruiden mix ik altijd zelf volgens dit https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Dit is de avondsnack van week 8 alweer. Samen mogen we 10 toastjes met dit lekkere goedje verorberen. Zes voor de man en 4 voor mij en met een caloriewaarde van slechts 99. Binnen 10 minuten kun je smullen. https://www.projectgezond.nl/?s=tonijnsalade+met+zongedroogde+tomaat   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel. Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook een stukje meepikken TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Deze taart was enkele jaren geleden onderdeel van het paasbuffet voor kinderen en kleinkinderen. De taart verdeeld in hapklare brokken is ook een lekker borrelhapje, of een punt naast een kop zelfgemaakte soep ook niet te versmaden. Hier vond iedereen de taart gelukkig onwijs lekker . Ziet er als zodanig niet zo uit op de foto helaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

 Vandaag zag ik haar filmpje en tijdens het kijken ..... was het watertanden geblazen. Deze balletjes MOET ik gewoon maken voor de jaarwisseling .. ze lijken me zááálig.Tja en aangezien we dit jaar de jaarwisseling bij onze beste vrienden vieren, maak ik ze maandagochtend  a.s maar op voorhand en neem ze als verrassing mee. Dus... eigen foto volgt.Koud of warm.... lekker!!   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Via internet kwam ik dit heerlijke borrelhapje tegen van Adje Middelbeek. Een Nederlandse vrouw die naar Italië is vertrokken en daar gasten ontvangt. Ik heb de champignons gemaakt en ze zijn verrukkelijk. Je kunt de champignons zeker 3 weken bewaren als je zorgt dat ze onder de olijfolie blijven staan. Dus afdekken met wat blaadjes laurier ! (N.B. Ik heb het recept een klein beetje aangepast.) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze geitenkaasbonbons met cranberry's en noten zijn een heerlijk kersthapje of borrelhapje! Je maakt ze gemakkelijk van te voren en zijn te bewaren in de koelkast. Lust je geen cranberry's? Je kan cranberry's vervangen voor ander gedroogd fruit zoals dadels. Een snel en overheelijk hapje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Lekkere prei balletjes ! Lekker met guacamole. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze kaasbroodjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op jouw paastafel!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een lekkere manier om een teveel aan champignons te bewaren is marineren en in potjes inleggen. Je kunt de champignons naderhand gebruiken bijvoorbeeld voor in een salade, op een crostini of bruschetta maar ook gewoon als tapas of bij de borrel. Grote champignons snij je in plakjes of in kwarten, kleine exemplaren kun je ook heel laten. Je kunt ook andere soorten paddenstoelen gebruiken. TIP: Voor meer tips over het conserveren van champignons en andere paddenstoelen kun je mijn blogpost hierover lezen: project-conserveren-van-champignons-andere-paddenstoelen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Nog een lekker bladerdeeghapje. Je kunt er niet genoeg van maken. Hapt zo lekker weg. Heel goed voor te bereiden, invriezen en wanneer je ze wilt gebruiken nog even in de oven. Smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze uit de krant gehengeld, in een mum van tijd klaar en zo vers en lekker. Met deze eenvoud verras je je gasten en jezelf. Ook leuk als snelle amuse, slank en super gezond! Voldoende voor 14 stuks. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel
Top