1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Aardappelgerechten
Kookboek "Aardappelgerechten"

Heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ik heb eens een keertje ergens zoiets van Jamie Oliver gezien maar omdat ik het in mijn kookboeken nergens meer terug kon vinden heb ik het op mijn eigen manier gedaan. Ik heb hiervoor de heerlijke Opperdoezer Ronde gebruikt maar natuurlijk kun je ook gerust een andere  aardappel gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De lekkerste friet vind ik die grove frieten met schil van La Place. Dus toen ik er onlangs weer eens een keertje van had zitten smullen, en dat de volgende dag tegen een collega vertelde, zei die meteen dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken. De eerstvolgende keer ging er dus een zak extra grote aardappelen in mijn boodschappenkarretje en ben ik thuis aan de slag gegaan. En ik moet zeggen met succes. Dit recept is natuurlijk niet exact hetzelfde want het aardappelras en de frituurolie is natuurlijk niet hetzelfde maar het komt in ieder geval dicht in de buurt en ik ga ze in het vervolg nog vaker op deze manier maken. Prettige bijkomstigheid is dat je de aardappelen niet hoeft te schillen. Bovendien bevatten ze met schil ook meer vezels en voedingsstoffen en daarom is deze friet dus ook nog eens gezonder TIP: Als je onverhoopt toch teveel hebt kun je de voorgebakken friet heel goed invriezen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

OpperDOES en DOESburg. Het lijkt wel een woordspelletje Toch is het dat zeker niet. Zeker wel is het feit dat de Opperdoezer ronde en de Doesburgsche mosterd samen een geweldige combinatie van 2 ambachtelijke en authentieke producten zijn. Daar kwam ik toevallig achter toen ik aan de Opperdoezer ronde weer eens een andere draai wilde geven. Ik kende de combinatie met peterselieboter al langer en omdat ik mijn eigengemaakte Mosterdboter-met-ambachtelijke-doesburgsche-mosterd ook al zo lekker vond op groenten heb ik het deze keer uitgeprobeerd op de Opperdoezer aardappeltjes. Een combinatie om te onthouden dus. Niet te ingewikkeld maar zoals ik wel vaker zeg; goede producten hebben verder niet veel nodig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Aloo Gobi is indiaas en staat voor aardappels en bloemkool. Het gerecht is oorspronkelijk vegetarisch maar ik heb er kip aan toegevoegd, Je eet het zo, met een broodje, of met bijvoorbeeld een roti/wrap.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Sweet potato fries zijn helemaal hot! De combinatie van zoetige frietjes met de chimichurry mayo met een kick is heerlijk. De sweet potato fries bak je natuurlijk zelf thuis met Diamant frituurolie!  Dit gerecht is erg leuk voor Koningsdag, de sweet oranje potato fries doen je denken aan Nederland en de mayonaise met een kick zijn de Argentijnse invloeden van Maxima. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Een aardappelgratin voor bij gebraad vlees zonder jus of ook heerlijk bij BBQ gerechten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, peper en zeezout. Het resultaat ziet er een beetje uit als gebakken aardappeltjes maar toch smaakt het heel anders. De buitenkant crispy en de binnenkant lekker zacht. Ik heb er een lekkere melange van bospaddenstoelen bij gebakken, wat uitstekend past bij deze tijd van het jaar. De verse salie geeft een heerlijke geur en smaak aan het gerecht.  Strooi er een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer eventueel met een blaadje salie. Mocht je er toch perse iets van vlees bij willen eten dan kan ik hierbij een malse biefstuk aanbevelen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik heb dit recept voor het eerst gegeten in een taverne op Kreta. In Zorbas Taverne van de familie Halabalakis. Yorgos raden mijn dit aan toen ik even genoeg had van rijst. En sinds ik dit gegeten heb, elk jaar als ik naar Kreta ga naar mijn 2de thuis het mooie plekje Analipsis is dit mijn favoriete versie van aardappels. Dankzij de hulp van mensen van de taverne heb ik geleerd dit gerecht succesvol klaar te maken voor vrienden hier in Nederland.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Ik maak het altijd in de wintermaanden. ik vind de geur van tartiflette die in de oven staat heerlijk, ik moet altijd denken aan mijn wintersportvakantie. En jij? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Pittige aardappelpuree van knoflook , smaakt lekker met gegrilde kipfilet en een groene salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Recept van mijn Engelse vriendin Jean. Al jaren een favoriet van mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden! Op deze manier krijg je altijd heerlijk knapperige aardappelen.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Tante Jo bakte zelfs nog op haar 80e verjaardag patat voor de visite. Wat was het geheim? Hard diamantvet! Het is bepalend voor de smaak van deze overheerlijke patat. Tante Jo moeten we al enige jaren missen maar haar patat maak ik nog regelmatig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mag bij geen enkel buffet ontbreken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Aardappelen uit de oven. Heel gemakkelijk bij een etentje want dan heb je je handen vrij voor andere dingen. De aardappelen zijn heerlijk krokant door de hieronder genoemde bereidingswijze. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Aardappelsalade is één van mijn favoriete salades. Nu het weer warmer wordt krijg ik er gelijk weer zin in. Ik heb al verschillende recepten van aardappelsalade op mijn pagina, maar deze wilde ik toch ook eens maken, zonder mayonaise. Ook dit vonden wij een hele lekkere salade. Ik werd voor dit recept geinspireerd door een recept uit Lecker, maar heb er een eigen draai aangegeven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits
Top