1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Stoofschotels
Kookboek "Stoofschotels"

Heerlijk gerecht bomvol smaken.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Nog een mega lekker stoofje, maar hele sukadelapjes. Heerlijk Oud Hollands gekruid vlees met een Franse twist. De malse lapjes vallen uit elkaar op het bord en de spekjes en de champignons die geven de saus een heerlijke twist. Echt een geweldig lekker herfst of winter recept. Snel te maken op een middag en laat dan maar gaan tot ze gaar zijn en de saus wat is ingekookt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Een stevige goulash met wild. Vol van smaken en met bijzondere ingrediënten zoals de St. Hubertus wildkruiden. Wildkruiden-st-hubertus Behalve deze vrij onbekende kruidenmelange heb ik ook een kruidenbitter in combinatie met een donker biertje gebruikt in deze wildgoulash. Allemaal heftige smaken die het erg goed doen bij de stevige wildsmaak. Even ter verduidelijking voor de mensen die nooit van St. Hubertus hebben gehoord; dit is de patroonheilige van de jacht.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Bijzonder lekkere Aziatische gekruide stoofpot van sukadelappen (of magere runderlappen zoals in het originele recept van Felix Wilbrink) met niet al te veel ingrediënten. Deze keer gemaakt in een hapjespan omdat ik niet zoveel vlees had voor mijn grote slowcooker. Het recept had ik al een tijdje staan maar nog niet gemaakt. Dit heerlijke stoofpotje gaat vanf nu zeker vaker gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Stoofpeertjes had ik al eens eerder met glühwein gemaakt maar dat was een rechttoe rechtaan Stoofpeertjes-in-gluhwein  Deze keer heb ik daar nog wat sinaasappel, Grand Marnier en specerijen zoals; kaneel, kruidnagel en steranijs aan toegevoegd. Zoveel heerlijke smaakjes dat je niet eens suiker hoeft toe te voegen Boen de sinaasappel wel goed schoon want na het stoven kun je die met schil en al opeten Gooi het sap zeker niet weg want dat is je glühwein, al is inmiddels de alcohol er natuurlijk wel uit …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Zwartzuur is een van oorsprong Indisch gerecht, dat traditioneel tijdens de kerstdagen gegeten werd met gekookte of gebakken aardappelen, groenten, peren en perziken op sap. Vele oudere Indische mensen kunnen zich de heerlijke smaak en geur herinneren. Helaas is het gerecht en de traditie in de vergetelheid geraakt, maar gezien het enthousiasme waarmee er over gesproken wordt een heerlijke traditie om weer in te voeren! "Zwartzuur is het gerecht dat Tante Kiep elke kerst klaarmaakt, en volgens haar "is het traditie dat dit recept alleen van moeder op dochter overgaat'; anders wordt het bitter als gal." Uit het boek Zwartzuur van Anneloes Timmerije." N.B. Deze tekst heb ik overgenomen van internet zie site bij "Leuke tips" Ik heb de kip in de slowcooker gemaakt en toen het klaar was overgedaan in de hapjespan. Beide bereidingen staan beschreven in dit recept. We vonden het heerlijk. Mijn man dacht in eerste instantie dat het lekker gaar gestoofd rundvlees was. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

In één van mijn oud recepten-plakboeken kwam ik het recept tegen van een familierecept "Pittig zoete Brabantse hachee". Het recept kwam uit een oude Tip Culinair. Het recpet trok me aan. De smaak was echt anders dan de hachee die ik normaal maak (volgens het recept van mijn moeder !). Het was ook weer eens leuk om een heel andere hachee te maken. En de "Brabantse" hachee smaakte heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Een collega van me vroeg me of ik een recept had van een ouderwetse jachtschotel met zilveruitjes. Dus dook ik in mijn recepten en alhoewel ik heel veel stoofpotten heb van rundvlees, varkensvlees, kip en wild, zat deze jachtschotel er niet tussen. Tijd dus om er eens een te maken. Ik kon me herinneren dat wij vroeger op onze bruiloft ook een jachtschotel hadden als tussengerecht maar die werd gemaakt met het bouillonvlees waar de soep van getrokken was, ook super lekker maar dat was hier nu niet de bedoeling. Ik heb nu deze jachtschotel gemaakt als stoofschotel  met runderriblappen. Het is een hoofdgerecht en erg lekker met aardappelpuree (eroverheen) en rode kool (of andere winterse groenten) voor erbij. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Een rijk gerecht vol amet heerlijke pepers. Op een reis naar Italië heb ik dit recept geleerd van een wijnmaker uit Toscane. Sindsdien groot liefhebber van dit gerecht. Peposo is een traditioneel sudderpot uit Toscane met lekker veel zwarte pepers. Super gemakkelijk om te maken maar ò zo lekker om te delen met vrienden of familie.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Verrukkelijke zachte kipdijfilets in een zalige - tomatensaus met spekreepjes, veel groenten en natuurlijk paddenstoelen. Heerlijk met een lekkere pasta en een groene salade. Ik heb hier en daar een beetje rondgestruind tussen mijn kookboeken en ben zelf tot dit recept gekomen. N.B. Maak de kip een dag tevoren klaar zodat de saus goed kan intrekken, dan is het nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Met het blikje 'Zwolsche stoof'  (van Jonnie Boer) dat ik nog steeds had staan, wilde ik deze keer weer eens iets anders maken dan de Zwolsche-stoof-van-jonnie-boer of de Bourgondische-runderstoof die ik er al eerder mee heb gemaakt. Toen ik even Internet checkte kwam ik dit recept tegen. Ik heb het een beetje aangepast en die versie zet ik hier neer …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas. De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek. Lekker met eigengemaakte Verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place en zelfgemaakt appelmoes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch
Top