1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Groenten
Kookboek "Groenten"

Gerechten uit De Essel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een maak je koelkast leeg gerecht. Zoetzuur en heel gezond, er komt geen vetten van past. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

Lekker bijgerecht in combinatie met andere Italiaanse gerechten. Lekker bij gestoofd lams en rundvlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Simpel maar succesvol …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik zocht iets om met de bloemkool te doen. Wit met een sausje is zo saai. Ik kwam en recept tegen wat ik aanpaaste. En....het was op voordat ik een mooie foto kon maken. Oh zo lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Dit recept vond ik op internet omdat ik mijn worteltjes wel weer eens op een andere manier wilde klaarmaken. We vonden dit echt lekker en daarom verschijnt het recept nu ook op Smulweb zodat ook anderen ervan kunnen genieten, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een lekkere variatie op de standaard witlof met ham en kaas is deze witlof met appel en brie, afgemaakt met tijm en walnoten en een beetje honing (die was ik deze keer vergeten, volgende keer beter) Echter zonder de honing was het sowieso ook al voor herhaling vatbaar Dit gerecht maakte deel uit van ons kerstdiner 2019. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'. Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen kunnen er wat van. Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor mezelf te onthouden  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Elk jaar met kerst als er wild op tafel komt maak ik rode kool. Dit jaar kwam ik een leuk recept van Nigella Lawson tegen en omdat het ook nog eens met cranberry's was vond ik het helemaal bij kerstmis en het wildseizoen passen. Bovendien kan een recept van Nigella nooit verkeerd uitpakken. Het werd dus een onderdeel van ons kerstdiner 2019. Maak deze rode kool gerust al een dag van te voren zodat deze de kans krijgt om te 'rijpen' want dat komt de smaak alleen maar ten goede. TIP: Gebruik gewoon een grote verse rode kool want wat er overblijft kun je makkelijk in bakjes invriezen, zo heb je altijd een warme 'eerste hulp bij koude winteravonden' bij de hand …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

DIT MOET JE E C H T uitproberen!!!!Heel lekker en apart bij een leuk diner. Maar kan natuurlijk ook gewoon als groenten worden serveert. Ik denk met een lekkere aardappelpuree. Hier hoeft dan niet eens vlees bij. Maar helemaal TOP bij een chique diner!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een zeer smaakvol indiaas bijgerecht, zowel geschikt voor de vegetarische keuken als goed te combineren bijvoorbeeld tandoori kip of vis (zie foto). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een lekkere bijgerecht van Aziatische kruiderij in combinatie met sperziebonen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Filippijns

Een recept uit Zuid - Afrika, die door de zwarte bevolking gegeten worden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is. Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst erbij.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

En zo heb je dan van een ander gerecht een halve spitskool over en dan moet je er wat mee. Dit gerecht viel bij ons goed in de smaak en was zó klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Met deze gerecht verkeer jij direct in hartje zomer. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top