1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Pasta
Kookboek "Pasta"

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe. Verder heb ik volkoren pasta (penne) gebruikt want het hele verdere schap van de pasta's was leeg. Met dank aan de hamsteraars die in deze Corona-crisis geen enkele rekening houden met andere mensen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Verrukkelijk!! Een TOP-recept. Voorgekookte groene asperges gerold in een plakje ham, kaas en daarna in lasagneblad. Overgoten met een saus van roomkaas, eieren en slagroom en gegratineerd met buffel-mozzarella. We hebben gesmuld!!!! Geen "slank" recept, maar dat hoeft toch ook niet altijd? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke romige pasta die altijd smaakt en snel op tafel staat. In tegenstelling tot de Italianen waar de pasta's als voorgerecht gegeten worden en juist minimaal qua ingrediënten zijn, eten wij pasta juist meer gevuld en als hoofdgerecht. Ieder zijn smaak zullen we maar zeggen. Niet echt Italiaans dus maar wel echt lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een variatie op Surinaamse bami, gewoon wat in de koelkast stond en op moest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Voor een dagje zonder vlees. Gemaakt voor ons vegetarische nichtje. Zelfs mijn man - die heel graag vlees eet - miste hierin het vlees niet. Lekker met gebakken paddenstoelen ernaast (zie tips). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze tomatensaus is een basissaus die niet alleen heerlijk is op pizza en pasta, maar ook bij hoofdgerechten zoals gehaktballen, gevulde groenten en eiergerechten. Kortom een universele saus voor vele doeleinden geschikt.  Een gedeelte van het recept heb ik uit een kookboek met authentieke Siciliaanse gerechten dat ik van mijn vakantie op dit heerlijke Italiaanse eiland heb meegebracht. Wat ik er nog extra aan heb toegevoegd  is het geheim dat Angèla (de eigenaresse van het agriturismo) me influisterde net voordat ik afscheid nam. nl. een flinke schep suiker want dat neemt het zurige van de tomaat weg. De saus kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren en als je echt veel teveel heb dan vries je een gedeelte in. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De rode wijn, de spekblokjes, de tomaten en kruiden zijn stuk voor stuk smaakmakers in dit stoofgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Lekker en snel hoofdgerecht. De garnalen (ik heb wokgarnalen gebruikt die zijn panklaar) zijn in een paar minuten gebakken. Met de saus kan niets mis gaan. In plaats van linguine of spaghetti zijn penne ook lekker met deze saus. Laat je verrassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eiermie met spinazie, taugé, gember en een pittig Spaans pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Tja, alweer een eenvoudig maar heel smakelijk gerecht uit het boek : Lekker eten en afvallen met Project Gezond. Je zou prei en courgette samen in een gerecht niet zo snel combineren ( volgens de makers van het boek), maar deze combinatie is gewoon perfect. Samen met de uitgebakken spekjes een lekkere pasta met een "eigenwijze" smaak.....   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te genieten en toch wat variatie in mijn menu heb. Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor een volgende keer. Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonarasaus maar dan met ham in plaats van spekjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Er stond een oeroud recept voorop Smulweb en dat werd door de redactie aangeprezen als de echte lasagne, maar was het niet. Kreeg er eigenlijk wel trek in, maar dan wel in mijn eigen versie. Wil je lekker smullen, geef hem een leuke Griekse twist mee en je waant jezelf al op zomervakantie. We hebben er gisterenavond van genoten. Dit is een ontzettend lekker hapje met een bite. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

700 gram groene asperges - 200 gram gerookte spekjes - 100 gram geraspte kaas - 400 gram pasta (penne) - 125 ml slankroom - 125 ml creme fraiche - zout - zwarte peper (versgemalen) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijke pasta salade met geroosterde paprika, mozzarella, tonijn en zongedroogde tomaten. Dit heeft mijn moeder uit een Frans tijdschrift Cuisine et Vins een gemaakt voor haar 50 jarig huwelijks feest. Wel heeft ze haar eigen hand erin gelegd. Het was een heerlijk onderdeel van een buffet tafel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Eigenlijk is dit ook weer een klassieke combinatie van smaken. Kip doet het net zo lekker met broccoli als met champignons en is nog gezond ook. Alleen heb ik hem lekker pittig gemaakt door extra veel knoflook te gebruiken. De ansjovis, zongedroogde tomaatjes en het snufje chilipoeder doen de rest, kortom een zee aan smaken en nog lekker romig ook. Pan op tafel, opscheppen, bord op schoot en WK kijken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit gerecht "oogt " niet zoals het smaakt en dat kreeg ik dan ook mooi onder mijn neus gewreven door mijn oudste kleindochter...8 jaar.      :  " Oma, het ziet er niet zo lekker uit ". Ik , wetende dat alle 4 de kleinkinderen graag broccoli en ook boursin lusten,  durfde dan toch de gok te wagen om het gerecht te maken. Alleen in de vorm van saus kenden 2 van de 4 dit nog niet. En op spaghetti verwacht een kind rode saus....Toch? De kinderen van onze dochter eten dit geregeld en zijn er zelfs  dol op.... dat was dus een winpuntje. Proeven moeten ze altijd ( ook thuis) en iets niet zo lekker vinden mág, maar het principe is , dat eten nooit  vies is. Moment supreme van proeven, want een klein schepje moest toch op het bord van onze oudste.... En jawel hoor al gauw positieve geluiden om meer...... en ach, dat het niet zo mooi oogt als het smaakt ligt bij de fotograaf in deze. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

In mijn achtertuin staan nog een paar dappere palmkolen. Zo leuk om in de winter te oogsten en te eten uit eigen tuin. Ze verkopen deze kool ook bij natuurvoedingswinkels en bij AH heb ik gelezen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top