1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Pasta
Kookboek "Pasta"

Echt een waanzinnig lekker pastarecept ! Kaneel in de pasta doet het bijzonder goed bij de frisse citroen en de tonijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Meestal als ik een wokgerecht bereid, grijp ik naar paprika, ui, cougette en taugé , een kipfileetje of gehakt met andere smaakmakers uiteraard. Niks mis mee natuurlijk. Juist daarom is deze winterse pittige pastinaakwok met biefstuk echt weer eens iets heel anders. Een winters smaakfeestje op je bord. Wij hebben er in elk geval heerlijk van gesmuld …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Tja, en de room om mee te koken vergeten in de koelkast helaas en wij ruim 200 km van huis op een camperplaats in de stromende regen. Ook de bloem om de saus voor dit gerecht mee te binden staat vergeten nog thuis in het keukenkastje.  Aan de slag dus om dit "debacle"op te heffen. In de voorraad gerommeld en hoera dat pakje kokosmelk kan de room wel vervangen en i.p.v bloem dan maar maizena. Uiteindelijk een uitstekende smakelijke saus . Teveel voor ons tweetjes, maar maandag smullen we met plezier de rest en dan met pasta. Italiaanse-kruidenmix-van-project-gezond …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze verrukkelijke en snelle kip ketjap is een recept van Familie over de kook. Het is een lange lijst van ingrediënten, maar het zijn gelukkig allemaal producten die iedereen wel in zijn keukenkastjes heeft staan. In het originele recept wordt ook een halve theelepel five spices poeder gebruikt.  Mijn man is daar geen liefhebber van dus heb ik dat achterwege gelaten, mijn eigen mix van groente gekozen en het gebakken ei en de seroendeng vervangen door wat kroepoek en zoetzure uitjes en augurkjes. De kiemgroente had ik over van een gisteren gemaakte saladeD https://www.smulweb.nl/recepten/1481373/Maaltijdsalade-warm-gerookte-zalm-enpittige-kiemgroentjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Eenvoudige en erg lekkere macaroni ovenschotel. Ook goed vooraf te maken en later op te warmen. Ideaal voor als je eters krijgt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een heerlijk gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe. Verder heb ik volkoren pasta (penne) gebruikt want het hele verdere schap van de pasta's was leeg. Met dank aan de hamsteraars die in deze Corona-crisis geen enkele rekening houden met andere mensen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Verrukkelijk!! Een TOP-recept. Voorgekookte groene asperges gerold in een plakje ham, kaas en daarna in lasagneblad. Overgoten met een saus van roomkaas, eieren en slagroom en gegratineerd met buffel-mozzarella. We hebben gesmuld!!!! Geen "slank" recept, maar dat hoeft toch ook niet altijd? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke romige pasta die altijd smaakt en snel op tafel staat. In tegenstelling tot de Italianen waar de pasta's als voorgerecht gegeten worden en juist minimaal qua ingrediënten zijn, eten wij pasta juist meer gevuld en als hoofdgerecht. Ieder zijn smaak zullen we maar zeggen. Niet echt Italiaans dus maar wel echt lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een variatie op Surinaamse bami, gewoon wat in de koelkast stond en op moest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Voor een dagje zonder vlees. Gemaakt voor ons vegetarische nichtje. Zelfs mijn man - die heel graag vlees eet - miste hierin het vlees niet. Lekker met gebakken paddenstoelen ernaast (zie tips). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze tomatensaus is een basissaus die niet alleen heerlijk is op pizza en pasta, maar ook bij hoofdgerechten zoals gehaktballen, gevulde groenten en eiergerechten. Kortom een universele saus voor vele doeleinden geschikt.  Een gedeelte van het recept heb ik uit een kookboek met authentieke Siciliaanse gerechten dat ik van mijn vakantie op dit heerlijke Italiaanse eiland heb meegebracht. Wat ik er nog extra aan heb toegevoegd  is het geheim dat Angèla (de eigenaresse van het agriturismo) me influisterde net voordat ik afscheid nam. nl. een flinke schep suiker want dat neemt het zurige van de tomaat weg. De saus kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren en als je echt veel teveel heb dan vries je een gedeelte in. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De rode wijn, de spekblokjes, de tomaten en kruiden zijn stuk voor stuk smaakmakers in dit stoofgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Lekker en snel hoofdgerecht. De garnalen (ik heb wokgarnalen gebruikt die zijn panklaar) zijn in een paar minuten gebakken. Met de saus kan niets mis gaan. In plaats van linguine of spaghetti zijn penne ook lekker met deze saus. Laat je verrassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eiermie met spinazie, taugé, gember en een pittig Spaans pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Tja, alweer een eenvoudig maar heel smakelijk gerecht uit het boek : Lekker eten en afvallen met Project Gezond. Je zou prei en courgette samen in een gerecht niet zo snel combineren ( volgens de makers van het boek), maar deze combinatie is gewoon perfect. Samen met de uitgebakken spekjes een lekkere pasta met een "eigenwijze" smaak.....   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te genieten en toch wat variatie in mijn menu heb. Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor een volgende keer. Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonarasaus maar dan met ham in plaats van spekjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top