1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees"

4 Ribkarbonades, 1 eetl. olie, 150 gr. spekblokjes, 1 bak champignons, 1 eetl. bloem, 2,5 dl. bouillon, 1/8 lt. creme fraiche, 2 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden bieslook, peper en zout naar smaak, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik hou van uitproberen, deze keer paneermeel van Tuc en gedroogde uitjes gemaakt. Ik vond ze erg goed gelukt en de ballen waren ook koud heerlijk en lekker stevig van structuur. Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

In de Zuid-Afrikaanse keuken word marmite in vele gerechten en koeken etc. verwerkt. Deze gerecht is zo een. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Deze krabbetjes zijn echt heerlijk en boter zacht en ik kan jou garanderen dat het recept precies kloppen qua ingrediënten en bereiding. Deze vlees gerecht is ook heel goed geschikt voor onder grill.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel. Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook een stukje meepikken TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Alleen als oma dit kan. 24kitchen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Toen ik dit recept op Bonapetit las was ik verkocht. Echt eens helemaal anders.Helaas  heb ik tot en met volgende week dinsdag het menu gepland en daarvoor de boodschappen al  in huis. Het zal dus pas woensdag worden eer we met deze ballen kunnen aanvallen. Natuurlijk komt er dan mijn eigen foto of foto's bij te staan. stroop, azijn, peperkoek zijn ingrediënten , die ook in het Limburgs Zoervleisj voorkomen en daar zijn we hier dol op. Zoervleisj en Knien in  't zoer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lemon pepper, pittig en hartig van smaak, verrassend lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Voor de mensen die dit niet kennen; dit is een gebraad van varkensvlees (ham of filet) dat licht wordt gepekeld en dan wordt gerookt en wat daardoor zijn typische smaak heeft. Neem een stuk van ongeveer 1 kilo. Het heeft verder geen kruiden meer nodig. Ik had zo'n stuk gebraad meegebracht en ik heb even gegoogeld om wat ideetjes op te doen voor een saus omdat ik dit gerecht nog niet eerder had gemaakt. De ingrediënten en de bereidingswijze heb ik verder zelf naar eigen inzicht aangepast. Dus een beetje van Internet en een beetje van mezelf zullen we maar zeggen. Al met al een gerecht om te onthouden en daarom dat ik het hier neerzet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Nu eens geen karbonades gebakken in de Koekenpan, maar lekker gemarineerd gebakken in de oven. Je hebt er geen omkijken naar.  Heerlijk bij een stamppotje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

En dit schreef Roy : Specaal voor de kids; Een Indisch vrouwtje heeft me dit recept ooit `ns toegestuurd. Tja...ik dacht ....nu gaat het gebeuren. Hollandse frikandellen op Indische wijze klaargemaakt. Dat kan dus nooit wat zijn. Toch maar eens gemaakt....(heel klein beetje aangepast) en ik moet eerlijk zeggen, het is verrassend lekker. Ik denk.....dat zeker de kinderen, deze frikandellen met smaak zullen eten en zeker geen frikandel meer willen hebben van een snackbar. Gewoon eens proberen. Echt héérlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Naar aanleiding van me stukje over troep waar waarschijnlijk heel veel mensen het niet mee eens zullen zijn , en gelukkig want smaken verschillen en valt idd niet over te twisten , deze ribs dus gegeten, oordeel zelf maar. van te voren klaar gemaakt , afgegrild op de dag zelf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Makkelijk te maken en voor weinig geld toverkarbonaden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan. Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) dus nog vaker op tafel komen. Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer). Bij het plaatsen van het recept was er een groot dilemma: Is het recept van oorsprong Indisch? Nederlands? Is het een Limburgs streekgerecht? Na wikken en wegen heb ik er dus maar een wereldgerecht van gemaakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld
Top