1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees"

Ooit jezelf afgevraagd hoe ze dat lekkere gehaktballen saus van de snackbar maken? Dit is die een. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Stap eens in de Aziatische keuken. Zo'n rijsttafel vol verschillende oosterse gerechten krijg je ook thuis voor elkaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Sukadelapjes, draadjesvlees, sudderlapjes het is maar hoe je het noemt. Volgens nostalgisch, oud en authentiek recept zoals mijn moeder ze vroeger al maakte, zoals ik ze nu maak en zoals mijn dochter ze ook al maakt. Van generatie op generatie worden zulke familie "geheimen" doorgegeven en het leuke is dat iedere generatie er wel weer zijn/haar eigen twist aan geeft. Dit is zo'n klassiek recept dat TE waardevol is om verloren te laten gaan …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen. Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Aanbakken in olie in koekenpan en je hebt een heerlijk stukje pittig vlees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Heel lekker en super gemakkelijk. De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven. Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is ook een van de heerlijke gerechten die we tijdens ons verblijf in het Siciliaanse agriturismo  -Le case del Merlo- kregen voorgezet. Met het blote oog kon je al bijna alle ingrediënten ontdekken. Het enige  -geheim-  was een goede basis tomatensaus en ook die was snel gevonden. Heb je de saus al klaar dan heb je dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan. Ik heb hier varkensfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook variëren met kalf, kip of kalkoen. Het beste snijd je de lapjes zelf want dan kun je ze lekker dun snijden (minder dan 1 cm) TIP: Door de dunne lapjes even door de bloem te halen en heel kort om en om te bakken droogt het vlees niet zo snel uit. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

4 Ribkarbonades, 1 eetl. olie, 150 gr. spekblokjes, 1 bak champignons, 1 eetl. bloem, 2,5 dl. bouillon, 1/8 lt. creme fraiche, 2 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden bieslook, peper en zout naar smaak, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik hou van uitproberen, deze keer paneermeel van Tuc en gedroogde uitjes gemaakt. Ik vond ze erg goed gelukt en de ballen waren ook koud heerlijk en lekker stevig van structuur. Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

In de Zuid-Afrikaanse keuken word marmite in vele gerechten en koeken etc. verwerkt. Deze gerecht is zo een. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Deze krabbetjes zijn echt heerlijk en boter zacht en ik kan jou garanderen dat het recept precies kloppen qua ingrediënten en bereiding. Deze vlees gerecht is ook heel goed geschikt voor onder grill.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel. Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook een stukje meepikken TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Alleen als oma dit kan. 24kitchen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Toen ik dit recept op Bonapetit las was ik verkocht. Echt eens helemaal anders.Helaas  heb ik tot en met volgende week dinsdag het menu gepland en daarvoor de boodschappen al  in huis. Het zal dus pas woensdag worden eer we met deze ballen kunnen aanvallen. Natuurlijk komt er dan mijn eigen foto of foto's bij te staan. stroop, azijn, peperkoek zijn ingrediënten , die ook in het Limburgs Zoervleisj voorkomen en daar zijn we hier dol op. Zoervleisj en Knien in  't zoer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lemon pepper, pittig en hartig van smaak, verrassend lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Voor de mensen die dit niet kennen; dit is een gebraad van varkensvlees (ham of filet) dat licht wordt gepekeld en dan wordt gerookt en wat daardoor zijn typische smaak heeft. Neem een stuk van ongeveer 1 kilo. Het heeft verder geen kruiden meer nodig. Ik had zo'n stuk gebraad meegebracht en ik heb even gegoogeld om wat ideetjes op te doen voor een saus omdat ik dit gerecht nog niet eerder had gemaakt. De ingrediënten en de bereidingswijze heb ik verder zelf naar eigen inzicht aangepast. Dus een beetje van Internet en een beetje van mezelf zullen we maar zeggen. Al met al een gerecht om te onthouden en daarom dat ik het hier neerzet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Nu eens geen karbonades gebakken in de Koekenpan, maar lekker gemarineerd gebakken in de oven. Je hebt er geen omkijken naar.  Heerlijk bij een stamppotje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch
Top