Een heerlijke saus met evenzo lekkere balletjes. Heel goed om al een dag van te voren te maken. De dag zelf hoef je dan alleen maar even rijst te koken en een salade te maken.
TIP: Je kunt hier heel goed een glutenvrij gerecht van maken als je glutenvrij paneermeel neemt. Ik gebruik ook vaak een paar sneetjes glutenvrij brood of een glutenvrij broodje wat ik rooster en maak daar dan paneermeel van. Ook kun je op de ouderwetse manier 2 (glutenvrije) beschuiten fijnwrijven. …
Lees verder »
Als liefhebber van gehaktballen en sauzen kwam ik deze tegen Niet mijn recept, maar van een chefkok met Antilliaanse roots en iets aangepast. Echt weer een ander hemels balletje gehakt in een heerlijk prutje. De smaak is verrassend, je kunt er ook mini-borrelballetjes van maken, ook erg lekker. Dit is voldoende voor 4 personen. …
Lees verder »
Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot. …
Lees verder »
Tja, en de room om mee te koken vergeten in de koelkast helaas en wij ruim 200 km van huis op een camperplaats in de stromende regen. Ook de bloem om de saus voor dit gerecht mee te binden staat vergeten nog thuis in het keukenkastje. Aan de slag dus om dit "debacle"op te heffen.
In de voorraad gerommeld en hoera dat pakje kokosmelk kan de room wel vervangen en i.p.v bloem dan maar maizena.
Uiteindelijk een uitstekende smakelijke saus . Teveel voor ons tweetjes, maar maandag smullen we met plezier de rest en dan met pasta.
Italiaanse-kruidenmix-van-project-gezond …
Lees verder »
Sukadelapjes, draadjesvlees, sudderlapjes het is maar hoe je het noemt. Volgens nostalgisch, oud en authentiek recept zoals mijn moeder ze vroeger al maakte, zoals ik ze nu maak en zoals mijn dochter ze ook al maakt.
Van generatie op generatie worden zulke familie "geheimen" doorgegeven en het leuke is dat iedere generatie er wel weer zijn/haar eigen twist aan geeft. Dit is zo'n klassiek recept dat TE waardevol is om verloren te laten gaan …
Lees verder »
Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …
Lees verder »
Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen.
Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak. …
Lees verder »
Heel lekker en super gemakkelijk.
De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven.
Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen! …
Lees verder »
Dit is ook een van de heerlijke gerechten die we tijdens ons verblijf in het Siciliaanse agriturismo -Le case del Merlo- kregen voorgezet. Met het blote oog kon je al bijna alle ingrediënten ontdekken. Het enige -geheim- was een goede basis tomatensaus en ook die was snel gevonden. Heb je de saus al klaar dan heb je dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan.
Ik heb hier varkensfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook variëren met kalf, kip of kalkoen. Het beste snijd je de lapjes zelf want dan kun je ze lekker dun snijden (minder dan 1 cm)
TIP: Door de dunne lapjes even door de bloem te halen en heel kort om en om te bakken droogt het vlees niet zo snel uit.
Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus …
Lees verder »
Ik hou van uitproberen, deze keer paneermeel van Tuc en gedroogde uitjes gemaakt. Ik vond ze erg goed gelukt en de ballen waren ook koud heerlijk en lekker stevig van structuur. Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs. …
Lees verder »
Deze krabbetjes zijn echt heerlijk en boter zacht en ik kan jou garanderen dat het recept precies kloppen qua ingrediënten en bereiding. Deze vlees gerecht is ook heel goed geschikt voor onder grill. …
Lees verder »
Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze frikandellenvlaai (taart) is eigenlijk gewoon een groot broodje frikandel.
Mijn zoon maakte deze met carnaval voor zijn vrienden en ik mocht ook een stukje meepikken
TIP: Je kunt deze vlaai (taart) ook 'speciaal' maken door hem op te leuken met fijngesneden (rauwe) ui, mayonaise en curry. …
Lees verder »
Toen ik dit recept op Bonapetit las was ik verkocht. Echt eens helemaal anders.Helaas heb ik tot en met volgende week dinsdag het menu gepland en daarvoor de boodschappen al in huis. Het zal dus pas woensdag worden eer we met deze ballen kunnen aanvallen. Natuurlijk komt er dan mijn eigen foto of foto's bij te staan. stroop, azijn, peperkoek zijn ingrediënten , die ook in het Limburgs Zoervleisj voorkomen en daar zijn we hier dol op. Zoervleisj en Knien in 't zoer. …
Lees verder »