1. Home
  2. Community
  3. ArualB
  4. Kookboek Koek en cake
Kookboek "Koek en cake"

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze kruicake is heel gemakkelijk te maken en kan niet mislukken. Alle ingediënten door elkaar mengen, in een cakevorm en bakken maar. De  kruidkoek is al lekker als je hem nog een beetje wrm aansnijdt, maar na een paar dagen misschien nog lekkerder omdat de smaken dan nog meer zijn doorgedrongen. Wij hebben dat deze keer niet gered want de koek was al op. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Mijn oude , nee beter : "Mijn ex- bodyshape instructrische eet geheel veganistisch. Op Instagram post ze recepten als Veganiciousnl.  Vandaag heb ik dit recept gemaakt en ik moet zeggen .... Geweldig lekker. Het is appelgebak , dat niét kan mislukken. Een heel andere wijze van bereiden , zoals wij dat kennen en toch de smaak van appeltaart. Ik heb permissie gekregen haar recept hier op Smulweb te posten. Als het gebak uit de oven komt is het schepbaar en erg lekker lauwwarm  met eventueel wat slagroom en een bolletjes ijs. Je kunt het gebak ook in de vorm laten "overnachten " tot de volgende dag en er vierkante stukjes van snijden. Dan zou het nóg lekkerder zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Bulgaars

Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ook deze lekkere knapperige kokoskoekjes waren één van de soorten koekjes die ik dit jaar maakte voor mijn kerstzakjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het basisrecept voor deze crumble heb ik van 'Rutger bakt'. Maar omdat ik in deze tijd van het jaar speculaaskruiden (of koekkruiden) nog lekkerder vind dan gewoon kaneel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Lekker met enkele pepernoten erop of verkruimel wat pepernoten en strooi ze er dan overheen TIP: Als je geen pepernoten hebt kun je ook speculaas gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Appel en speculaas zijn lekker samen. Ik gebruikte speculaasjes om een bodem te maken. De cake is gebakken in de airfryer, maar kan natuurlijk ook in de oven. Het origineel is te vinden op http://anjasfoodblog.nl/2016/03/20/appelcake-met-speculaasbodem/ Neem zeker eens een kijkje op de website voor nog meer inspiratie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Een heerlijk basisrecept voor ontbijtkoek!Tevens het recept voor een ontbijtkoek met gember en appel ,met boerenjongens of met anijs en muisjes.De Koek wel 2 dagen voor gebruik bakken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze cake is met géén andere cake te vergelijken. De cake is op basis van geraspte appel, bloem, ei , walnoten, kaneel, rozijnen  en slechts 50 gram roomboter en zoals in de titel al staat : zonder toegevoegde suikers en toch lekker zoet met de smaak van kaneel . De cake is compact van structuur en heeft daardoor een mooie stevige  bite. Kortom deze cake is verrukkelijk. Veel werk heb je er trouwens niet aan, want het deeg zit binnen 10 minuten in de vorm. In het weekmenu van week 4 van uit het boek :  Afvallen met gezond en vooral lekker eten van Project Gezond mogen we deze week zelfs 3x een stuk van deze cake genieten.... Lucky us..... https://www.smulweb.nl/recepten/1475865/Pure-appel-perenmoes-met-kaneel-en-citroen-van-pg …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Caramel shortbread, millionaire's shortbread, what's in a name?! Feit is dat dit een heerlijk gebakje is waar je niet vanaf kunt blijven! Een brosse koekbodem, romige dulche de leche (die je zelf maakt!) en een knapperige chocoladelaag. Dat zegt al genoeg toch? Proberen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Havermoutkoekjes …  Lees verder »

Heerlijke boterkoek a la Fred van beroep brood/banketbakker geweest …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ken je die heerlijke moist blauwe bessen muffins van Starbucks en Bakker Bart? Ik kreeg het dus nooit voor elkaar deze na te maken, totdat ik het recept uit Donna Hay probeerde! Ik heb het recept aangepast, wat suiker, extra zure room en een vleugje kaneel toegevoegd om deze blauwe bessen muffins nóg lekkerder te maken.Het is eigenlijk een heel makkelijk recept, met producten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Je mixt de natte ingrediënten, de droge ingrediënten en voegt ze samen. Het beslag moet je zo kort mogelijk mixen om de luchtigheid te bewaren, daarom gebruik ik altijd een spatel om de ingrediënten samen te voegen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Het recept voor dit heerlijke speculaas taartje stond in een bijlage bij Libelle ergens in de jaren 70. Daarna heb ik al veel recepten van gevulde speculaas uitgeprobeerd, maar dit recept blijft favoriet. Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had. Allebei de soorten zijn natuurlijk te gebruiken. Lekker met Sinterklaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept van arretjescake met koffie en truffelpepernoten is precies wat je nodig hebt met Sinterklaas. Je kunt het een dag van te voren maken en is super makkelijk en snel klaar. Laat dat heerlijk avondje maar komen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Arretjescake is een Nederlandse cake met eieren, suiker, boter, cacao en koekjes. Onweerstaanbaar lekker en weet je wat nog meer fijn is? Hij hoeft de oven niet in!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik kreeg iemand op de koffie en die wilde ik verrassen met verse wafels met aardbeien en blauwe bessen. Dus snel naar de winkel om een pak wafelmix te halen. Laat de enige supermarkt die we in ons dorp hebben die nou net NIET hebben. Toen ben ik dus maar zelf aan de slag gegaan en heb met behulp van enkele recepten van internet mijn eigen basisrecept voor wafels ontworpen Een ding is zeker, de volgende keer heb ik echt geen pak kant en klaar meer nodig want alle ingrediënten heb ik zelf al in huis en is het net zo makkelijk om het zelf te maken. De aangegeven hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 15 wafels.   TIP: Ik heb hiervoor mijn zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt no waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes maar je kunt ook gewoon (basterd)suiker met daarbij een zakje vanillesuiker gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Een recept uit 1914-1918.Tijdens wereldoorlog 1 zeiden onze (over) grootmoeders; Waarom hebben we niet altijd aardappelcake gegeten? Verrukkelijker dan dit kan een cake toch niet smaken. Maar toen de oorlog voorbij was, raakte het recept vergeten. Hier is het weer: om de herinnering eraan op te halen en na te gaan of de cake inderdaad zo lekker was. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Wat is dit een lekkere cake ! Door de appeltjes vooraf te karamelliseren komt er een hele andere smaak aan de cake dan wanneer je gewone rauwe appelstukjes door de cake doet. Echt een verrukkelijke cake. (Het recept van de gekaramelliseerde appeltjes komt van RutgerBakt) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top