1. Home
  2. Community
  3. Anton1953
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Pittig, anders en vrij snel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Er waren haricots verts overgebleven en tomaten die op moesten. Bovendien hadden we echt zin in een beetje pittige maaltijd. Zo ontstond dit lekkere gehaktpannetje met sperziebonen (haricots verts). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Op internet zocht ik naar een recept van een Curry Madras , zodat ik eindelijk de Curry Madraskruiden van Jonnie Boer ( die ik enkele weken geleden had aangeschaft ) eens  kon gebruiken. Veel curry's worden met sperzieboontjes geserveerd, maar ik had nog een flink stuk courgette liggen en heb dat als extra groente toegevoegd. Zal er wel niet echt in thuis horen. Ik had nog 100 ml kokosmelk in de diepvries liggen, maar ik vind toch, dat  de kwaliteit wat minder wordt. Met de toevoeging van 100  gram Griekse Yoghurt werd het toch een romiger geheel en een heerlijk smul gerecht.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Eerder maakte ik een rendang met rundvlees . De rendang van Project Gezond.  Het was de eerste keer, dat ik iets maakte met kokosmelk.  Een gokje dus , omdat manlief een aversie heeft tegen kokos. Echter gelukkig pakte dat aardig goed uit . Wellicht omdat kokosmelk helemaal niet naar kokos smaakt Deze versie met kip van Smaakmenutie leek me wel wat. https://www.smulweb.nl/recepten/1471653/Makkelijke-rendang-van-project-gezond   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Als wij gasten krijgen maakik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker. Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Er zijn van die landen in de wereld waarover je pas na gaat denken wanneer je er mee te maken krijgt. De Filipijnen in Zuidoost-Azië is zo een land. Ik herinnerde me een aflevering van Planet food die ik laatst gezien had op Travel Channel. Zij bereidden Kip Adobo. Een veel gegeten gerecht op De Filipijnen, waar rijst het hoofdbestanddeel vormt van iedere maaltijd. Vooral de combinatie van de ingrediënten trok me aan én de enorme simpelheid waarmee het recept wordt gemaakt. Dit en andere recepten en verhalen is ook te vinden op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Filippijns

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

5 eieren 1 ui 1 teentje knoflook 1 theelepel peper 1 rode paprika 50 gram gepelde garnalen 75 gram champignons 1 theelepel zout 1 eetlepel suiker 100 gram kipfilet Voor saus: 1 eetlepel tomatensaus 1 eetlepel tapiocameel 200 ml water 1 gesneden prei (alleen witte deel) 2 teentje knoflook (fijngesneden) 1 rode paprika (gesneden) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekker met een verjaardag of op een buffet. Recept van mijn moeder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk kipgerecht met een heerlijke smaaksensatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Bratwurst met uiensaus en rösti, tijdens de wintersport eet je het op de berg. Maak het nu ook thuis met mijn recept!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Traditioneel gerecht: Blote billetjes in het gras. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke pittige stamppot. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze ovenschotel met zuurkool, kleine blokjes appel, rundergehakt, spekjes en creme fraiche is heerlijk. De crème fraîche zorgt voor een heerlijke romige zuurkool. Ik hou zelf niet van die hele zure zuurkool dus heb ik er wat honing door gedaan. Wil je liever een zure zuurkool laat de honing dan weg. Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken en de volgende dag in de oven lekker goudruin bakken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heel apart en lekker! Gewoon is proberen! En laat het me weten wat je er van vindt!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top