1. Home
  2. Community
  3. Anton1953
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijk kipgerecht met een heerlijke smaaksensatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Bratwurst met uiensaus en rösti, tijdens de wintersport eet je het op de berg. Maak het nu ook thuis met mijn recept!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Traditioneel gerecht: Blote billetjes in het gras. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke pittige stamppot. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze ovenschotel met zuurkool, kleine blokjes appel, rundergehakt, spekjes en creme fraiche is heerlijk. De crème fraîche zorgt voor een heerlijke romige zuurkool. Ik hou zelf niet van die hele zure zuurkool dus heb ik er wat honing door gedaan. Wil je liever een zure zuurkool laat de honing dan weg. Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken en de volgende dag in de oven lekker goudruin bakken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heel apart en lekker! Gewoon is proberen! En laat het me weten wat je er van vindt!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor het eerst gegeten op Curacao uit nieuwsgierigheid, maar wat was dit heerlijk! Uiteraard wilde de kok het recept niet weggeven, dus heb ik hem zelf zo goed mogelijk na proberen te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Antiliaans

Zuurkoolovenschotel is de maaltijd voor een koude avond om met het hele gezin van te genieten. De klassieke combinatie met zuurkool is kerrie. Heerlijk, maar ik doe het net even iets anders. Ik gebruik het Indiase kruiden mengsel garam massala. Garam massala is een soort kerrie maar er zitten ook nog andere specerijen is zoals kaneel en zwarte peper. Hierdoor wordt het een mengsel met warme kruiden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Zo lust iedereen toch spruitjes? Lekker Aziatisch door de gemarineerde speklapjes (marinade-tijd plm. 30 minuten). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De lekkerste recepten ontstaan vaak zomaar spontaan, of soms uit nood, zoals dit recept dus. Het is min of meer gewoon een combinatie van 2 al bestaande recepten. Hachee en stamppotten maak ik vaak voor meerdere dagen tegelijk omdat deze allebei heel goed in de magnetron opgewarmd kunnen worden. Maar toen mijn magnetron plotseling stuk bleek te zijn moest ik iets anders bedenken, want hachee opwarmen in een pannetje is nog niet zo'n probleem maar voor stamppot vond ik dit niet zo'n goed idee. Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier niet eens 2 dagen achter elkaar hetzelfde gerecht hoeft te eten, en de smaken zijn er in ieder geval niet minder om. Mijn creatieve brein bedacht toen deze oplossing.  Ik herinnerde me namelijk dat ik ooit eens in een ver verleden in een restaurantje in Luxemburg een gegratineerd ovenschoteltje met boerenkool heb gegeten wat ik toen errug lekker vond Onderaan in de ovenschotel doe je dus de hachee en daarbovenop de stamppot, afgedekt met een laagje pittig geraspte oude kaas. Mocht je liever geen kaas gebruiken dan kun je er ook voor kiezen om als laatste een laagje paneermeel met enkele klontjes boter te gebruiken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het beste van twee werelden; Hollandse Zuurkool en Shoarma uit het Midden-Oosten. Samen in een ovenschaal onder een smeuig laagje aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Sperziebonen in pindasaus zijn erg lekker. Hiervan staat een recept op mijn pagina. Maar ook de bruine bonen in pindasaus zijn heerlijk. Echt een lekkere avondmaaltijd als je niet veel rijd hebt. In plaats van de paprika en prei kun je heel goed (nog sneller) een zak roerbakgroenten gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Eens wat anders dan de standaard , lekker buikspek ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is een traditioneel Dublins recept, dat op zaterdagavond gegeten wordt. Soms worden schijfjes appel toegevoegd, soms wordt appelcider gebruikt in plaats van bouillon. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

Super lekker met bloemkoolrijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een superlekker zaterdag's gehaktprutje voor op een Italiaanse bol. Voor de lunch (ieder een broodje) of als hoofdgerecht (ieder twee broodjes) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans
Top