1. Home
  2. Community
  3. Alytv
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Slechts een gouden tip; deze taart moet je ooit eens hebben geproefd!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker bijgerecht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

-Gelezen in een blad van de biologische winkel en het lijkt me erg lekker (ik gebruik tegenwoordig vaak koriander, zo`n lekker kruid). Ik wil het zelf met Oud en Nieuw gaan proberen dus daarom hier neergezet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze keer eens heel veel zin om weer eens koekjes te bakken en kon niet direct een keuze maken. Basisrecept van zandtaartdeeg geeft heel veel mogelijkheden, dus kwam ik uit op 5 verschillende soorten hele lekkere roomboterkoekjes. Voor elk wat wils dus......! En als het lukt blijven de koekjes in een gesloten trommel zeker 2 - 3 weken heel lekker! De hoeveelheid deeg is genoeg voor plm. 70 kleine koekjes. Maak je grotere dan zijn het er natuurlijk minder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een zeer makkelijke en lekkere panna cotta die je als nagerecht kunt maken. …  Lees verder »

Portobello met een mascarponevulling en een zalm 'dakje'. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

  Super-fastfood! Knapperig van buiten, smeuïg en kruidig van binnen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Lekker Thais borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze Flamkuchen kun je ook maken in de Pizzarette. Met de Pizzarette maakt iedereen zélf zijn eigen mini-pizza's, gewoon aan tafel! Midden op tafel staat de speciale Italiaanse pizza-oven met zijn echte terracotta koepel. Zet daar omheen de pizzabodems en alle ingrediënten voor een Margarita, een Quatro Formaggio, een vegetarische pizza of een eigen combinatie van je favoriete ingrediënten. Hier vind je meer info en kun je er een bestellen: http://www.pizzarette.com/nl/waar-te-koop-2/   …  Lees verder »

HavermoutkoekjesDit koekje is gaat er altijd wel in,en de kinderen zijn er dol op. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze merengue-taart met passievrucht en kokos liet me het water in de mond lopen! Gespot bij Heel Holland Bakt, de uitzending van zondag 14 september 2014. Het is even werk, maar het resultaat is prachtig.  …  Lees verder »

Na flink testen met ingredienten en mijn favoriete likeur is dit mijn superrecept voor heerlijke bonbons. Met een vleugje Licor 43. In dit recept met een vulling van melk/pure chocolade en omhulsel van pure en van witte chocolade. Kies hierin je eigen favoriet! …  Lees verder »

Dulce de leche betekent in het spaans:" snoepje van melk" en is een karamel-achtige zoetigheid, het is populair in heel Latijns-Amerika. Ze eten het op brood, maken er ijs van, gebruiken het in gebak, pudding etc. De combinatie met chocolade is erg populair.Het verschil met karamel is, dat karamel gemaakt wordt van verhitte suiker en plakkerig is.Dulce de leche wordt gemaakt van melk en suiker, het is net zo zoet als karamel, maar niet zo kleverig en heeft meer een zachte en soepele smaak. Er gaat een verhaal over het ontstaan van dulce de leche, dat een vrouw melk met suiker aan het opwarmen was en er op de deur geklopt werd en zij haar hele pannetje met melk vergat. Toen ze terug kwam was het verbrand en veranderd in een bruine stroop, Dulce de leche! …  Lees verder »

Als ik vroeger bij mijn ouders mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd voor dit gerecht! Nog steeds maakt mijn moeder dit regelmatig en nu ik het recept hebt komt het ook bij mij thuis op tafel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Lamsgehakt met abrikozen, tijm, oregano en aubergine …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Rosti rondjes iedereen kent ze wel uit zo een diepvries zak. Maak ze eens zelf want die zijn zoveel lekkerder, niet papperig, maar crispy, krokant. Een beter recept kan ik niet bedenken. Deze zijn super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top