1. Home
  2. Community
  3. Alie82
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Omdat broccolli zonder extra smaakmakers mij niet echt bevalt en ik toch graag genoeg van die megagezonde groente binnen wil krijgen, staat broccollisoep bij ons geregeld op het menu. Aangezien ik van pittig houdt, heb ik voor de verandering wat rode peper toegevoegd. …  Lees verder »

Haal het zonnige zuiden in huis met deze overheerlijke en snel te bereiden tapanade. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine. Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt. Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas. Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken. We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Deze lekkere muffins heb ik gemaakt van o.a. met gemalen amandelen en amaretto (mag ook amandelaroma zijn). Ook heb ik  kleine stukjes amandelspijs door het deeg gedaan. Versierd met een amarettini en wat poedersuiker. Snel klaar en lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Deze kippenbouten met rozemarijnjus uit zijn een heerlijke traktatie voor het hele gezin. Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Echt een vakantierecept. Snel klaar en smullen maar. Ik heb hier wel koelverse ravioli gebruikt. Je kunt voor ditzelfde recept natuulijk ook tortelini gebruiken of de saus lekker over een andere pastasoort doen. Allemaal lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De buurvrouw kwam voor advies wat te koken voor haar engelse vrienden. bangers & mash natuurlijk! , maar dan wel goed  want je wil niet voor l.. staan de enige aardappel purree die ik zelf maak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijk carbonara recept uit het noordoosten van italie. ik maak ze het liefst met gehakt, maar met ham gaat ook, hiervan krijg je een sterkere meer rokerige smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als mij gevraagd wordt wat mijn lievelingseten is antwoordt ik altijd: Mijn moeders pastasalade. De salade is supermakkelijk om te maken en is enorm lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

- …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Broodpudding. Ik heb erover gehoord in 'Heel Holland bakt' van omroep Max, en ik heb er een haalbaar kinderrecept van gemaakt. Pudding van brood, dat klinkt eh... vreemd. Maar het smaakt dus als een gebakje zo lekker, echt heerlijk! Op www.plazapatatta.nl kan je bij elke stap een foto zien, zodat ook kinderen dit gerecht zelfstandig kunnen maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 perziken (vers of uit blik in partjes) 1 eetlepel rozemarijn (of tijm fijngehakt) 1 eetlepel citroensap 2 eieren 2 eetlepels honing 50 g bloem 150 g Griekse yoghurt 100 ml sinaasappelsap 2 eetlepels vloeibare margarine poedersuiker uit strooibus …  Lees verder »

Bewaar de ontbijtcake in de koelkast (blijft 4-5 dagen goed) en neem elke dag een plak als ontbijt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands
Top