1. Home
  2. Community
  3. Aliandria65
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Voor Aioli mag je me wakker maken. Helemaal als die zelf gemaakt is. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

De voedingsmiddelen industrie bederft ons onder kookgemak. Nog even en niemand weet meer wat dat is: koken. De mayonaise is hier een duidelijk voorbeeld van. Houd de oefeningen vol en maak bij gelegenheid eens deze "huisgekookte" verse mayonaise …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker op stokbrood. Past goed op een buffet. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

50 gr boter * 1 ei * 1 zakje gedroogde gist * 450 gr bloem * 0.5 theel zout * 3 theel speculaaskruiden * 50 gr suiker * 75 gr rozijnen * 0.25 l lauwwarme melk * VOOR DE VERSIERING: 75 gr bloem * 2 el zonnebloemolie * 1 losgeklopt ei * 4 el melk * 75 gr suiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Nog zo een topper van een recept, naast de gestoomde buikspek (Dongpo) is dit ook een favoriet mede omdat je het warm bij je rijst kunt eten maar ook koud op bv een lotusbroodje (chinees stoombroodje) het is erg lekker met Hoisin saus en super makkelijk te maken, Wel moet je avond vantevoren al beginnen met marineren!!! Vooral het krokante vel is zoooo lekker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Niet het meest mooie gerecht om te zien maar de smaak is fantastisch! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Een heerlijk en feestelijk gerecht,niet vlug klaar, maar de moeite waard …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Lekker bijgerecht voor je kerstdiner …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekkere sesamkoekjes overgoten met honing.....heel krokant en gemakkelijk te maken..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Lekker pastijtje maar dan in het indonesisch. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies naar recept van Ruth Wakefield …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Authentieke Vietnamese Loempia`s …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Bloemkool, maar dan net weer even anders. Probeer dit recept ook eens; een verrassing........  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Maak deze paascracker eens zelf! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Rijstvelletjes gevuld met vlees en groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Verslavende hete zoete chili"jam" verrukkelijk; bij koud vlees,kaas, springrolls etc. Voor ca. 6 potten van 2,5 dl. (ook een leuk cadeautje!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Kom dat zien, een vleermuis met een tajine.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een oorspronkelijk recept uit marokko voor tajine met gehaktballetjes... hij was indrukwekkend, erg lekker en de bereiding is snel en eenvoudig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top