1. Home
  2. Community
  3. 63Hamliw
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke pasta en erg gezond! Ik maak dit gerecht regelmatig en je kan veel variëren met verschillende paddestoelen en kruiden. Ook kan de zalm makkelijk vervangen worden door uitgebakken spekjes of gehakt. …  Lees verder »

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Een heerlijk vis-ovenschotel geinspireerd op een recept van Willeke. Mijn dank hiervoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 eetlepels olijfolie; 4 ansjovisfilets, fijngehakt; 1 rode ui, in dunne partjes gesneden; 1 eetlepel verse thijm; 200 g paprika gesneden; 500 g pangasiusfilet of andere stevige witvis, in blokjes gesneden; 1 mespuntje chilipoeder; zout en peper; 1 dl witte wijn; 12 groene olijven, gehalveerd; 2 eetlepels kappertjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

2 eetlepels kappertjes 200 g paprika gesneden 500 g pangasiusfilet of andere stevige witvis, in blokjes gesneden 1 mespuntje chilipoeder zout en peper 1 dl witte wijn 12 groene olijven, gehalveerd 2 eetlepels olijfolie 4 ansjovisfilets, fijngehakt 1 rode ui, in dunne partjes gesneden 1 eetlepel verse tijm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

4 pangasiusfilets, 1 sjalotje 1 teentje look, 1 el tomatenpuree, 1 el olijfolie, paneermeel, geraspte kaas, 1 thl oregano, beetje basilicum, peper zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Bruschetta is typisch Italiaans. Het is niets anders dan een topping en die kun je op je brood of toast doet. Veelal is het verse tomaat, knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden. Deze is iets anders en wel omdat ik vond dat deze perfect bij verse vis past. Ik had spartelverse Kabeljauw filets en heb daar deze heerlijke- en gezonde vismaaltijd mee gemaakt. Je kan het eten met vers brood of vers gebakken baby kriel als bijgerecht. Dit is ruim voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Heerlijk receptje, waardoor de aardbeien nog zoeter smaken. En alweer een van de reeds lange tijd geprezen Jamie O. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Erg simpel nagerecht wat ik heb gebaseerd op dit nagerecht: http://www.smulweb.nl/recepten/1363048/Gevulde-appels-met-stroopwafel-en-mascarpone. Niet helemaal van mezelf dus maar vond het een lekkere combinatie. …  Lees verder »

Dit nagerecht is heel goed voor te bereiden. Kan een paar uur voordat je gaat eten. Gemakkelijk als je gasten krijgt. Ik heb dit nagerecht gemaakt voor vrienden. De combinatie van mango met aardbeien is verrukkelijk. Eerst heb ik het gemaakt volgens een recept, maar dat beviel me niet echt. Te ingewikkeld en toch niet de smaak die ik wilde. Daarna zelf aan het experimenteren gegaan. Het geheel veel eenvoudiger gemaakt en het smaakt veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Nagerecht. Handig al een dag tevoren voor te bereiden. Ziet er zeer feestelijk uit. …  Lees verder »

Alsof er een engeltje over je tong .......... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Deze taart is echt GODDELIJK! Een paar weekjes terug was ik jarig en ik wilde een lekkere taart maken  Ik kwam toen op het idee om een cheesecake met karamel en bastogne bodem te maken. Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het echt niet! Wel is het aan te raden om de €karamel' een dagje van te voren te maken, dan heb je dat in ieder geval al achter de rug. Ik ben absoluut geen bakwonder en ik kan deze hele lekkere taart ook maken! De taart viel trouwens heel goed in de smaak! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Quiches en hartige taarten zijn wel een van mijn favorieten. Met een beetje fantasie tover ik elke keer wel weer iets lekkers in elkaar. Deze is echter uitzonderlijk lekker. Niet zo verwonderlijk want  natuurlijk zijn de ingrediënten ook wel aan elkaar gewaagd. Voor mij dus een reden om hem hier te plaatsen. Dan kan ik hem zelf tenminste ook niet meer vergeten Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Italiaanse groentesoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk romig sausje voor over een vruchtensalade. als je dit sausje geproefd hebt dan eet je je vruchtensalade nooit meer zonder! …  Lees verder »

Tiramisu, deze keer niet het geijkte nagerecht maar als taart gemaakt. Echt een verrukkelijke taart die je bij de koffie maar natuurlijk ook als nagerecht kunt serveren. De taart blijft stevig en is ook na twee dagen nog lekker! Dus ook heel goed vooraf te maken voor een feestje. Ik heb de taart afgelopen donderdag voor ons Kaffeeteam in het bejaardentehuis. De taart vloog weer weg. De senioren in het tehuis waar wij als vrijwilliger werken zijn dol op zachte taarten met een beetje alcohol. Natuurlijk hebben we zelf ook een stuk geproefd (altijd even vooraf, voordat de mensen binnenkomen bij een kopje koffie). Echt heerlijk.! In de bodem is een ei gebruikt, de bovenlaag is zonder eieren gemaakt. Voor wie geen eitwit mag laat de bodem gewoon liggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke toetje werd door een vriendin gemaakt ter gelegeneheid van een gezamenlijke vriendenmaaltijd met oud en nieuw. Na het bereiden is een wachttijd van minimaal 4 uur vereist. Feestelijk en lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top