Gehaktballen zoals mijn vader ze maakte
Dit is eigenlijk een recept om gehaktballen luchtig te maken.
Geen bijzonder recept dus maar zo maakte mijn vader ze en daarom zet ik dit maar eens op smulweb omdat het heerlijke luchtige ballen zijn.
Ik heb het internet `afgespeurd` kooksites bekeken maar nergens iets dergelijks kunnen ontdekken.
Mijn vader gebruikte zover ik weet geen olijfolie (doe ik wel) maar gewoon boter (of braadboter) ik kan het niet meer vragen helaas, maar dat vermoed ik dus.
Ook waren zijn ballen niet bijzonder gekruid ik weet dat hij grove mosterd en gewoon peper, zout en wat nootmuskaat raspte meer niet.
Uiteraard kan je de ballen geheel naar eigen smaak kruiden want ik wissel ook vaak met kruiden.
Ik maak ze dit keer zoals mijn vader ze maakte en dat is met die `vreemde vulling`.
Geen paneermeel, brood of wat anders maar namelijk met de basis van een roux (zonder vloeistof) toegevoegd aan de vulling.
Ik had 800 gram gehakt,heb je minder pas dan de hoeveelheid bloem/boter voor de vulling aan ...
Lees verder