1. Home
  2. willeke_
  3. Artikelen van willeke_

Artikelen van willeke_

a. de samenstelling; ┬áb. het dekken; c. het opdienen. …  Lees verder »

Bewaren: Specerijen en kruiden worden in verse en gedroogde toestand in de Indische keuken veel gebruikt. Gedroogde en fijngemalen kruiden moeten in goed afgesloten bussen of potten bewaard worden, om verlies van de geur en eventueel bederf door schimmelen tegen te gaan. Bij inkoop moet men er op letten dat de specerijen niet muf, beschimmeld of aangevreten zijn (wormstekige nootmuskaat). Ongemalen specerijen houden hun geur langer en blijven ook langer goed dan het gemalen product. Dit koopt men het liefst bij een vertrouwd adres, omdat het vervalsen door mengen met andere poeders voor een leek niet te constateren is. …  Lees verder »

Indonesië. De geurige keuken uit het verre oosten heeft zijn weg al lang geleden naar Nederland weten te maken. De gerechten zijn gezond, lekker, divers en een goede variatie op de Hollandse pot. Ook in jouw keuken! Maar waar te beginnen? Vaak zinkt de moed in de schoenen wanneer men de grote lijst met kruiden ziet van deze recepten. Op deze pagina een inleiding en de definitie van de belangrijkste kruiden en termen. …  Lees verder »

Samenstelling Een rijsttafel bestaat uit drooggekookte rijst, waarbij verschillende bijgerechten gegeven worden. Een eenvoudige rijsttafel bestaat uit : …  Lees verder »

Kook-braad-gewicht, enz. …  Lees verder »

Ketjap kennen we allemaal wel; die heerlijke donkere saus die zo lekker combineert met vlees, kip of bijvoorbeeld bami. Maar wat is ketjap eigenlijk, hoe wordt het gemaakt en waar komt het vandaan? …  Lees verder »

Top