1. Home
  2. vanbokhoven1
  3. Favoriete artikelen van vanbokhoven1

Favoriete artikelen van vanbokhoven1

Wat een rot weer is het toch ,koud ,regen ,wind,om je een dan toch een warm gevoel te geven en je alvast een beetje aan de vakantie te laten denken .Een artikel over griekse gerechten een in de rij van de landen gerechten .Ben er zelf nog nooit geweest is het misschien wel een uitdaging om de keuken te leren kennen .Zeker met dit koude weer in Nederland . Weet wel dat ze in griekenland heerlijke geurige en smaakvolle gerechten hebben .Lekker met knoflook en andere heerlijke kruiden .Ik heb er een aantal op een rijtje gezet .Misschien zit er iets voor je bij . …  Lees verder »

Er bestaat een diversiteit aan salades .Van groeten en fruit tot pasta”s en Vis Hieronder een aantal van deze salades .Het voorjaar komt er weer aan dus met het uitzicht op de zomer dan is een salade een welkome aanvulling in een dieet of gewoon lekker op tafel .Kijk hieronder of er iets lekkers bij zit ,neem dit dan gerust mee .Eet smakelijk …  Lees verder »

Vegetariërs eten geen vlees, gevogelte en vis. Bijna alle vegetariërs gebruiken wel melk(-producten), kaas en eieren. Sommige mensen die zich vegetariër noemen, eten wel vis. Maar die kunnen zich beter “geen vlees eters” noemen. Je kunt heel gezond eten zonder vlees, gevogelte en vis. Zorg en wel voor dat je regelmatig genoeg groenten, fruit, brood, aardappelen, graanproducten, peulvruchten, zuivelproducten, eieren en vleesvervangers eet. Ongeveer 4 % van de bevolking eet elke dag vegetarisch. Dat is niet zo heel veel. Maar er is een groeiend deel van de bevolking die één of meerdere dagen per week vegetarisch eten. Dit zijn de zogenaamde “parttime vegetariërs”. Dan zijn er ook “veganisten”. Zij eten geen producten van dierlijke oorsprong, dus ook geen melk(producten), kaas of eieren en kopen ook geen producten die van dierlijke producten gemaakt zijn, zoals leer. Het kan ook zijn dat je geen vegetariër bent maar wel milieubewust wilt eten. In dat geval ben je matig met vlees, gevogelte, vis en zuivel. Zorg er ook in dit geval voor dat je regelmatig peulvruchten, vleesvervangers, eieren of zuivel eet, zodat je aan je vitamines etc. komt. Wil je hierover meer weten kijk dan eens op http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herkomst/milieu/milieubewust-eten.aspx. Om je keuze voor vegetarisch of milieubewust eten wat gemakkelijker te maken heb ik hieronder links gemaakt naar een aantal van mijn vegetarische hoofdgerechten. Ik heb een onderverdeling gemaakt in: - gerechten met groenten en aardappelen - pastagerechten - peulvruchten - hartige taarten en - lekker met rijst. - Hier vind je als vegetariër, “geen vleeseter” of part-time-vegetariër zeker een aantal recepten die je zullen aanspreken. Ook niet-vegetariërs zullen hier zeker lekkere recepten vinden. Probeer het eens uit! …  Lees verder »

Het is de tijd er weer voor .Mosselen zijn nu volop te verkrijgen .Ik heb weer 15 heerlijke gerechten uitgezocht voor als je eens op een andere manier van mosselen wilt genieten . Dus kijk snel hieronder voor de lekkerste mosselgerechten .Kies er een uit of neem het hele artikel mee . Eet smakelijk en geniet van de heerlijke Nederlandse mossel .Kijk onderaan de pagina eens naar de andere artikelen over mosselen .Misschien zit er nog iets voor je bij. …  Lees verder »

KAAS!!!.. Je kunt me er wakker voor maken. Ik ben dol op allerlei soorten kaasÂ…Heerlijk!! Maar ik hoor steeds vaker dat mensen geen kaas lusten. Soms wel kaas uit de oven, maar een borrelhapjes met kaas, nee hoor, dat lusten ze niet. Voor iedereen die geen kaas lust en voor wie gasten krijgt die geen kaas lusten, hieronder een selectie van borrelhapjes zonder enige vorm van kaas. Veel plezier en succes ermee! …  Lees verder »

In 2009 hadden we veel te vieren. Daarom besloten we begin september een feest met buffet te organiseren. Voor het feest hadden we ruim 80 mensen uitgenodigd. Er zijn 80 mensen geweest. We hebben een grote tuin. Dus grote partytent gehuurd met tafels en banken, zoals in Duitsland gebruikelijk. Op ons terras stond het buffet. In de garage de dranken, waaronder een grote –gehuurde – biertap en zes statafels. Het feest begon om 15.30 uur. Begonnen werd een buffet met koffie, thee en gebak. Daarna een buffet met koude en warme gerechten. Hierna een dessert-buffet. De meeste gasten kwamen uit Nederland en een deel uit Duitsland (o.a. een aantal buren). Ook bevonden zich kinderen onder de gasten. Met iedereen moest dus rekening worden gehouden. Het voorbereiden van het feest kostte wel wat tijd, vooral de organisatie en het uitzoeken van de recepten. Een aantal gerechten heb ik al een week eerder gemaakt en ingevroren. Donderdag voor het feest heb ik een aantal gerechten gemaakt en wat koeken en taarten gebakken. De dag voor het feest kreeg ik hulp van een nicht. De avond voor het feest kwamen mijn broers met hun gezinnen om te helpen bij het versieren en het opzetten van de tent etc. Tijdens het feest heb ik veel hulp gehad van nichtjes en schoonzusjes. Zelf konden mijn man ik ons grotendeels met onze gasten bemoeien. Mede hierdoor is het een groot succes geweest. …  Lees verder »

In favorieten zetten. …  Lees verder »

High tea Theeleuten op zijn Engels …  Lees verder »

(update april 2011) Gezellig met vrienden en vriendinnen theeleuten? Hight tea is overgewaaid uit Engeland en ook in Nederland helemaal hip! Hoe organiseer je je eigen high tea? Smulweb helpt je op weg met ontzettend veel tips! …  Lees verder »

Top